TOP

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ THESSALONIKI CINEDANCE INTERNATIONAL #6, 22-24 ΣΕΠΤ, VITRUVIAN THING

TCI

Thessaloniki Cinedance International #6

Διεθνές φεστιβάλ ταινιών χορού

22 ως 24 Σεπτεμβρίου

στo Vitruvian Thing

Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς

Είσοδος με απροσδιόριστο εισιτήριο

Κρατήσεις: https://vitruvianthing.com/tci6 

Trailer: https://vimeo.com/diewolkeartgroup/tci6

Mobile trailer (κάθετο): https://vimeo.com/diewolkeartgroup/tci6mobile

Το ετήσιο ραντεβού του χορού και του κινηματογράφου, το διεθνές φεστιβάλ Thessaloniki Cinedance International, επιστρέφει! Γνωστό και ως TCI, προβάλλει έργα σύγχρονου χορού επί οθόνης από όλον τον κόσμο. Στην 6η χρονιά του, φέρνει 31 ταινίες από 17 χώρες σε 3 sessions προβολών, αλλά και συναντήσεις με ομιλίες και συζήτηση, με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης δημιουργών!

Με ατέλειωτους συνδυασμούς ευφάνταστης χορογραφίας, εντυπωσιακής οπτικής σύνθεσης, ερμηνευτικής αρτιότητας, αφηγηματικής ανάπτυξης, δόμησης κόσμων, και μουσικότητας, το TCI εξερευνά διαφορετικές προσεγγίσεις στο χορό επί οθόνης, γνωστό και ως screendance ή videodance. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν συμπεριλαμβάνουν έργα καταξιωμένων αλλά και νέων δημιουργών, με διεθνή βραβεία, πρεμιέρες, και συμμετοχές στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δημιουργοί, σκηνοθέτες, χορογράφοι και ερμηνευτές όπως o Alan Lake, η Iwona Pasińska με το Πολωνικό Χοροθέατρο, οι Eve McConnachie και Chloe Rosser με το Μπαλέτο της Σκωτίας, η Siobhan Davies, o Garry Stewart και το Xοροθέατρο της Αυστραλίας, οι Hadi Moussaly, I Am Johannes, Fu Le, και πολλοί άλλοι, θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε ένα τριήμερο πρόγραμμα που, επίσης, περιλαμβάνει περισσότερες ταινίες από τη χώρα μας από κάθε άλλη φορα: Το #TCI, στην προσπάθειά του να στηρίξει την ανερχόμενη ελληνική σκηνή, θα προβάλλει έργα Ελλήνων χορογράφων και σκηνοθετών όπως Γιώργος Αλεξάκης, Ειρήνη Θανασούλη, Αλεγια Παπαγεωργίου, Αλέξης Μουρτζάνος, και άλλοι.

Το φεστιβάλ οργανώνει τις 4:30+ συνολικά ώρες υλικού του σε τρεις προβολές, μια κάθε μέρα, στις 21:00. Επιπλέον, το Σάββατο και την Κυριακή από τις 19:00, θα λάβουν χώρα τα artist panels: το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους δημιουργούς Timo Paris (Ελβετία), Bernadette Jobbágy (Ουγγαρία), Florencia Guerberof (Αργεντινή), Γιώργο Αλεξάκη, και Ειρήνη Θανασούλη (Ελλάδα), βλέποντας τα έργα μαζί τους, και συμμετέχοντας σε μια συζήτηση για το χορό και τη δημιουργία επί οθόνης στη σημερινή εποχή.

Το “απροσδιόριστο” εισιτήριο δίνει πρόσβαση στο φεστιβάλ για μια ημέρα. Η είσοδος και η έξοδος γίνεται ανά πάσα στιγμή, ανάμεσα στις ταινίες και στα διαλείμματα, αλλά οι κρατήσεις, που γίνονται μέσω vitruvianthing.com, ισχύουν ως τις 20:45.

Το TCI πραγματοποιείται με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ολόκληρη η επιλογή και το πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμα στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ:

die-wolke.org/tci

Το φθινόπωρο στο Vitruvian Thing:

Η πρωτοβουλία Container του Vitruvian Thing επανέρχεται για δεύτερη φορά φέτος! Το Container στοχεύει στο να ομαδοποιήσει έργα μικρής διάρκειας, ώστε να παρουσιαστούν πιο εύκολα σε ζωντανό κοινό. Τα έργα καθαυτά, ενόσω ανεξάρτητα μεταξύ τους, θα μοιραστούν τη σκηνή του Vitruvian Thing, η οποία θα αποτελέσει γόνιμο έδαφος προς μελλοντικές μετενέργειες. Στο Container #2, 21 -22 Οκτωβρίου, συμμετέχει το σχήμα Quo Vadis με το έργο What Do You See, και οι Σοφία Καλαμάκη και Μαρία Κυρμά με το ερΩτήματα.

Τον Νοέμβριο, η Die Wolke art group θα ανεβάσει ξανά την παράσταση “Ποιητική του Χώρου” (Poetics of Space), η οποία παρέσυρε την άνοιξη το κοινό της Θεσσαλονίκης σε μια αναζήτηση της οικειότητας, της ονειροπόλησης, και της ποιητικής εικόνας, από τις ρίζες του παιδικού μας δωματίου ως το σπίτι που ποτέ δε θα χτίσουμε στο μέλλον.

Vitruvian Thing

Web: https://vitruvianthing.com Facebook: https://facebook.com/vitruvianthing