TOP

ΠΡOΕΔΡΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗΝ TV100: ΤΟ ΦΘΗΝOΤΕΡΟ ΨΩΜΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.

Για παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού από τα σούπερ μάρκετ έκανε λόγο μιλώντας στην εκπομπή Check in στα γεγονότα της TV100 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος.

            Ο κ. Μούσιος εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι το ψωμί περιλαμβάνεται στη λίστα των σούπερ μάρκετ με τα προϊόντα του καλαθιού του νοικοκυριού, σημειώνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το ψωμί στις αλυσίδες είναι ακριβότερο σε σχέση με τον φούρνο της γειτονιάς. “Υπάρχει κόσμος που παραπλανάται. Έχουμε τιμές από σούπερ μάρκετ. Τα ψωμιά στα ράφια πωλούνται πάνω από 5 ευρώ το κιλό. Το φθηνότερο ψωμί στα σούπερ μάρκετ είναι ακριβότερο από το ψωμί στον φούρνο της γειτονιάς. Φθηνότερο είναι μόνο το κατεψυγμένο. Έχουν μέσα τους φούρνους μαϊμού, ψήνουν κατεψυγμένο ψωμί και το διαθέτουν στους καταναλωτές, χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι κατεψυγμένο”.

            Ο κ. Μούσιος χτύπησε καμπανάκι κινδύνου για τη βιωσιμότητα των αρτοποιείων, σημειώνοντας ότι ήδη 210 επιχειρήσεις οδηγήθηκαν σε λουκέτο. “Τα λειτουργικά κόστη έχουν διπλασιαστεί. Όταν κάποιος ήθελε 2.000 ευρώ για ηλεκτρική ενέργεια και τώρα θέλει 6.000 ευρώ χωρίς την επιδότηση και 3.500 με την επιδότηση και πάλι δεν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Όταν κάποιος ήθελε τον Αύγουστο για φυσικό αέριο 870 ευρώ και τον Οκτώβριο θέλει 2.600, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Πρέπει η τιμή του ψωμιού να διπλασιαστεί, αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί” κατέληξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: O Πρόεδρος Αρτοποιών στην TV100