TOP

“ΑΣΠΡΗ ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ… ΓΚΡΙΖΑ ΣΑΝ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ” ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

Η Παραμυθοφασόλ αφηγείται

Άσπρη σαν το χιόνι… γκρίζα σαν τη στάχτη

4 μοναδικές παραστάσεις

12 και 19 Φεβρουαρίου
Και
5 και 19 Μαρτίου

στο Θέατρο Αθήναιον

Μετά την επιτυχία και τη μεγάλη απήχηση του λιλιπούτιου κοινού της Θεσσαλονίκης η Παραμυθοφασόλ επιστρέφει στο Θέατρο Αθήναιον για να παρουσιάσει ένα νέο κύκλο αφήγησης παραμυθιών και να ενθουσιάσει και πάλι μικρούς και μεγάλους.

Η παράσταση είναι κατάλληλη από 6 ετών.
 
Λόγω της Περιόδου του Τριωδίου, όποιο παιδάκι επιθυμεί, μπορεί να προσέλθει στην παράσταση ντυμένο πριγκίπισσα ή πρίγκηπας.

Μετά το πέρας της παράστασης θα δοθούν νόστιμα δωράκια.

Λίγα λόγια για τα παραμύθια:

Άσπρη σαν το χιόνι….γκρίζα σαν τη στάχτη!

Μέσα απ’ τις στάχτες κίνησε η μία κι η άλλη απ’ τη μητριά διωγμένη, το δρόμο τους να βρούνε. Νίκησαν το φόβο τους και την καρδιά ζεστή κράτησαν. Βασίλισσες γίνηκαν τρανές μέσα στο φως βρέθηκαν.

Δύο παραμύθια χιλιοειπωμένα και πολύ αγαπημένα. Δύο παραμύθια αλλιώς με μουσική και τραγούδια. 
 

Ταυτότητα παράστασης:

Διασκευή: Μαρία Γκόγκα
Μουσική: Μαρία Γκόγκα, Ντόλλυ Λιανά
Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Έρη Χριστοφορίδου, Γρηγόρης Γρηγοράς

Επί σκηνής: Μαρία Γκόγκα, Ντόλλυ Λιανά
 

Πληροφορίες:

Χώρος: 

Κινηματοθέατρο Αθήναιον / Αίθουσα 2 (Βασιλίσσης Όλγας 35)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 
690 646 7283 (Κινηματοθέατρο Αθήναιον)
Πρεμιέρα: 
12 Φεβρουαρίου 2023
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: 
Κυριακή: 12 και 19 Φεβρουαρίου στις 17:30
Κυριακή: 5 και 19 Φεβρουαρίου στις 17:30
Διάρκεια: 
70 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 
Γενική είσοδος: 8.00 €
Goldmall 6.00 € (https://www.goldmall.gr/aspri-san-to-hioni-theatro-athinaion-43034)

 

ΜΑΡΙΑ ΓΚΟΓΚΑ

Μια φορά κι έναν καιρό…

σ’ ένα χωριό γύρω από τη Θεσσαλονίκη, μεγάλωνε ένα κοριτσάκι που αγαπούσε τα παραμύθια. Διάβαζε και ρουφούσε κάθε τους λέξη. Άκουγε κάθε τους ήχο και μύριζε κάθε τους μυρωδιά. Όσο το κοριτσάκι αυτό μεγάλωνε, μεγάλωνε και η αγάπη του για τα παραμύθια…

Κι ύστερα όλα άρχισαν να ξεθωριάζουν στο μυαλό του. Έμεινε όμως μια μικρή κουκίδα, που συχνά θόλωνε απ’ το ταξίδι στην πραγματικότητα.

Αφού πήρα το πτυχίο μου στο πιάνο, ψάχνοντας να δώσω πνοή στο μάθημα της μουσικής, η κουκίδα άρχισε να μεγαλώνει και να ξυπνά θύμησες. Οι νεράιδες και οι βασιλιάδες άρχισαν να παίρνουν μορφή και οι μυρωδιές άρχισαν να μου τρυπούν τη μύτη… Έτσι άρχισα το ταξίδι παρέα με τη μουσική και το θέατρο, στο παρελθόν και στο μέλλον… 

Έκανα αφηγήσεις με τη συνεργασία διαφόρων μουσικών, σε θεατρικές σκηνές, σε καλλιτεχνικά μπαρ, στο 7ο συνέδριο της Ε.Ε.Μ.Ε (Ελληνική ένωση για την μουσική εκπαίδευση) που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του μικρού μεγάρου  μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης Elephantastico, στο μουσείο φωτογραφίας και στο κέντρο μουσικής Θεσσαλονίκης, πήρα μέρος στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας Future Library σε βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα Θέρμης δρώμενα, και τέλος στην Α.Μ.Υ.Μ.Ω.Ν.Η (ιδιωτικό ίδρυμα για τυφλά παιδιά με πολλαπλές αναπηρίες).

ΝΤΟΛΛΥ ΛΙΑΝΑ

Η Ντόλλυ Λιανά γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται με την μουσική από 8 χρονών. Είναι διπλωματούχος Κρουστών και κάτοχος πτυχίου Πιάνου, Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορα σύνολα  κρουστών καθώς και στο ενόργανο σύνολο σύγχρονης μουσικής ”Idee Fixe”. Τα 2015 μαζί με την Ντ. Φλωρεντίν ιδρύσανε, ενορχήστρωναν και διηύθυναν το μαθητικό σύνολο κρουστών «Percussionistas». 

Ενορχηστρώνει για διάφορα μουσικά σύνολα.

Από το 1997 είναι τακτική συνεργάτης της Κρατικής και τη Δημοτικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Συνεργάζεται στην σκηνή και την δισκογραφία με τον τραγουδοποιό Νίκο Γεωργάκη καθώς και σε παραστάσεις του συγγραφέα-μουσικού Δημήτρη Μπασλάμ.

Από το 1996 διδάσκει κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.