TOP

ΠΕΜΠΤΗ 27/2 ” ΤΑ ΧΩΡΑΤΑ ΤΑ ΑΣΕΜΝΑ” ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ALTE FABLON

Το  Alte Fablon

παρουσιάζει μια παράσταση Αφήγησης μόνο για Ενήλικες

«Τα Χωρατά τα Άσεμνα»

μετη Ροδάνθη Δημητρέση, την Έλσα Μουρατίδου

 και τον Ονούρ Σεντούρκ


Πέμπτη 27 Φεβρουάριου 2025 στις 21:15

στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon
Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon | Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου – Θεσσαλονίκη | Τηλ: 231401443

Αποκριά: η γιορτή της ανατροπής, του γέλιου και της απελευθέρωσης. Οι μέρες αυτές είναι γεμάτες ιστορίες και τραγούδια που ξεφεύγουν από το συνηθισμένο, βυθίζοντάς μας σε έναν κόσμο όπου οι κανόνες της καθημερινότητας ανατρέπονται και οι λέξεις αποκτούν άλλη βαρύτητα.

Παράσταση Αφήγησης μόνο για ενήλικες

Ιστορίες και τραγούδια της Αποκριάς, παραμύθια αλλιώτικα—πικάντικα, τολμηρά, γεμάτα σκωπτικό χιούμορ και άσεμνους στίχους. Λόγια που οι μέρες επιτρέπουν, ψίθυροι που γίνονται γέλιο, μυστικά που τολμούν να ειπωθούν.

Με τη Ροδάνθη Δημητρέση, την Έλσα Μουρατίδου, τον Ονούρ Σεντούρκ να ιστορούν τα ανείπωτα, απόκρυφες σκέψεις για τον έρωτα και τη ζωή , πόθους δίχως ηλικία , ξεδιάντροπα ερωτικά τερτίπια.

Ένα ταξίδι στον χρόνο, εκεί όπου οι άνθρωποι ύφαιναν τις ιστορίες τους για να ξορκίσουν τον φόβο, να ζεστάνουν τους χειμώνες, να καλωσορίσουν την άνοιξη μέσα από την ανατροπή και το γέλιο.

Σύντομα βιογραφικά

Η Ροδάνθη Δημητρέση είναι αφηγήτρια, εικαστικός, παιδαγωγός, ιδρυτικό μέλος της Action Art, ενός φορέα ο οποίος ασχολείται εδώ και 15 χρόνια με την διάδοση της αφηγηματικής τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Εκπαιδεύτηκε ως αφηγήτρια στη Γαλλία το  1995. Από τότε  εμβαθύνει στο χώρο της Παγκόσμιας Προφορικής Παράδοσης  , της προφορικής λογοτεχνίας (παραμύθια, θρύλοι, μύθοι, έπη κλπ) , εμπλουτίζοντας συνέχεια  το πρόγραμμα της αφήγησής της.

Ίδρυσε το 2012  το Εργαστήριο Αφηγητών της Action Art .Επιμορφώνει  αφηγητές και δημιουργεί   πολύγλωσσες ομάδες αφήγησης.                                                          

Εδώ και 13 χρόνια  είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και του πολυήμερου αφιερώματος στην αφήγηση στη Σαμοθράκη. . Αφηγείται σε festivals στο εξωτερικό, στην Ελλάδα, σε μουσεία σε συνδυασμό με ευρήματα και έργα τέχνης, σε σχολεία, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία, πολιτιστικούς χώρους, βιβλιοπωλεία κλπ.

Η Έλσα Μουρατίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.

Από το 1996 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, τραγουδώντας παραδοσιακά από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερη μουσική από σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Έχει συνεργαστεί : Μ. Μητσιάς, Αντ. Καλογιάννης, Β. Λέκκας, Στ. Παχίδης, Δ. Ζερβουδάκης, Γ. Καζαντζής, Π. Θεοχαρίδης, Μ. Θωίδου & Drasta, Μ. Χατζημανώλης, Ανδ. Καρακότας, μαριώ, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου,  Δώρος Δημοσθένους, Plaza Ensemble κ.α.

Έχει τραγουδήσει για το θέατρο σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων με το Κ.Θ.Β.Ε. αλλά και με ιδιωτικούς φορείς. Επίσης ανέλαβε τη μουσική διδασκαλία πολλών θεατρικών παραστάσεων.

Είναι μέλος του φωνητικού σχήματος StringLESS,(a capella), TIR FADA (μουσική από την κέλτικη παράδοση),  ΑΡΓΑΤΕΙΑ, (μουσική της Μαύρης Θάλασσας), ΜΑΡΟΥΒΑ (αστική μουσική της Κρήτης)

Δίδαξε και διδάσκει σύγχρονο και θεατρικό τραγούδι.

Δισκογραφία: ΒΟΡΕΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ Παράδοση a jazz, ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ Τα 13 ρολόγια, STRINGLESS Φτυστός ο μακαρίτης, StringLESS – Stringless, TIR FADA – TIR FADA, TIR FADA Παραμυθοτράγουδα από τη χώρα των ξωτικών

Συμμετοχές:  Δ. Ζερβουδάκη ”Περί μπάζων και λοιπών απορριμάτων”, Στάθη Παχίδη (Άγαμοι Θύται) ”Αγύριστα κεφάλια” , Θ. και Ευρ.Μπέκου”QUARK” , Γ. Καζαντζή ” Ιφιγένεια η εν Ταύροις” ,  Θ. Σιώμου ”Σκουριά στου έρωτα τη βρύση”, Στ. Ξαρχάκου ” Η μαγεία του Ξαρχάκου”, M. Θωίδου “Η αλήθεια είναι δύο

Ο Onur Senturk γεννήθηκε το 1984 στο Rize. Η επαφή του με τη μουσική ξεκίνησε στο γυμνάσιο,  παίζοντας bağlama (σάζι). Το 2002, έγινε δεκτός στο Τμήμα Φυσικής του Πολυτεχνείου της Μέσης Ανατολής (METU). Στα προπτυχιακά του χρόνια, ενδιαφέρθηκε για την παραδοσιακή μουσική της Μαύρης Θάλασσας και άρχισε να παίζει tulum (αγγείο) και kemenche (ποντιακή λύρα). Τα χρόνια αυτά, όπου η μουσική κυριάρχησε στη ζωή του, είχαν σαν αποτέλεσμα και τη στροφή στην καριέρα του. Αφού αποφοίτησε από το METU το 2008, το Τμήμα Μουσικής Μηχανικής και Σχεδιασμού του Κέντρου Μουσικών Σπουδών (MIAM) τον αποδέχτηκε ως μεταπτυχιακό φοιτητή και μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Από το 2008 ασχολείται με διάφορα μουσικά project και πολλά διαφορετικά μουσικά σχήματα. Ορισμένα από αυτά είναι η Helesa, η Kafdağı Müzik Topluluğu, η Vova, η Sonbahar Kumpanya, οι Kardeş Türküler. Συμμετείχε σε διάφορα μουσικά project στο εξωτερικό και πήρε μέρος σε πολλά διεθνή μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Ως επαγγελματίας δεξιοτέχνης συμμετείχε σε πολλές μουσικές παραγωγές που κυκλοφόρησαν σε δίσκο εντός Τουρκίας αλλά και διεθνώς. Από το 2011 κάνει τη διδακτορική διατριβή του, ως φοιτητής Ph.D. στο Τμήμα Εκτέλεσης του MIAM και  σύμβουλός του είναι ο καθηγητής Dr. Cihat Aşkın. Από τον Μάιο του 2016 διεξάγει την έρευνά του στη Θεσσαλονίκη και είναι ένα από τα μέλη της Αργατείας.

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Αφήγηση: Ροδάνθη Δημητρέση

Τραγούδι: Έλσα Μουρατίδου

Μουσική: Ονούρ Σεντούρκ

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τρίτη 27 Φεβρουάριου 2025,  21.15

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
70’ λεπτά


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό Εισιτήριο: 12 ευρώ
Εκπτωτικά Εισιτήρια: 10 ευρώ
(Φοιτητικό / ανέργων / πολυτέκνων / άνω των 65 / ΑμεΑ)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Πολυχώρος Τέχνης Alte Fablon
Δευτέρα – Παρασκευή 12:00 – 21:00
Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένων θέσεων.
Φιλίππου 71 & Χριστοπούλου – Θεσσαλονίκη.
Τηλ: 2314014430

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ALTE FABLON

f/b: https://www.facebook.com/altefablonthessaloniki

Instagram: https://www.instagram.com/altefablon

site: https://altefablon.gr