TOP

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2022 & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2022

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ

Η ΜΟΝΗ ΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Η Μονή Λαζαριστών αποτελεί μια μοναδική περίπτωση που άνθισε ως κληρονομιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 1997, όταν στη Θεσσαλονίκη  δημιουργήθηκαν πολιτιστικοί θεσμοί και υποδομές, όπως το εμβληματικό διατηρητέο Ιεροσπουδαστήριο των Λαζαριστών στη Σταυρούπολη που χτισμένο το 1886, εγκαταλελειμμένο και ετοιμόρροπο από τους σεισμούς του 1978 ήταν από τα έργα που καλλιέργησαν ελπίδες και προσδοκίες για μια πολιτιστική άνοιξη εκτός των τειχών. Το σύγχρονο πολιτιστικό συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών με θέατρο, μουσείο, παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις, διεκδικεί τον ρόλο του ως διαμορφωτής του σύγχρονου πολιτισμού μας σε μια ρευστή εποχή με πτώσεις και ανατάσεις.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στην εικοσάχρονη και πλέον πορεία του το Φεστιβάλ αξιοποίησε τους υπαίθριους χώρους και κυρίως την μεγάλη αυλή του συγκροτήματος που μετατρέπει κάθε καλοκαίρι σε ένα χώρο διεξαγωγής συναυλιών και παραστάσεων μοναδικού στην πόλη. Έναν δημοφιλή χώρο. Ανοιχτού και ικανού να υιοθετεί χωρίς ενδοιασμούς τη ζωντανή καλλιτεχνική παραγωγή. Φιλοξενώντας όλα τα είδη και τις τάσεις, συνομιλώντας με όλες τις γενιές και τα ρεύματα, ισότιμα και δημιουργικά: από την τοπική σκηνή, σε επίπεδο γειτονιάς μέχρι τα μεγάλα γεγονότα με διάσημους καλλιτέχνες η Μονή Λαζαριστών αποτελεί εδώ και χρόνια σίγουρο προορισμό να απολαύσει κάποιος ένα σημαντικό γεγονός που θα θυμάται.

ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

Τα δύο καλοκαίρια που προηγήθηκαν κάτω από τον φόβο της πανδημίας με περιορισμούς στη λειτουργία, με λιγότερες εκδηλώσεις, με μέτρα, διατηρήσαμε τη διοργάνωση ζωντανή και προετοιμαστήκαμε για το 2022 με διάθεση να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Το 2022  μας βρίσκει έτοιμους από πολύ νωρίς να υποδεχθούμε κοινό και καλλιτέχνες σε ένα καλοκαίρι  γεμάτο γεγονότα και πρόγραμμα για όλους!

Από τις αρχές Ιουνίου μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου η σκηνή της Μονής Λαζαριστών θα φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα που θα συμβούν στην πόλη μας.

Είναι φυσικό ένα μεγάλο σε διάρκεια πρόγραμμα δεν μπορεί να περιλάβει και άλλες σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες που προετοιμάζονται και θα παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι να παρακολουθήσει κάποιος τις ανανεώσεις στο πρόγραμμά μας γιατί σίγουρα κάτι θα του ταιριάζει.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΚΗΝΗ

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών από την αρχή φιλοξένησε ακριβές διεθνείς παραγωγές και παραστάσεις που έδωσαν στον χώρο επιπλέον αξία και φήμη. Από τα γειτονικά μας Βαλκάνια, την Εγγύς Ανατολή όσο και από τις μητροπόλεις του κόσμου, εκατοντάδες καλλιτέχνες μας χάρισαν ξεχωριστές στιγμές και μια σπάνια εμπειρία συμμετοχής και γιορτής. Οι κρίσεις που διαδοχικά έπληξαν την οικονομία και την κοινωνία είχαν αντίκτυπο και στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, αφού τις περιόρισε μέχρι που τις στέρησε προσωρινά.

Φέτος μετά από καιρό στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών θα εμφανιστούν κάποιες μοναδικές παραγωγές και παραστάσεις που ανανεώνουν το ενδιαφέρον μας: Η αρχή γίνεται με τον NICK MASON (3/6)  που θα μας παραδώσει μαθήματα ροκ ιστορίας, συνεχίζεται με τους DROPKICK MURPHYS (14/6) που με τον κέλτικο πανκ ήχο τους θα στήσουν μια ξεσηκωτική γιορτή. Ακολουθεί η παράσταση κρουστών, μουσικής και ακροβατικών με τους TAP FACTORY (21/6). Η κορυφαία περφόρμερ UTE LEMPER (8/7) με το αφιέρωμα στο Τάνγκο και τον Άστορ Πιατσόλα. Οι πάντα σαγηνευτικοί και ανατρεπτικοί TIGER LILLIES (14/7), οι φλογεροί και αεικίνητοι LES NEGRESSES VERTES (19/7), οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού PLACEBO (20/7) που έρχονται να μοιραστούν μουσική και ιδέες. Οι συγκινητικοί και ερωτικοί CALEXICO (26/7),  Οι θρυλικοί SISTER OF MERCY (3/8) και το ποπ φαινόμενο οι MARCUS & MARTINUS (6/8).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι καλοκαιρινές συναυλίες, σε ανοιχτούς χώρους, γήπεδα και θέατρα διαμόρφωσαν ένα κοινό που έμαθε να αγαπά και να απολαμβάνει μαζικά μεγάλους δημιουργούς όσο και δημοφιλείς καλλιτέχνες που διαμόρφωσαν μια νέα αισθητική. Το μακρύ ελληνικό καλοκαίρι και η ανάγκη για έκφραση έκαναν δημοφιλή τα φεστιβάλ και τις συναυλίες που από την δεκαετία του ‘80 είναι ο κύριος εκφραστής της λαϊκής ψυχαγωγίας. 

Η  Μονή Λαζαριστών υπήρξε ο κατεξοχήν χώρος που εκφράστηκε αυτή η τάση που συμπληρώνει τις μεγάλες γιορτές και τις μεταφέρει στη σύγχρονη πραγματικότητα. Την αρχή του συναυλιακού καλοκαιριού κάνουν οι SPEAKEASIES SWING BAND με ένα πάρτυ έναρξης (1/6) με ελεύθερη είσοδο στη συνέχεια ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ (4/6), η ΚΑΙΤΗ ΓΑΡΜΠΗ (8/6), ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ και οι ΧΑΤΖΗΦΡΑΓΚΕΤΑ (9/6), οι ΤΣΟΥΒΕΛΑΣ & ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ  (10/6), η ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ (15/6), οι ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, κ.α. στο mέta ΜΠΟΥΛΟΥΚΙ (16/6), οι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ με τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΡΡΗ (22/6), ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ (26/6), “ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕ” με ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ, η ΜΑΡΙΩ, κ.α. (27/6), ο ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ (6/7) και ακολουθούν οι ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ (31/8), “ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ” το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με ΜΙΛΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ και ΧΡΗΣΤΟ ΘΗΒΑΙΟ (10/9).

Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και με άλλες συναυλίες και παραστάσεις

ΧΙΠ-ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ

Μια σημαντική επιλογή του Φεστιβάλ ήταν να απευθυνθεί σε ένα ακόμα πιο νεανικό κοινό, ένα κοινό που ίσως να μην έχει επισκεφθεί ξανά τη Μονή Λαζαριστών, γι’ αυτό φέρνει κάποιους από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του πιο δημοφιλούς και επιδραστικού ρεύματος της μουσικής των τελευταίων χρόνων: του Χιπ-Χοπ, που με τη Ραπ στιχοποιία του, από περιθωριακό κίνημα έγινε το κυρίαρχο είδος έκφρασης των νέων. Ο αυθόρμητος τρόπος του, μέσα από τα ψηφιακά εργαλεία, μακριά από το κυρίαρχο κύκλωμα, αφηγείται ιστορίες του δρόμου φτιάχνοντας μια νέα μυθολογία. Στις γειτονιές που περιβάλουν τη Μονή Λαζαριστών, στις ατέλειωτες συνοικίες βρίσκεται ένας ζωντανός και ανήσυχος πληθυσμός με διάθεση να φτιάξει τη δική του αφήγηση.

Σε αυτό το πλαίσιο θα έρθουν στη Μονή Λαζαριστών οι πρωτεργάτες του είδους ACTIVE MEMBER (28/6), με 30 χρόνια ενεργή δράση και foul ηλεκτρική μπάντα, ο πλέον καταξιωμένος και αγαπημένος BLOODY HAWK σε ένα εκρηκτικό double bill με τον ταχέως ανερχόμενο Dani Gambino (17/6), οι ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ σε ένα πολυαναμενόμενο comeback (1/7), οι JOKER/TWO FACE για τον εορτασμό των 10 ετών ύπαρξής τους (16/9).

Θα υπάρξουν και άλλες συμμετοχές στο πρόγραμμα.

ΜΝΗΜΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Τοποθετημένη η Μονή Λαζαριστών σε μια κατεξοχήν περιοχή με προσφυγικές γειτονιές, που εξελίχθηκαν στις σύγχρονες ζωντανές πόλεις της δυτικής Θεσσαλονίκης. Προσφυγικό κατάλυμα για δεκαετίες ανάμεσα σε πληθυσμούς που έφερναν μαζί τους μια μακραίωνη παράδοση. Με μνήμες και παραδόσεις που διατηρούνται ακόμη, οι εκδηλώσεις για την εγκατάσταση των προσφύγων και η συμβολή τους στο σύγχρονο πολιτισμό μας έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Με όχημα τη μουσική και το τραγούδι, που μεταφέρουν την αίσθηση αλλά και τις εικόνες: την αφήγηση και την αναπαράσταση θα επιχειρηθεί να φωτιστεί όσο πιο δημιουργικά γίνεται το μεγάλο αυτό γεγονός. 

“ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕ;” (27/6)

Το Φεστιβάλ τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή με την εκδήλωση “ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕ;” (27/6) με τους Παντελή Θαλασσινό, Μαριώ, Γιώργο Μπαγιώκη Έλσα Μουρατίδου και το συγκρότημα Μανεριτζήδες που τους συνοδεύει. Συμμετέχει ο Σύλλογος Μικρασιατών ΟΥΣΑΚ. Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κασούρας και σκηνοθετική ο Δημήτρης Σακατζής.

Στην ενότητα για την μνήμη των 100 χρόνων προετοιμάζονται και άλλες εκδηλώσεις και από άλλους σημαντικούς φορείς που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Την ταυτότητα του φετινού Φεστιβάλ σχεδίασε ο Αλέξανδρος Κόκκας που χρησιμοποιώντας αναγνωρίσιμα στοιχεία από το κτίριο και με επιρροές από τον τρόπο της ρωσικής πρωτοπορίας (στη Μονή Λαζαριστών φιλοξενούνται μερικά από τα πιο διάσημα έργα αυτού του κινήματος)  τα έσπασε και τα πρόβαλε με μια νέα διάσταση.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Παραγωγοί και Εταιρείες που συνεργάζονται με το Φεστιβάλ.

Στην διεθνή σκηνή: XLALALA, HIGH PRIORITY, SUPERNOVA, INTERSHOW, PRINCIPAL, Για την ελληνική μουσική: MENTA, ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΧΟΣ, ΔΑΙΔΑΛΟΣ, PEOPLE, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, MADE OF STONE, FISHBLOW, BLOCK 33, CRICOS, ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ κ.α.

Η ενότητα ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ γίνεται σε συνεργασία με το WE και την DYNASTY GROUP.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Μονής Λαζαριστών

Διοικητικό Συμβούλιο

Βούλα Πατουλίδου, Πρόεδρος

Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, Αντιπρόεδρος

Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Διαχειριστής

Στάθης Γεωργιάδης

Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2022:

Δημήτρης Χαλκιάς, Άκης Σακισλόγλου, Λάζαρος Κωνσταντινίδης.

Διεύθυνση / Λάζαρος Κωνσταντινίδης

Γραφείο Φεστιβάλ / Ελένη Γιαννέλου

Η διοργάνωση του 2022 υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Παύλου Μελά.

Με την στήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρισκόμαστε για να μοιραστούμε αυτό το μικρό θαύμα που γίνεται στην Μονή Λαζαριστών. Ειδικά για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με την “αναγέννηση” υποδομών που υλοποιείται, είναι από τους θεσμούς που καλλιέργησαν ελπίδες και προσδοκίες. Φέτος, έχει δομηθεί ένα πρόγραμμα πολύ ξεχωριστό. Θέλουμε κόσμο με στυλ, με αισθητική που να καταλαβαίνει ότι ο πολιτισμός είναι βάλσαμο για την ψυχή και ένα νέο άνοιγμα για το μυαλό.

Τα δύο καλοκαίρια που προηγήθηκαν με περιορισμούς στη λειτουργία, με λιγότερες εκδηλώσεις, με μέτρα αλλά και πεποίθηση ότι θα επανέλθουμε πιο δυνατοί διατηρήσαμε τα κύρια χαρακτηριστικά της διοργάνωσης. Προετοιμαστήκαμε για το 2022 βλέποντας τη διάθεση και τις τάσεις να είναι ασφαλείς, να επαναπρογραμματίζονται σε όλο τον κόσμο εκδηλώσεις και φεστιβάλ, να προσπαθούν όλοι να κερδίσουν τις χαμένες χρονιές. Ετοιμάσαμε λοιπόν το πιο πλούσιο πρόγραμμα των τελευταίων χρόνων!

Δεν είναι υπερβολικό πως όλοι μας αντιμετωπίζουμε με συγκίνηση αυτό το restart συναυλιών και εκδηλώσεων. Συγκίνηση και μεγάλη ευθύνη. Όταν ανέλαβα πρόεδρος επωμίστηκα την ευθύνη να δώσω νέα πνοή σ’ αυτόν τον εμβληματικό χώρο.

 Έναν χώρο ανοιχτό που  υιοθετεί χωρίς ταμπού τη ζωντανή καλλιτεχνική παραγωγή, φιλοξενώντας όλα τα είδη και τις τάσεις, συνομιλώντας με όλες τις γενιές και τα ρεύματα ισότιμα και δημιουργικά.

 Από την τοπική σκηνή, σε επίπεδο γειτονιάς μέχρι τα μεγάλα γεγονότα με διάσημους καλλιτέχνες η Μονή Λαζαριστών αποτελεί εδώ και χρόνια σίγουρο προορισμό να απολαύσει κάποιος ένα σημαντικό γεγονός που θα θυμάται.  Με μεγάλη χαρά φέτος σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις που ξεκινούν από τον Ιούνιο.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Αυτό το φεστιβάλ πέφτει σε χειμέριο ύπνο τον χειμώνα και ξυπνά την Άνοιξη. Το πρόγραμμα μας φέτος είναι πολύ πλούσιο. Σχεδόν τρία χρόνια είναι μαζεμένα σε ένα καλοκαίρι. Ετοιμάσαμε έναν χώρο που παρέχει πολλά περισσότερα απ’ ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος που κάνει μια παραγωγή στην Μονή Λαζαριστών. Είμαστε ευτυχείς και χαρούμενοι που θα έχουμε διεθνείς καλλιτέχνες, αλλά η κύρια σκηνή μας θα είναι η ελληνική με πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες. Μια νέα ενότητα είναι οι «ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ», μια ιδέα προκειμένου να φέρουμε νέους ανθρώπους στην Μονή Λαζαριστών, μιας και για εκείνους ίσως μοιάζει με ιστορία που δεν αγγίζεται εύκολα.

Από τις πρώτες παραγωγές που ετοιμάσαμε είναι η συναυλία για τα 100 χρόνια μνήμης σαν πρόσφυγες κι εμείς. Θέλουμε μαζί με μας και οι νέοι να αντιληφθούν τον πλούτο. Θα παρουσιάσουμε μια πολύ όμορφη εκδήλωση με την Μαριώ, τον Παντελή Θαλασσινό και πολλούς ακόμη. Έτσι για να ξεκινήσουμε ωραία τις εκδηλώσεις, την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πάρτι έναρξης με τους Speakeasies και όχι μόνο, για να ξαναβρεθούμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε.

ΑΚΗΣ ΣΑΚΙΣΛΟΓΛΟΥ / ΜΕΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Το φεστιβάλ αυτό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια χωρίς χρήματα. Είναι ευχής έργο που η κ.Πατουλίδου έχει αντιληφθεί τι γίνεται εδώ. Τώρα που βγαίνουμε από την πανδημία είναι σημαντικό για μας να παρουσιάσουμε κάτι πιο φωτεινό από το να φιλοξενούμε άλλες παραγωγές μόνο. Πολλά σχήματα θα φιλοξενηθούν στη Μονή όχι μόνο για τον χώρο ως χώρο, αλλά και για την ιστορική του αξία. Πάντα εμείς οι δυτικοί βγάζαμε ένα παράπονο. Πριν γίνει αυτό το κτίριο δεν ήταν και τόσο παράλογο. Τώρα πλέον με αυτό το στολίδι στα δυτικά είναι άσχημο το ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει την περιοχή. Το μήνυμα της νέας εποχής είναι ότι θα βάζουμε πολύ έμπνευση και κόπο και προσωπική δουλειά και με λίγα χρήματα θα φέρουμε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ / ΜΕΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Όταν πήρα το mail που με καλούσαν για την συνέντευξη και είδα και το πρόγραμμα ολόκληρο, εξεπλάγην. Για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια βλέπω έναν τέτοιο προγραμματισμό, σε τέτοιο μέγεθος. Στα μεγάλα κρατικά πολιτιστικά ιδρύματα τρέχουν για να πάρουν επιχορηγήσεις και να υλοποιήσουν προγράμματα. Εδώ, είδαμε έκτακτη προσωπική προσπάθεια και στήριξη και ενθάρρυνση από την περιφέρεια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΙΟΥNΙΟΣ

ΤΕ 01/06 | ΠΑΡΤΙ ΕΝΑΡΞΗΣ

The Speakeasies Swing Band

Μια βραδιά γεμάτη swing μελωδίες έρχεται από τους ξεχωριστούς The Speakeasies Swing Band. Χορεύουν μαζί τους οι Swing Academy, ενώ το έναυσμα δίνει το Jazz Quartet The Opening Act, με γνωστές μουσικές και αυτοσχεδιασμούς.

Ώρα έναρξης: 21.00 | Είσοδος ελεύθερη

ΠΑ 03/06 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Nick Mason ‘s Saucerful of Secrets

Ο εμβληματικός ντράμερ των Pink Floyd αναμένεται να παρουσιάσει ένα φαντασμαγορικό οπτικοακουστικό show, παραδίδοντας μαθήματα ροκ ιστορίας και ταξιδεύοντάς μας στις λαμπρότερες στιγμές της δισκογραφίας των μουσικών Τιτάνων, Pink Floyd.

Doors open: 20.00 | Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 45€

ΣΑ 04/06 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Φοίβος Δεληβοριάς με τον Δημήτρη Μεντζέλο & τη Νεφέλη Φασουλή

Ο αγαπημένος σε όλους μας Φοίβος, έχοντας πάντα δίπλα του την “all that jazz” Νεφέλη Φασούλη καλεί στο ρόλο της ψυχής του πάρτι τον αιώνιο φίλο του, παντοτινό Hμίσκουμπρα και απόλυτο master of ceremonies Δημήτρη Μεντζέλο και μας υποδέχονται με τραγούδια παλιά και καινούργια.

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 13€

ΤΕ 08/06 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Καίτη Γαρμπή

Η «ντίβα της καρδιάς μας», η Καίτη Γαρμπή ετοιμάζει ένα αξέχαστο συναυλιακό βράδυ, όπου μαζί της θα τραγουδήσουμε και θα θυμηθούμε όλες τις μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες της και τα no1 hits της από την 30χρονη καλλιτεχνική της πορεία! Τη συναυλία θα ανοίξει ο Δημήτρης Σχοινάς με ένα πολύ ξεχωριστό concept.

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 13€

ΠΕ 09/06 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Εισβολέας – Χατζηφραγκέτα

O ράπερ Εισβολέας πρόκειται να «εισβάλλει» στην σκηνή και να μοιραστεί με το κοινό αμέτρητους στίχους με τον μοναδικό του τρόπο. Το ίδιο βράδυ με πλήρη σύνθεση έρχονται επί σκηνής οι Χατζηφραγκέτα The Band, για να μας παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθεντικό τρόπο παλιά και νέα τραγούδια.

Ώρα έναρξης:  21.00  | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 15€

ΠΑ 10/06 | ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Αλέξανδρος Τσουβέλας & Λούης Πατσαλίδης

Ο Έλληνας κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας  και ο Κύπριος κωμικός Λούης Πατσαλίδης ενώνουν τις κωμικές τους δυνάμεις για πρώτη φορά σε μία μοναδική παράσταση επηρεασμένοι από τις Παρενέργειες Ελλάδας και Κύπρου.

Ώρα έναρξης: 22.00 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 13€

ΤΡ 14/06 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Dropkick Murphys & The Rumjacks

Αν υπάρχει ένα συγκρότημα που έχει αγαπηθεί πολύ στη Θεσσαλονίκη, αυτοί είναι οι Dropkick Murphys, γι’ αυτό και επιστρέφουν για να εισπράξουν αυτή την αγάπη με punk ρυθμούς. Μαζί με τους Rumjacks ετοιμάζουν ένα show που σίγουρα μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια.

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 36€

ΤΕ 15/06 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Μαρίζα Ρίζου

Κι αυτό το καλοκαίρι, η αγαπημένη Μαρίζα Ρίζου μας καλεί να βγούμε «Μαζί Της Στο Φως» μετά το μακρύ σκοτεινό τούνελ, στο οποίο ζήσαμε αυτό το διάστημα. Μαζί της κουβαλά ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα, από το οποίο φυσικά δε θα λείπουν τραγούδια – σταθμοί, αλλά και καινούργιες διασκευές.

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 15€

ΠΕ 16/06 | ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

mέta μπουλούκι 0.2
με τους Δημήτρη Μυστακίδη, Σπύρο Γραμμένο, Κωνσταντίνο Πουλή & Γιάννη Ταυλά

Ο Δημήτρης Μυστακίδης με τριαντάχρονη διαδρομή στο ρεμπέτικο, ξεδιπλώνει με τραγούδια, διηγήσεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών μουσικών στην Αμερική του 20ού αιώνα. Τη σκυτάλη παίρνουν το δίδυμο των Σπύρου Γραμμένου και Κωνσταντίνου Πουλή, με τη συνοδεία του τραγουδοποιού Γιάννη Ταυλά, για να μας ξανασυστήσουν το ρεμπέτικο και το παραδοσιακό τραγούδι.

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 5€

ΠΑ 17/06 | ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ          

Bloody Hawk & Dani Gambino

Ο Bloody Hawk και ο Dani Gambino συναντιούνται επί σκηνής για το κορυφαίο rap double bill του καλοκαιριού. Ο ράπερ από τη Ξάνθη φέρνει μαζί του τον πρόσφατο δίσκο “Τίμημα” και ο Dani Gambino με τον DJ The Boy είναι έτοιμοι για μάχη.

Ώρα έναρξης:  21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 10€

ΤΕ 22/06 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Ελευθερία Αρβανιτάκη & Γιώργος Περρής
«Πάρε με αγκαλιά και πάμε»

Η διαχρονική, σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συναντά επί σκηνής έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς σε μια συναυλία γεμάτη από δυνατά τραγούδια που αγαπάμε να ακούμε στις συναντήσεις μας.

Ώρα έναρξης: 21.00 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 12€

ΚΥ 26/6 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«Λίγο ακόμα… θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»

Μια μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Γυναικείας Χορωδίας «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» και του Δημήτρη Μπάση διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

 Ώρα έναρξης: 20.30 | Είσοδος ελεύθερη

ΔΕ 27/06 | ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Τα Σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα ‘μαθε;»
με τους Παντελή Θαλασσινό, Μαριώ, Γιώργο Μπαγιώκη, Έλσα Μουρατίδου και τους «Μανεριτζήδες»

Μια μοναδική εκδήλωση μνήμης για τα 100  χρόνια από την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, με αφήγηση, μουσική, τραγούδια και χορούς της δικής μας Ανατολής, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων και που είναι ίσως το σπουδαιότερο στοιχείο πολιτισμού που διέσωσαν οι πρόσφυγες Μικρασιάτες με τον ερχομό τους στην Ελλάδα. 

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 8€

ΤΡ 28/06 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Active Member

Ο B.D.Foxmoor – ιθύνων νους – και η Sadahzinia μας υποδέχονται με ένα οδοιπορικό στη μεγάλη δισκογραφία τους, ένα γλέντι όπου οι γενιές συναντώνται με έναν κοινό κώδικα και βρίσκουν στέρεο πέρασμα για τη συνέχεια μέσα από τη μουσική και τα λόγια του γκρουπ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 13€

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΠΑ 01/07 | ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ

Λόγος Τιμής

Οι Λόγος Τιμής, ένα από τα πιο αγαπημένα ραπ συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια συναυλιακής σιωπής και μας ετοιμάζουν μια μοναδική ατμόσφαιρα ενός ΛΤ live, σε ένα event – σταθμό για το καλοκαίρι του 2022!

Ώρα έναρξης: 21:00 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 10€

ΤΕ 06/07 | ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τάκης Ζαχαράτος

Ο ταλαντούχος showman με τα χίλια πρόσωπα και την ερμηνευτική του άνεση, έρχεται για να σατιρίσει, να χορέψει, να τραγουδήσει και να μας ενθουσιάσει επί σκηνής. Δεν θα μας λείψουν οι μιμήσεις του, τα στοιχεία του μιούζικαλ, οι μνήμες από παλιές κινηματογραφικές επιτυχίες και όχι μόνο.

Ώρα έναρξης:  21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 20€

ΠΑ 08/07 | ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ute Lemper

To 2021 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του ανεπανάληπτου Astor Piazzolla, γι’ αυτό η κορυφαία και αισθαντική UΤΕ LEMPER παρουσιάζει μια μουσική παράσταση που τιμά την σπουδαία κληρονομιά του μεγάλου Αργεντινού μουσικού, του οποίου το όνομα είναι συνυφασμένο με το αργεντίνικο Tango.

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 18€

ΠΕ 14/07 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Tiger Lillies

Οι σαγηνευτικοί και ανατρεπτικοί Tiger Lillies, επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη. Οι καλλιτέχνες της εναλλακτικής όπερας θα μας ανοίξουν ένα παράθυρο στον αλλόκοτο κόσμο τους, που συνδυάζει στιγμές βαθιάς θλίψης, αδυσώπητων αστείων και απέραντης ομορφιάς.

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 17€

ΤΡ 19/07 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Les Négresses Vertes

Οι φλογεροί και αεικίνητοι Les Négresses Vertes μας περιμένουν με την έξαλλη και συνάμα τόσο τρυφερή φυσιογνωμία τους από τις εργατικές συνοικίες του Παρισιού, για να μας ξεσηκώσουν με τις μουσικές τους – μια μίξη από alternative punk rock με ethnic ρυθμικά στοιχεία, fusion-rock, rai, flamenco, latin, polka, reggae και ska επιρροές.

Doors open: 19.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 18€

ΤΕ 20/07 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Placebo

Είναι μία από τις επιδραστικές alternative ροκ μπάντες των τελευταίων 20 χρόνων με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια μέχρι σήμερα. Kέρδισαν επάξια τη θέση τους στη βρετανική μουσική ιστορία με έξι κορυφαία “top 10” άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό το Καλοκαίρι μας συστήνουν τον καινούργιο τους δίσκο με τίτλο «Never Let Me Go».

Doors open: 19.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 48€

ΤΡ 26/07 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Calexico

Η μουσική τους είναι ένα κράμα από παραδοσιακούς latin ήχους μαζί με country, jazz και post-rock. Οι Calexico είναι τόσο μοναδικοί και πρωτότυποι, που για αυτούς γεννήθηκε ο όρος στη μουσική «desert noir» και παραμένουν πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό. Στην σκηνή του Φεστιβάλ θα μοιραστούν μαζί μας το νέο τους «El Mirador» με μότο τους ανοιχτούς ορίζοντες.

Ώρα έναρξης: 21.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 28€

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΤΕ 03/08 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

The Sisters of Mercy

Οι θρυλικοί The Sisters of Mercy, ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα όλων των εποχών θα μετρήσουν μαζί μας επί σκηνής τα σαράντα χρόνια της καλλιτεχνικής τους πορείας. Έχοντας συμβάλλει στην εναλλακτική σκηνή με έντονο το πολιτικό στοιχείο, η μουσική τους παραμένει μια ζοφερή και σκοτεινή διασταύρωση μεταξύ metal, hard rock και ψυχεδέλειας, που συχνά ενσωματώνει dance beats.

Doors open: 19.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 36€

ΣΑ 06/08 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Marcus & Martinus

Tο συγκρότημα φαινόμενο της ποπ μουσικής έρχεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα. Το μεγαλύτερο POP φαινόμενο της Σκανδιναβίας μας υπόσχεται ότι θα χορέψουμε στους ποπ ρυθμούς του, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και ξεγνοιασιάς. Με την εκρηκτική ενέργεια και το

χειμαρρώδη αυθορμητισμό τους σπάνε κάθε ρεκόρ από τότε που άρχισαν να τραγουδούν και να χορεύουν ως παιδιά- φαινόμενο.

Doors open: 19.30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 45€

ΤΕ 31/08 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Νίκος Πορτοκάλογλου, 40 χρόνια

Με σύνθημα «ΕΝΑ ΦΩΣ ΑΝΑΜΜΕΝΟ», ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, στήνει φέτος το καλοκαίρι, μια μουσική παράσταση στηριγμένη στα πιο αγαπημένα τραγούδια του αλλά και σε τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική εκπομπή του, το «Μουσικό Κουτί».

Ώρα έναρξης:  21:30 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 15€

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΔΕ 05/09 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

Πυξ Λαξ

Σήμερα που η ζωή επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητά της, οι Πυξ Λαξ έρχονται να μας θυμίσουν τις παλιές μας συνήθειες, τις διαχρονικές μας αξίες, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης, της πιο ανθρώπινης, αυτής που συνδέει ήχο και λόγο, αυτής που παρηγορεί, που εμπνέει, που μοιράζεται. Και θα το κάνουν μέσα από τους στίχους και τις μουσικές τους που μετρούν δεκαετίες.

Ώρα έναρξης: 21.00 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 13€

ΣΑ 10/09 | ΣΥΝΑΥΛΙΑ           

«Το Εμπάργκο και άλλες ιστορίες»

Αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο με τους Μίλτο Πασχαλίδη & Χρήστο Θηβαίο     

Το εμβληματικό «Εμπάργκο» του Θάνου Μικρούτσικου, στη νέα εκδοχή του, με ερμηνευτές δύο σπουδαίους μαθητές του, τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον Χρήστο Θηβαίο θα μας καθηλώσει. Την παράσταση πλαισιώνει μεταξύ άλλων ένα απάνθισμα άλλων τραγουδιών από την πλούσια εργογραφία του συνθέτη για να ενώσουμε τις φωνές μας στα τραγούδια του Θάνου που αγαπήσαμε.  

Ώρα έναρξης: 21.00 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 15€

ΠΑ 16/09 | ΧΙΠ ΧΟΠ ΔΡΟΜΟΙ

Joker/ TwoFace

Οι Joker/Two-Face, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου ραπ στερεώματος αυτό το Καλοκαίρι γιορτάζουν 10 χρόνια ύπαρξης και δημιουργίας, παρέα με φίλους και συνεργάτες από όλη τους την πορεία.

Ώρα έναρξης:  21.00 | ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ από 10€

*Σημείωση: Το πρόγραμμα βρίσκεται υπό διαμόρφωση και θα προστεθούν και άλλες εκδηλώσεις.

ΠΑΡΤΥ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 2022

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ώρα προσέλευσης: 20:00 Έναρξη 21:00

με ελεύθερη είσοδο

Summertime party!

THE SPEAKEASIES SWING BAND

Από το 2010, οι The Speakeasies Swing Band, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και φεστιβάλ του εξωτερικού και φέτος κάνουν και μια στάση στη Μονή Λαζαριστών στην πρώτη καλοκαιρινή τους συναυλία.

Το πάρτυ ανοίγει το JAZZ QUARTET THE OPENING ACT

Η Μονή Λαζαριστών καλεί τέσσερις σημαντικούς Έλληνες μουσικούς της jazz να ανοίξουν τη βραδιά με ένα μισάωρο πρόγραμμα γεμάτο swing ρυθμούς, γνωστές μελωδίες και jazzy αυτοσχεδιασμούς. Το τζαζ κουαρτέτο αποτελείται από τους Λέανδρο Πασιά στο πιάνο, Δημήτρη Αγγελάκη στο Βιμπράφωνο, Λάκη Τζήμκα στο Κοντραμπάσο και Γιώργο Κλουντζό στα Τύμπανα.

Συμμετέχουν:

Xορευτές από The Swing Academy

& η DJ PENELOPE

Παρουσιάζει ο  Δημήτρης Σακατζής

«Τα Σμυρνέικα τραγούδια ποιος σου τα ΄μαθε;»
Τραγούδια, μουσική και Χοροί της δικής μας Ανατολής
με τους Παντελή Θαλασσινό, Μαριώ, Γιώργο Μπαγιώκη και Έλσα Μουρατίδου
τους συνοδεύει το μουσικό σχήμα ΜΑΝΕΡΙΤΖΗΔΕΣ

  • 2022

Ώρα έναρξης: 21.30

Το 2022 είναι τα 100 χρόνια που συμβολικά θυμόμαστε μια καταστροφή αλλά και μια νέα αρχή για χιλιάδες Έλληνες της Ανατολής.

Η Μονή Λαζαριστών, τοποθετημένη στη καρδιά της δυτικής Θεσσαλονίκης, μια κατεξοχήν περιοχή με προσφυγικές γειτονιές που εξελίχθηκαν στις σύγχρονες ζωντανές πόλεις, προσφυγικό κατάλυμα και η ίδια για δεκαετίες, υποδέχεται τη μουσική παράσταση με τον εύγλωττο τίτλο “ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕ;” Μια παράσταση ντυμένη με τις μουσικές, τα τραγούδια και τους χορούς των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που οι ρίζες τους χάνονται στα βάθη των αιώνων και οι οποίοι έλκουν την ύπαρξή τους από την αρχαιότητα μέχρι και τους σύγχρονους ιστορικούς χρόνους και που είναι ίσως το σπουδαιότερο στοιχείο πολιτισμού που διέσωσαν οι πρόσφυγες Μικρασιάτες με τον ερχομό τους στην Ελλάδα. 

Η σπουδαιότητα, η ομορφιά και η γοητεία αυτής της μουσικής δεν είναι τυχαία. Τα μικρασιάτικα παράλια από την αρχαιότητα υπήρξαν σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Εδώ κατέληγαν οι εμπορικοί δρόμοι της Μικρασίας κι από ‘δώ περνούσαν αμέτρητα καράβια, που κουβαλούσαν εμπορεύματα, νοοτροπίες, πολιτισμό κι ιδέες. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη μικρασιατική μουσική, η οποία συνδυάζει πάμπολλα στοιχεία, γι’ αυτό και θεωρείται ξεχωριστή, μοναδική και πολυαγαπημένη μέχρι σήμερα. Μέσα από τους ανώνυμους και επώνυμους συνεχιστές της, με διαύλους το έπος, τη λυρική ποίηση, την αρχαία τραγωδία, το σατυρικό δράμα, το ακριτικό τραγούδι, τη Βυζαντινή και την κοσμική μουσική, έχει ένα μοναδικό ύφος, που αναγνωρίζουμε σήμερα σαν Μικρασιάτικο τραγούδι ( σμυρναίικο τραγούδι).

Και στην προσφυγιά επέζησε το τραγούδι της Μικρασίας. Οι παράγκες κι οι συνοικισμοί πλημμύριζαν κάθε βράδυ με τραγούδια, με τα οποία οι Μικρασιάτες έσβηναν τον καημό τους κι απάλυναν τον πόνο τους για τη χαμένη Πατρίδα. Η μουσική της Σμύρνης επηρεάζει καταλυτικά τις ντόπιες μουσικές κάθε περιοχής, αλλά και γενικά το ελληνικό τραγούδι, ρεμπέτικο και λαϊκό, μετά το 1922.

Ποιος να μας έμαθε τάχα τα Σμυρνέικα; Ή μην κυλούσαν πάντα μες τις φλέβες μας, μες την ψυχή μας;

Η μουσική και τα τραγούδια της ελληνικής Ανατολής δημιουργούν ένα πολύ γοητευτικό σύνολο που παραμένει μέχρι σήμερα ζωντανό κι ελκυστικό και αποτελεί έναν από τους μυστικούς ομφάλιους λώρους που μας δένουν άρρηκτα με τις ιστορικές ελληνικές πατρίδες της Μικρασίας. 

Ας βρούμε τους δεσμούς με το παρελθόν που υπάρχουν και μας τροφοδοτούν για άλλους καινούργιους δρόμους. Ας ταξιδέψομε νοερά στη γη της Μικρασίας  κι ας φέρομε πάλι στο νου μας το Αϊβαλί, την Πέργαμο και την ωραία Σμύρνη. Με τα μάτια της ψυχής και με τα φτερά της μουσικής ας πετάξουμε στον πανέμορφο κόσμο της Μικρασιάτικης μουσικής.

Διαλέξαμε από την μουσική παράδοση των ευρύτερων περιχώρων της Σμύρνης, συμβολικά αυτών των λίγων που έφτασαν στο Λεμπετάκι από το Ουσάκ και έφτιαξαν την Νέα Ευκαρπία μαζί με άλλους από άλλες περιοχές της Μικρασίας. Ο ομώνυμος σύλλογος Μικρασιατών θα παρουσιάσει μερικούς από τους πιο όμορφους χορούς της παράδοσης τους.

Ο Βασίλης Κασούρας επιμελήθηκε το μουσικό μέρος και τα τραγούδια ενώ  ο Δημήτρης Σακατζής συνδύασε κείμενα, μουσικές ενότητες, χορούς και επιμελήθηκε σκηνοθετικά την παράσταση.

“ΤΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΜΑΘΕ;”

Mουσική, Tραγούδια και Xοροί  της δικής μας Ανατολής

με τους

Παντελή Θαλασσινό

Μαριώ

Γιώργο Μπαγιώκη

Έλσα Μουρατίδου

το μουσικό σχήμα

“ΜΑΝΕΡΙΤΖΗΔΕΣ”

Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί

Βασίλης Κασούρας: ούτι, λαούτο & τραγούδι,

Βαγγέλης Πασχαλίδης: σαντούρι & πιάνο

και οι συνεργάτες τους

Γιάννης Κολοβός: κόντρα μπάσο,

Νίκος Μαγνήσαλης: κρουστά

Συμμετέχει ο σύλλογος Μικρασιατών Ευκαρπίας “ΟΥΣΑΚ”

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κασούρας,

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σακατζής

INFO:
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Δευτέρα 27 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.30

Τιμές Εισιτηρίων:

Προπώληση: 10€

Ταμείο:12€

Ανέργων, ΑΜΕΑ, -16, +70: 8€

Ισχύουν ομαδικά εισιτήρια

Προπώληση:

Ηλεκτρονικά: https://www.viva.gr/tickets/music/calexico-thessaloniki/ 

Τηλεφωνικά: 11876

Σε όλα τα Viva Spots (Καταστήματα Wind, Public, Media Markt, αθηνόραμα.gr)

Καφέ Σάρωθρον (Κατούνη 7, Λαδάδικα)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2310589200, www.monilazariston.gr