TOP

«ΑΡΑΦ»- ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023-2024

Γιάννης Τσίρος

ΑΡΑΦ

Από την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο θέατρο Αποθήκη

Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης

Πρωταγωνιστούν

Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Φώτης Λαζάρου

Το νέο θεατρικό έργο του Γιάννη Τσίρου, με τον τίτλο «Αράφ», παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη. Παίζουν: Ράνια Σχίζα, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Φώτης Λαζάρου.

Για το έργο:

Κανένας, Άνθρωπος ή Σκύλος, δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αύριο. Το μέλλον εκ προοιμίου είναι ρευστό και μη ορατό. Κάποιο απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να ανατρέψει τις βεβαιότητες του παρόντος και η ζωή μας να βρεθεί σε συνθήκες που δεν ελέγχονται. Το κακό ξεκινά όταν αυτοί που έχουν τον έλεγχο αδιαφορούν. Το χειρότερο, όταν αυτή η αδιαφορία θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μας και το χείριστο, όταν ο Άνθρωπος και ο Σκύλος βρεθούν σε μια κοινή και παράλληλη πορεία, στερημένη ακόμα και από την παλιά φιλία τους.

Σ΄ένα νησί, ένας ξενοδόχος κι ένας κηπουρός στέκονται απέναντι, ενώ είναι μαζί. Στην ίδια γη. Είναι αντιμέτωποι με μία κοινωνία που υποκρίνεται και απαιτεί διαρκώς, χωρίς καμία επίγνωση της ενοχής της.

Μία σύγχρονη ιστορία, με ηθικά διλήμματα, συγκρούσεις και ερωτήματα που πρέπει κάποτε να απαντηθούν. Με ανθρώπους ή σκύλους που ψάχνουν φάρους σε ακτές και μία θάλασσα ελεύθερη να τους ταξιδέψει.

Ο Γιώργος Παλούμπης λέει για το νέο έργο:

 «Η τρίτη μου συνεργασία με το Γιάννη Τσίρο (Αόρατη Όλγα, Αξύριστα Πηγούνια) με φέρνει εκ νέου αντιμέτωπο με ένα κείμενο πρόκληση μέσα από το οποίο η παράσταση καλείται να επικοινωνήσει με το θεατή αφενός σε επίπεδο ψυχαγωγικό – εφόσον το έργο ξεδιπλώνεται μέσα από ανατροπές και χιούμορ – και αφετέρου σε επίπεδο βαθιά κοινωνικό, ψυχολογικό εώς και φιλοσοφικό. Το φάσμα των ανθρώπινων νοοτροπιών, θέσεων, πράξεων και αποφάσεων ανοίγεται στο “ΑΡΑΦ”, έχοντας από τη μία την ιδιοτέλεια και τη σκληρότητα των χαρακτήρων και από την άλλη την ενσυναίσθηση και την τρυφερότητα τους.

Ένα ακόμα έργο “μικρόκοσμου”, μια αλληγορία που βάζει τον άνθρωπο “στο μικροσκόπιο” αλλά τελικά μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή.»

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 20 Οκτωβρίου.

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο : Γιάννης Τσίρος

Σκηνοθεσία : Γιώργος Παλούμπης    

Σκηνικά – Κοστούμια : Νατάσσα Παπαστεργίου 

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Μουσική σύνθεση : Κώστας Νικολόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Παναγιώτα Παπαδημητρίου

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου : Μαριάνθη Ράδου

Οργάνωση παραγωγής: Χρυσαντίνα Κουλουμπού

Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα & Artinfo

Επικοινωνία: Ελίνα Λαζαρίδου, Ελένη Λίλη

Τμήμα Επικοινωνίας: Ειρήνη Τσίκα 2111026227

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων

Τετάρτη : 20:00

Πέμπτη – Παρασκευή : 21:00, Σάββατο : 21:15

Κυριακή : 18:00

Τιμή εισιτηρίου:

Εισιτήρια: more.com by viva

https://www.more.com/theater/theatro-apothiki/araf/

Artinfo.gr & 211.1000.365 – 2109213310

Για ομαδικές κρατήσεις : κ. Κώστας Μπάλτας 6972217952