TOP

ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΦΗΒΩΝ 2019-2020-ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

Πρώτη Συνάντηση Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 /Ώρα: 7.00΄ μ.μ.
Στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια»

Για τέταρτη χρονιά τα θεατρικά εργαστήρια εφήβων ξεκινούν την λειτουργία τους με σκοπό να δώσουν τη δυνατότητα στους νέους να γνωρίσουν την σπουδαιότητα του θεάτρου και να ευεργετηθούν από τις καλές πρακτικές της θεατρικής τέχνης.

Με τρία τμήματα, αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής  και κίνησης θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στους εφήβους όλα εκείνα τα βασικά εργαλεία που οδηγούν από την ανάγνωση ενός θεατρικού έργου στην παράσταση, με σκοπό όχι μόνο να προσεγγίσουν το θεατρικό κείμενο αλλά κυρίως να αναπτύξουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και να αποκτήσουν ουσιαστική επικοινωνία με τον εαυτό τους  και τους άλλους.

Μέσα από την τέχνη του θεάτρου ο νέος άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί θέματα όπως: 

Η ελευθερία της έκφρασης

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας μπροστά σε ακροατήριο

Η γνώση και η ανάλυση των ανθρώπινων χαρακτήρων μέσα από την πλοκή της υπόθεσης του θεατρικού έργου.

Η ανάγκη της μελέτης και η αγάπη για το διάβασμα και τη γνώση, σαν κλειδί για την κατάκτηση των στόχων της ζωής κάθε νέου.

Η αληθινή ζωή κάτω από το μικροσκόπιο της θεατρικής σκηνής. Το πρόγραμμα και οι ώρες των στούντιο θα οργανωθούν με γνώμονα την ελεύθερη ώρα που μπορεί να διαθέσουν όσοι έφηβοι δηλώσουν συμμετοχή.

Θα οργανωθούν μετά την πρώτη συνάντηση των εφήβων με τους διδάσκοντες, ώστε να μην επηρεασθούν οι μαθητικές τους υποχρεώσεις στα μαθήματα του Γυμνασίου ή του Λυκείου, που είναι και η σημαντικότερη υποχρέωσή των νέων. 

Τα μαθήματα των θεατρικών εργαστηρίων θα γίνονται στις σκηνές του
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια».

Οι ενδιαφερόμενοι για να εγγραφούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει απαραίτητα το 14ο έτος της ηλικίας τους.


Η παρακολούθηση των τμημάτων είναι δωρεάν.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων για τα θεατρικά στούντιο θα διαρκέσουν  μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Η ημέρα συνάντησης επιμορφωτών  και συμμετεχόντων ώστε να καταρτισθεί το πρόγραμμα και  να ξεκινήσει η λειτουργία των τμημάτων έχει ορισθεί για το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 & ώρα 7.00 μ.μ.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής :

STUDIO PERFORMANCE: τεχνικές αφήγησης. Πώς μια απλή ιστορία αποκτά σκηνικό ενδιαφέρον και ποιά απλή ιστορία κρύβεται σε ένα κλασσικό κείμενο;
Υπεύθυνη Τμήματος : κ. Λιάνα Ταουσιάνη
1η Συνάντηση :Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 /ώρα: 7.00΄ μ.μ.
και κάθε  Σάββατο

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Μια εξερεύνηση, ενδυνάμωση και κατανόηση των σωματικών μας δυνατοτήτων τόσο σκηνικά όσο και στην καθημερινή μας ζωή.
Θεατρική κίνηση, χορός και ξεδίπλωμα των κινητικών και χορευτικών μας δεξιοτήτων.
Υπεύθυνος Τμήματος : κ. Αστέρης Πολυχρονίδης

1η Συνάντηση : Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 /ώρα: 7.00΄ μ.μ.
και κάθε Σάββατο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Παιχνίδια σωματικής έκφρασης, Παιχνίδια λόγου, Ασκήσεις φαντασίας και παρατηρητικότητας. Δραματοποίηση κάποιας ιστορίας ή αυτοσχεδιασμούς με παιχνίδια ρόλων και χαρακτήρων.
Υπεύθυνη Τμήματος : κ. Βασιλική Δαλίσκα
1η Συνάντηση :  Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 /ώρα: 7.00΄ μ.μ.
και κάθε Σάββατο

Για εγγραφές & περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Θεάτρου  : 23210- 54585, 23210- 54268 ώρες γραφείου.

Λόγω των περιορισμένων θέσεων των τμημάτων για τις νέες εγγραφές (εκτός από τα παιδιά που συνεχίζουν από πέρυσι) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.