TOP

ΤΖΟΝ ΤΖΟΖΕΦ ΤΡΑΒΟΛΤΑ – ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18/2

Άρθρο της Άννας Ψυχογιού

Ο Τζον Τζόζεφ Τραβόλτα ( John Joseph Travolta ) γεννήθηκε σαν σήμερα στις 18 Φεβρουαρίου του 1954 και είναι Αμερικανός ηθοποιός, χορευτής και τραγουδιστής. Αρχικά έγινε γνωστός κατά τη δεκαετία του 1970, μετά τη εμφάνιση του στην τηλεοπτική σειρά Welcome Back, Kotter και ως πρωταγωνιστής στα Πυρετός το Σαββατόβραδο και Grease. Η καριέρα του Τραβόλτα άλλαξε τη δεκαετία του 1990 με τον ρόλο του στην ταινία Pulp Fiction κι έκτοτε συνέχισε στις ταινίες του Χόλυγουντ, όπως το Face/Off, Ladder 49 και Wild Hogs.
Ο Τραβόλτα ήταν δύο φορές υποψήφιος για το Βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η πρώτη υποψηφιότητά του ήταν για την ερμηνεία του στην ταινία Πυρετός το Σαββατόβραδο και η δεύτερη για το Pulp Fiction. Ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα ηθοποιό Κέλι Πρέστον με την οποία ήταν μαζί από το 1991 μέχρι και τον θάνατό της από καρκίνο του μαστού τον Ιούλιο του 2020. Είχαν τρία παιδιά, τον Τζετ (1992-2009), ο οποίος σκοτώθηκε σε ατύχημα τον Ιανουάριο στις Μπαχάμες όπου είχε πάει διακοπές, και την Έλλα (2000) που είναι η μοναδική τους κόρη. Το τρίτο παιδί γεννήθηκε το 2010

Άρθρο της Άννας Ψυχογιού

Η Άννα Ψυχογιού γεννήθηκε στην Άρτα και τα τελευταία χρόνια ζει στην Στοκχόλμη όπου εργάζεται ως καθηγήτρια υποκριτικής. Έχει σπουδάσει ηθοποιός στην Δραματική Σχόλη  ‘’ Μαίρης Βογιατζή Τράγκα ’’ στη Αθήνα και παράλληλα κάνει σκηνοθεσία θεατρικών έργων. Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται κυρίως με τις μεταφράσεις θεατρικών έργων που ανεβάζει. Της αρέσει να διαβάζει βιβλία , να ακούει μουσική και να πηγαίνει ταξίδια.