TOP

Ο προεδρος της “Αττικο Μετρο” στην TV100 για την μελετη του Σταθμου Βενιζελου

Ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό” στην TV100 για την μελέτη του Σταθμού Βενιζέλου

                Στην Αττικό Μετρό παραδόθηκε χθες η ΟΜ1 για την κατασκευή του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Νίκος Ταχιάος μίλησε για αυτό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV100.

             Την εκτίμηση πως ως το τέλος του έτους θα έχουν αποσπαστεί τα αρχαία από το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασε ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό ΑΕ» Νίκος Ταχιάος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020.

             Για την Οριστική Μελέτη 1 κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου που χθες παραλήφθηκε από την «Αττικό Μετρό» ο κ. Ταχιάος δήλωσε: «Είναι μια μελέτη που αποτελεί την πρώτη προσέγγιση της αρχιτεκτονικής λύσης και των υπολοίπων στατικών και μηχανολογικών εκτιμήσεων του συγκεκριμένου έργου και αυτή παραδόθηκε σήμερα μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού που είχε πάρα πολύ κρίσιμη συμμετοχή σε ότι αφορά την μορφολογία του σταθμού, δηλαδή το πως θα ενσωματωθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα στο επίπεδο -1 του σταθμού.

              Για τα επόμενα βήματα που αφορούν το σταθμό Βενιζέλου ο κ. Ταχιάος δήλωσε: «η Οριστική Μελέτη 2 θα παραδοθεί προς τα τέλη του καλοκαιριού και θα ακολουθήσει η Μελέτη Εφαρμογής. Για να ξεκινήσουν οποιεσδήποτε εργασίες στο σταθμό της Βενιζέλου υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: πρώτον να γίνει η απόσπαση των αρχαιοτήτων που έχουν βρεθεί και είναι στη φάση της αφαίρεσης της προσωρινής κατάχωσης την οποία έχουν και δεύτερον να συνεχιστούν οι ανασκαφές και σε κατώτερο επίπεδο από αυτό και φυσικά να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στις δύο εισόδους, από την πλευρά του Μπεζεστενίου και του Καραβάν Σαράϊ. Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αποσπαστεί οι αρχαιότητες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις ανασκαφές στον κεντρικό πυρήνα του σταθμού».

Επισυνάπτεται βίντεο με όλη τη συνέντευξη.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Ν. Ταχιάος στα Γεγονότα στις 10