TOP

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΟΓΛΟΥ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ – PERFORMS Domeniconi, Dyens, Yilmaz

Ioannis Andronoglou PERFORMS Domeniconi, Dyens, Yilmaz

«Ο κάθε άνθρωπος έχει κάποια σημεία αναφοράς στη ζωή του. Μερικά τέτοια σημεία για μένα αποτελούν τα τέσσερα αυτά έργα που καταθέτω σε αυτό τον δίσκο»

Με αυτά τα λόγια, ο Ιωάννης Ανδρόνογλου παρουσιάζει τον δεύτερο του δίσκο Ioannis Andronoglou performs Domeniconi, Dyens, Yilmaz (Ο Ιωάννης Ανδρόνογλου ερμηνεύει Domeniconi, Dyens, Yilmaz) στο σημείωμα που τον συνοδεύει.

Τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτό τον δίσκο,  έχει ερμηνεύσει ο Ιωάννης Ανδρόνογλου κατά καιρούς σε σημαντικές εμφανίσεις του ή έχει προβεί σε πρώτη εκτέλεση πανελληνίως. Σημαντικό στοιχείο της επιλογής των έργων αποτέλεσε για τον καλλιτέχνη αλλά και για την εταιρεία, οι άμεσες ή έμμεσες δημώσεις παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου. Το ιχνογράφημα που κοσμεί το εξώφυλλο του δίσκου και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτόν, ανήκει στο εικαστικό Νικόλαο Ταμουτσέλη.

«“If you build it, they will come.” Especially great players like Ioannis for whom what seems difficult is not». («Αν το φτιάξεις, θα έρθουν». Ειδικά μεγάλοι παίκτες όπως ο Ιωάννης Ανδρόνογλου για τον οποίο αυτό που φαίνεται δύσκολο δεν είναι). Mark Delpriora. Καθηγητής κιθάρας στην Ακαδημία Juilliard της Νέας Υόρκης, 22.7.2023

 «..Ο Έλληνας κιθαριστής και συνθέτης, Ιωάννης Ανδρόνογλου πραγματοποίησε ένα επίσης, σύντομο ρεσιτάλ. Μερικές φορές ακούω το παράπονο ότι τα ρεσιτάλ κιθάρας είναι μονότονα. Όχι αυτό. Ο Ανδρόνογλου είναι ένας εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος κιθαριστής που ξέρει να καινοτομεί». Richard Long, περιοδικό Soundboard, 2012

Η εταιρεία μας “Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον” που ειδικεύεται στην Κρητική μουσική παράδοση αλλά και σε διάφορα είδη τροπικής μουσικής του κόσμου, με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνει  το νέο δίσκο του Ιωάννη Ανδρόνογλου με τίτλο Ioannis Andronoglou PERFORMS Domeniconi, Dyens, Yilmaz. Ο Ιωάννης Ανδρόνογλου, σολίστ κιθάρας, Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την εταιρεία μας ως καλλιτέχνης δισκογραφίας και συγγραφέας.

Download & Streaming: https://orcd.co/9e1rkqe   

Spotify:  

YouTube:  

iTunes:

Applemusic:

Amazonmusic:

Φυσικό προϊόν / Buy cd:

Παραγωγή-έκδοση:

Αεράκης – Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι & Σείστρον

Κοραή 14, Τ.Κ. 71202, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ. 2810225758

www.aerakis.net

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Ιωάννης Ανδρόνογλου είναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και σολίστ κιθάρας.

 Έχει ηχογραφήσει τους δίσκους Travelling  (Legend Classics, 2010, επανέκδ. Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2014) και Ioannis Andronoglou performs Domeniconi, Dyens, Yilmaz (Αεράκης, 2023). Έχει δημοσιεύσει σε έντυπη μορφή τα έργα του Mandilatos Impressions και Fantasia on a Thracian folksong (Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2015), το σύγγραμμα Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα (Αεράκης Κρητικό Μουσικό Εργαστήρι και Σείστρον, 2020) όπως και έχει συμμετάσχει ως συγγραφέας κεφαλαίου στο συλλογικό τόμο Legacies of Ancient Greece in Contemporary Perspectives (Η.Π.Α.: Vernon Press, 2022). Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ως σολίστ έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ως σολίστ-διδάσκων έχει συμμετάσχει σε σημαντικά, ανά τον κόσμο, φεστιβάλ κιθάρας (Guitar Foundation of America, Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου κ.α).  Έχει χαρακτηριστεί ως «απόλυτος κυρίαρχος της τεχνικής» από τον Ιταλικό Τύπο και ως  «εύστροφος, δυναμικός και γεμάτος πάθος ερμηνευτής που ξέρει να καινοτομεί» από το σημαντικότερο Αμερικανικό περιοδικό για κιθάρα, το Soundboard.

Για την πανελλήνια α’ εκτέλεση του έργου Tambú από τον Ιωάννη Ανδρόνογλου, ο συνθέτης του έργου, Mark Delpriora, καθηγητής κιθάρας της Ακαδημίας Juilliard της Νέας Υόρκης, σημειώνει: «”Αν το φτιάξεις, θα έρθουν”∙ ειδικά μεγάλοι παίκτες όπως ο Ιωάννης Ανδρόνογλου για τον οποίο αυτό που φαίνεται δύσκολο, δεν είναι».

Ως εισηγητής έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με αντικείμενο την κιθάρα, όπως και σε συνέδρια μουσικολογικού, ιστορικού και παιδαγωγικού ενδιαφέροντος (Διατμηματικό Μουσικολογικό Συνέδριο, Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, Dublin Guitar Symposium, Symposium on the Greeks κ.α.) και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες/ρεσιτάλ σε σημαντικούς ερευνητικούς φορείς της χώρας (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος κ.α.).

Είναι μόνιμος καθηγητής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Διατελεί  Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών και Επιστημονικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών/Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών), όπου έχει περατώσει, επίσης, μεταδιδακτορική έρευνα. Είναι μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας.