TOP

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΟΥ ΣΕΡΓΚΕΙ ΠΡΟΚΟΦΙΕΦ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο.Θ. ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Ο Πέτρος και ο Λύκος

του Σεργκέι Προκόφιεφ από την Κ.Ο.Θ.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι ‘Ο Πέτρος και ο Λύκος’ του Σεργκέι Προκόφιεφ, σε μία οικογενειακή συναυλία, με την οποία ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του νέου της εκπαιδευτικού προγράμματος για μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης. Η Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει την σπουδαία αυτή μουσική ιστορία μαζί με πρωτότυπη εικονογράφηση σε συνεργασία με τo “The Comic- con”.

Στην ιστορία του παραμυθιού, ο Πέτρος ζει στο σπίτι του παππού του στο δάσος και ως γενναίος νέος δεν φοβάται καθόλου τους κακούς λύκους. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του παππού του τα βάζει με το λύκο, τον οποίο αιχμαλωτίζει με τη βοήθεια ενός πουλιού. Η γάτα (κλαρινέτο), η πάπια (όμποε), το πουλί (φλάουτο), ο παππούς (φαγκότο), οι κυνηγοί (πνευστά-κρουστά), ο λύκος (κόρνα) και ο Πέτρος (έγχορδα) πρωταγωνιστούν σε αυτή την πολυαγαπημένη ιστορία και διδάσκουν ευχάριστα, μαζί με τα ηχοχρώματα των αντίστοιχων οργάνων.

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, ώρα 19:00

Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.

Η οικογενειακή συναυλία θα επαναληφθεί τον Ιούνιο ολοκληρώνοντας και τη β’ φάση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.

Εικονογράφος/εικαστική επιμέλεια: Μανώλης Φραγγίδης

Παρουσίαση: Ανθή Σαββάκη

Μετάφραση κειμένου: Νίκος Κυριακού

Διεύθυνση ορχήστρας: Μιχάλης Οικονόμου

Πρόγραμμα:

Σεργκέι Προκόφιεφ (1891-1953): Ο Πέτρος και ο Λύκος, έργο 67

Παραγωγή Κ.Ο.Θ.

Σε συνεργασία με τo Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con»

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία: 15€
Εξώστης: 10€
Μειωμένο/Παιδικό: 5€

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

Είσοδος δωρεάν για όλους τους φοιτητές του ΑΠΘ και τους φοιτητές του ΤΜΕΤ του ΠΑΜΑΚ

Στο χώρο λειτουργεί κυλικείο

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Εθν. Αμύνης 2

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

Πληροφορίες για το κοινό:

Κ.Ο.Θ.

www.tsso.gr

Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra

Youtube @TheTsso

Instagram @tssoofficial

Twitter @ThesOrchestra

TikTok @thesorchestra

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κ.Ο.Θ.
ΕΡΤ3, 958 FM, 102 FM, TV100, FM100, Καθημερινή, Χρώμα 105.8 fm, Cityportal, Cosmopoliti, gr4you, Notes from life, Thessculture

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ Κ.Ο.Θ.

ΔΕΘ Helexpo

To Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» είναι η κορυφαία εκδήλωση για τον κόσμο των κόμικς στην Ελλάδα σήμερα –και η μόνη που βασίζεται στην αυθεντική παράδοση των μεγάλων comic conventions τού εξωτερικού, όπως η μυθική διοργάνωση του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ, η Comiket του Τόκιο (Ιαπωνία), το καταξιωμένο Comics & Games τής Λούκα (Ιταλία), ή η Comic-Con International της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ). Στο τριήμερο της λειτουργίας του φιλοξενεί επαγγελματίες και λάτρεις των κόμικς, του animation, του gaming και όλων όσα σχετίζονται με τις συγκεκριμένες μορφές τέχνης.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν συμμετάσχει στο «The Comic Con» είναι -μεταξύ άλλων- ο Φρανκ Μίλερ, δημιουργός των θρυλικών κόμικς «300» και «Sin City», ο Ντον Ρόσα, ένας δημιουργός που ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με τις ιστορίες τής οικογένειας των Ντακ, ο αείμνηστος Κόλιν Κάντγουελ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες τού Τζορτζ Λούκας και του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο Ασντέ σχεδιαστής τού Λούκι Λουκ, του πιο διάσημου κάουμπόι όλων των εποχών και ο Γουίλιαμ Σίμπσον, storyboard artist τής τηλεοπτικής σειράς-φαινόμενο «Game of Thrones».

Αυτή η μεγάλη γιορτή ξεκινά από τους χώρους τού Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, δεν τελειώνει όμως εκεί. Ξεχύνεται σε ολόκληρη την πόλη, μέσα από μια σειρά δράσεων και συνεργειών, οι οποίες καθιστούν το «The Comic Con» ένα από τα μεγαλύτερα, από τα πλέον συμμετοχικά και με τη μεγαλύτερη απήχηση πολιτιστικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη συνέργεια του 2024 συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ντύνοντας οπτικά -με τα εξαιρετικά σχέδια του Μανώλη Φραγγίδη- το δημοφιλέστερο, ίσως, μουσικό παραμύθι στην ιστορία της κλασικής μουσικής εργογραφίας: το «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Το «The Comic Con 8» θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» και στο Περίπτερο 6 τής ΔΕΘ-Helexpo, από τις 17 έως τις 19 Μαΐου 2024.