TOP

Νεοι διευθυντες στη ΔΕΠΘΕ (TV100, FM100, FM100,6)

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κεσσόπουλος είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Εταιρείας Θεάματος, Πληροφόρησης και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ – TV100, FM100, FM100,6) μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020.

Επίσης, η Ευστρατία Παλπάνα επελέγη ως Οικονομική Διευθύντρια ενώ ο Κωνσταντίνος Αβδελίδης ως Τεχνικός Διευθυντής. 

«Ολοκληρώσαμε μια δύσκολη διαδικασία που αφορά τη στελέχωση της ΔΕΠΘΕ και η οποία εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Επιλέξαμε ανθρώπους με γνώση και εμπειρία στο αντικείμενό τους ο καθένας. Με την υποστήριξη της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, ξεκινάμε πλέον την ανάταξη των δημοτικών μέσων ενημέρωσης, με στόχο να γίνουν το πρώτο ραδιόφωνο της πόλης και η κορυφαία περιφερειακή τηλεόραση της χώρας αντίστοιχα, να γίνουν τα ΜΜΕ που αξίζει η Θεσσαλονίκη» δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Ν. Ζεϊμπέκης.

Σύντομα βιογραφικά

Ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος γεννήθηκε το 1970 στις Σέρρες. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Εργάστηκε για 19 χρόνια ως δικηγόρος ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενώ ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 1996 από τα Σπορ του Βορρά. Το 1998 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας Μακεδονία, όπου εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και διευθυντής της κυριακάτικης έκδοσης. Το 2000 εργάστηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό 103fm. Εργάστηκε επίσης στην εφημερίδα «Το Κεντρί» ως σύμβουλος έκδοσης (2008-2010) και στην εφημερίδα «Karfitsa» ως διευθυντής (2010-2011). Το 2010 ίδρυσε την ηλεκτρονική εφημερίδα thinkfree.gr, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογράφησε στην εφημερίδα thessnews. Μεταξύ άλλων, τα τελευταία 15 χρόνια εργάστηκε, επίσης, ως λογογράφος αλλά και στα γραφεία Τύπου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (μεταξύ 2006-2010) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (2011-2012), του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (2013-2015), ενώ διετέλεσε σύμβουλος επικοινωνίας του Δημάρχου Δέλτα (2015-2019). Επίσης, επιμελήθηκε την έκδοση «Λεύκες ή χαμαίρωπες;» του Κ. Ζέρβα (2019). Τέλος, επιμελήθηκε δημοσιογραφικά το ντοκιμαντέρ «Αξιός ποταμός 1912: οι γέφυρες που απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη» (2017), ενώ ήταν σύμβουλος έκδοσης του ιστορικού λευκώματος του Δήμου Δέλτα (2019). Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί στο περιοδικό «Θεσσαλονικέων Πόλις». Από το 2014 είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά.

Η Ευστρατία (Έφη) Παλπάνα είναι Οικονομολόγος με ειδίκευση στη Δημόσια Διοίκηση. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ με κατεύθυνση Οικονομική των Επιχειρήσεων. Κατέχει εξειδίκευση από την Ecole Supérieure du Commerce Extérieur de Paris (ESCE) στο Διεθνές Εμπόριο  – Logistics) και από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Δημόσια Διοίκηση. Έχει υπερδεκαετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας και πολυεθνικές στον τομέα του διεθνούς εμπορίου. Επιπλέον κατέχει δεκαετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Έχει διαχειριστεί πολλαπλά συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα τόσο στην Ελλάδα όσο και απευθείας με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα διαρθρωτικά ταμεία αυτής. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά και είναι κάτοχος IT Skills Proficiency.

Ο Κωνσταντίνος Α. Αβδελίδης είναι Διδάκτορας Ψηφιακής Επεξεργασίας Οπτικοακουστικού Σήματος Α.Π.Θ. και Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών Α.Π.Θ. Δραστηριοποιείται επαγγελματικά από το 2002 στον τομέα της ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού και δικτύων. Έχει εργαστεί σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων με αντικείμενα μεταξύ άλλων την διανομή ζωντανού οπτικοακουστικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου, τη σημασιολογική ανάλυση λόγου και φωνής για την ελληνική γλώσσα καθώς και την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικτυακών υπηρεσιών για τη συλλογή και διανομή οπτικοακουστικού περιεχομένου από το κοινό, για τη διαχείριση οπτικοακουστικών τεκμηρίων ιστορικού και τουριστικού περιεχομένου και για την εκμάθηση εκφοράς της ελληνικής γλώσσας. Επιπλέον, έχει προσφέρει αυτοδύναμο διδακτικό έργο στην ανώτατη εκπαίδευση στα μαθήματα Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. ΙΙ (Τηλεόραση) του Τμ. Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. Α.Π.Θ., Ραδιοτηλεοπτικής Παραγωγής του Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών Α.Τ.Ε.Ι.Θ. και Επεξεργασίας Σήματος του Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων ΔΙ.ΠΑ.Ε. Διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων της Δ.Ε.Π.Θ.Ε. κατά την περίοδο 05/2015 έως 04/2019. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.