TOP

«22 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ» ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ALTE FABLON

Η φωτογραφική ομάδα “The False Mirror”

και η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής  

του Alte Fablon

σας προσκαλούν

στα Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας

και Παρουσίασης Βιβλίου

«22 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ»

27 Σεπτέμβριου 2025 στις 18:00

στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon

Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon | Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου – Θεσσαλονίκη | Τηλ: 231401443

Η φωτογραφική ομάδα “The False Mirror” και η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής του Πολυχώρου Τέχνης Alte Fablon συναντώνται σε ένα ιδιαίτερο εγχείρημα που ενώνει εικόνα και λόγο.

Η δράση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2025 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Το αποτέλεσμα παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon μέσα από την ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας και την παρουσίαση του βιβλίου που τη συνοδεύει, ως ζωντανή καταγραφή αυτής της πρωτότυπης συνεργασίας.

Η δημιουργική συνάντηση

Με την πρωτοβουλία του Γρηγόρη Μούτσιου, συντονιστή της φωτογραφικής ομάδας “The False Mirror”, είκοσι δύο μέλη της ομάδας πρόσφεραν από ένα έργο τους ως αφετηρία έμπνευσης για τα μέλη της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής του Alte Fablon, που συντονίζει η Μαγδαληνή Μπεκρή.

Τα μέλη της Ομάδας Δημιουργικής Γραφής, χωρίς να γνωρίζουν τον δημιουργό ή τις συνθήκες της λήψης, κλήθηκαν να συνθέσουν μια μικρή ιστορία βασισμένη αποκλειστικά σε όσα η ίδια η φωτογραφία αποκάλυπτε ή υπαινισσόταν.

Από αυτή τη δημιουργική ανταλλαγή γεννήθηκε ένα υβριδικό καλλιτεχνικό έργο: ένας διάλογος ανάμεσα στο ορατό και το ανείπωτο∙ εκεί όπου η φωτογραφία αναδεικνύεται ως αυτόνομο έργο τέχνης και ο λόγος συνομιλεί μαζί της — άλλοτε φωτίζοντας, άλλοτε αποκαλύπτοντας το αθέατο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Έλενα Μουμούρη για τη δημιουργία του γραφικού εξωφύλλου του βιβλίου.

Οι συμμετέχοντες

Από την φωτογραφική ομάδα “The False Mirror” τα παρακάτω μέλη:

Αθηνά Πέρκα, Αφροδίτη Μιχαηλίδου, Βασίλης Καλλίας, Βασίλης Μήτογλου, Γιάννης Κρίκης, Γιώργος Ελευθεριάδης, Γιώτα Ξανθή, Γρηγόρης Μούτσιος, Γιώργος Βασιλειάδης, Δώρα Μπαμίδου, Ιωάννης Πομάκης, Καλλιόπη Χριστέλη, Κώστας Δαουλτζής, Μαίρη Βασιλικά, Μαρία Ζλατάνη, Μαρία Σιριτζίδου, Νικολέτα Παπαρουσοπούλου, Νίκος Κοτοπούλης, Πέννυ Οικονομάκη, Πολυξένη Μακρή, Ραφαηλία Κακλιμάνη, Σάκης Μουχταρίδης.

Από την ομάδα Δημιουργικής Γραφής του Alte Fablon συμμετείχαν:

Αθηνά Γκίνη, Κική Τσίχλα, Μαρία Δεβολή και η Μαγδαληνή Μπεκρή.

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας & Παρουσίαση Βιβλίου
Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2025, ώρα 18:00 -20:00

Διάρκεια Έκθεσης Φωτογραφίας
Σάββατο 27.9.2025 – Σάββατο 11.10.2025

Γραφικό εξωφύλλου

Έλενα Μουμούρη

Σχεδιασμός & Επιμέλεια Έκδοσης

Γρηγόριος Μούτσιος TimeSilence Photography / timesilence.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon

Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου – Θεσσαλονίκη.

Τηλ: 2314014430

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ALTE FABLON

f/b: https://www.facebook.com/altefablonthessaloniki

Instagram: https://www.instagram.com/altefablon

site: https://altefablon.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ The False Mirror

https://linktr.ee/timesilence