TOP

ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ-“THE PEASANT”

Ο Λάμπρος Φιλίππου είναι χωριάτης. Ή μάλλον, είναι ‘Ο Χωριάτης’ – The Peasant!

Ο Χωριάτης, Λάμπρος Φιλίππου, επιστρέφει στην Ελλάδα και την Καρδίτσα, για να τραγουδήσει για καλό σκοπό και στέλνει κάλεσμα σε όλους όσους διαβάζουν αυτό το νέο, να βρεθούν στη συναυλία αυτή! Θα στηθεί πανηγύρι!


Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καρδίτσα καλλιτέχνης, έρχεται από το Los Angeles, για να τραγουδήσει στο Postmodern Thessaly Fest, πλαισιωμένος από μία Dream Team μουσικών!

Θα μας τραγουδήσουν για τον βαθύ έρωτα Ανατολής και Δύσης, διαγράφοντας μια πορεία μέσα στο χρόνο με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Κλαρίνο, κανονάκι, ηλεκτρική κιθάρα, κοντραμπάσο και νταούλι! Πώς σας φαίνεται αυτό το line-up? Αλήθεια, τι μουσική φαντάζεστε ότι θα παίξουν?

Οπερατικά φωνητικά, Βυζαντινοί ύμνοι, Gospel, Παραδοσιακά και Σμυρνέικοι αμανέδες συναντιούνται με τις πιο ενστικτώδεις πτυχές της ανθρώπινης φύσης, εκείνες που θυμίζουν περισσότερο ένα ζώο, παρά έναν πολιτισμένο άνθρωπο.

Ο Λάμπρος Φιλίππου πρωτοπαρουσίασε το νέο του project με τίτλο “The Peasant”, στο Los Angeles της Αμερικής, όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το παρθενικό live του Χωριάτη, έγινε στο θρυλικό The Roxy Theater, όπου έχουν παίξει σε μια άλλη εποχή μερικά από τα ιερά τέρατα της παγκόσμιας σκηνής, όπως οι Doors, οι Rolling Stones κ.α.

Ετούτες τις μέρες, ο Λάμπρος ετοιμάζεται να ανέβει ξανά ή έχει ανέβει ήδη, την ώρα που διαβάζετε αυτό το δημοσίευμα, στη σκηνή ως The Peasant, για να τραγουδήσει στο κοινό της Νέας Υόρκης αυτή τη φορά. Από την Καρδίτσα στο Λος Άντζελες κι από εκεί στη Νέα Υόρκη και πάλι στην Καρδίτσα!

Επόμενος σταθμός το Postmodern Thessaly Fest, λοιπόν! Στις 4 Ιουλίου, στην Καρδίτσα, στον υπέροχο εξωτερικό χώρο του Charlot, ίσως το πιο όμορφο σημείο της πόλης, στην πλατεία Παυσιλύπου! Θα το αναγνωρίσετε εύκολα από το τεράστιο graffiti με τον ..Charlot!

Ο Χωριάτης έρχεται στην Καρδίτσα για καλό σκοπό, μιας και όλα τα έσοδα της διοργάνωσης διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε ιδρύματα της πόλης.
Πέρσι, περίπου τέτοιο καιρό, ο Λάμπρος είχε βρεθεί στην Πάτρα για κάποιο Σεμινάριο Υποκριτικής και Performance που δίδασκε εκεί, και με την ευκαιρία αυτή αναστάτωσε την πόλη για τα καλά, με άπειρη μουσική και yoga και χορό! Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν πολλοί καταξιωμένοι και νεότεροι μουσικοί της πόλης, στο ξεκίνημά τους, και έπαιξαν πάλι για καλό σκοπό μαζί του σε ένα τριήμερο πανηγύρι με μουσικές και χορό και yoga sound baths, χωρίς όρια και γένος και γενιά και εθνικότητα. Όλα τα έσοδα τότε πήγαν στη Φλόγα της Πάτρας. Τα έσοδα του Postmodern Fest θα πάνε στα ιδρύματα της Καρδίτσας: Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, Το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» και Tο Σπίτι της Αγάπης. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία νέων ανθρώπων της πόλης, που λαμβάνει χώρα για τρίτη χρονιά κατά σειρά στην πόλη της Καρδίτσας. Μία διοργάνωση με ιδιωτική πρωτοβουλία που συγκεντρώνει κάθε χρόνο καλλιτέχνες της τέχνης του τατουάζ, graffiti, mixologists, γεύσεις και μαγειρικές από Ελλάδα και Ευρώπη. Φαίνεται ότι το Postmodern Thessaly Fest είναι κάτι μεγαλύτερο από όσο γνωρίζαμε ή ακόμα κι από όσο είχαν υπολογίσει οι άνθρωποι που το ξεκίνησαν και έχει σκοπό να μεγαλώσει κι άλλο.

Ο Λάμπρος Φιλίππου κάνει κάλεσμα σε όλους μας να παραβρεθούμε σε…

Ένα Παγκόσμιο Διονυσιακό όργιο μουσικών περιπτύξεων και ελευθερίας της έκφρασης, με μουσικές από όλο τον κόσμο.

Ανατολίτικες μελωδίες με Δυτικό άρωμα. Ένα ριζωμένο στην παράδοση rock n’ roll ταξίδι, που προσγειώνεται στο ‘εδώ και τώρα’ συνδέοντας τις παλιές φωνές με τη σύγχρονη κουλτούρα.

Στις 4 Ιουλίου! Μην το χάσετε!

Λάμπρος Φιλίππου – φωνή

Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος – κλαρίνο

Βασίλης Ζιγκερίδης – κανονάκι

Αθηνόδωρος Καρκαφίρης – ηλεκτρική κιθάρα

Ευθύμης Σφαιρόπουλος – κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Ριζόπουλος – τύμπανα, παραδοσιακά κρουστά

____


Postmodern Thessaly Fest!

Μία ιδιωτική πρωτοβουλία με ξεκάθαρο φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Ένα τυπικό ελληνικό «πανηγύρι» στην σύγχρονη εκδοχή του. Κυκλοθυμική μίξη μουσικού ξεφαντώματος, «θορυβώδους» διασκέδασης και αστικής τέχνης, με κόσμο στο δρόμο, μία μεγάλη παρέα!

Πού και πότε; Στην πόλη της Καρδίτσας, 2, 3 και 4 Ιουλίου στον εξωτερικό χώρο του Charlot στην πλατεία Παυσιλύπου από τις 20:00 έως τις 24:00, θα στηθεί ένα νεανικό σύγχρονο πανηγύρι.

  •             Καταξιωμένοι Bartenders – Mixologists από όλη την Ελλάδα θα μας παρουσιάσουν ιδιαίτερα και ευρηματικά Cocktails
  •             «Πειραγμένες» γεύσεις στη street εκδοχή τους
  •             Graffiti Artists από Γαλλία και Ελλάδα 
  •             Tattoo Artist 
  •             Σαγήνη των αισθήσεων (στον κόσμο των ψευδαισθήσεων) με το μάγο Μελχισεδέκ
  •             Μπάντες με μουσικές από το 1930 έως και το 1990
  •             Dj’s και ραδιοφωνικοί παραγωγοί από διάφορα μέρη της χώρας θα επιμελούνται όλες τις μέρες τη μουσική του φεστιβάλ.

Ζήστε μία όμορφη νεανική και δυναμική περιπέτεια και βοηθήστε με τον τρόπο αυτό τα εξής ιδρύματα:

  •             Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας
  •             Το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες»
  •             Το Σπίτι της Αγάπης

_______________________

FB – The Peasant

IG – Labros Filippou

_______________________

Website – Labros Filippou