TOP

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Το Κουαρτέτο των Χριστουγέννων

στο Θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ ART

3, 4, 10, 11, 17, 18, 25, 28 Δεκεμβρίου στις 18:00

& 26 Δεκεμβρίου στις 11:00

Τιμή Εισιτηρίων 12€ & 10€

Η εταιρεία Θεάτρου TheatrAction παρουσιάζει για τέταρτη χρονιά, τη χριστουγεννιάτικη παράσταση που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι θεατές.

Πρόκειταιγια μια σύνθεση λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων κλασικών συγγραφέων (Charles Dickens, E.T.E.A Hoffmann, Clemment Clarke Moore, Christian Andersen), του  19ου αιώνα με ζωντανή χριστουγεννιάτικη μουσική. Τέσσερα κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια, αναλλοίωτα στον χρόνο,  ενώνονται σε μία ιστορία που ζωντανεύει επί σκηνής. 

Μια μουσική ιστορία, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση και καταφέρνει, με τα ζογκλερικά κόλπα της πάνω σε ξυλοπόδαρα, με τα τραγούδια της,  με τους ξεσηκωτικούς ήχους της και τους χορούς της, να ξυπνήσει τις αισθήσεις αλλά και να ενεργοποιήσει μια σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να βλέπουμε και να νιώθουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια και την καρδιά των άλλων.  Ένα μοναδικό ταξίδι λόγου και μουσικής στην πιο μαγική εποχή του χρόνου!

Ταυτότητα Παράστασης

Σύνθεση -Διασκευή Κειμένων: Μάρι Χεκιμιάν

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου

Μουσική Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Kάτσος, Αγγελική Κωστάκη

Χορογραφίες: Αθανάσιος Πισανίδης

Επιμέλεια σκηνικών : Αγγελική Κουρμουλάκη

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Ηθοποιοί: Σίσσυ Δαμδούμη, Παναγιώτης Καπρίτσιος, Αγγελική Κωστάκη, Αθανάσιος Πισανίδης, Χριστίνα Σεραφειμίδου.

Σχεδιασμός Αφίσας Μίλτος Παναγιωτόπουλος

Λίγα λόγια για μας..

 Η εταιρεία θεάτρου TheatrAction είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη από μία ομάδα καλλιτεχνών με μεγάλη εμπειρία στη θεατρική ζωή της Θεσσαλονίκης, που θέλησαν να συμπορευτούν, υπερασπιζόμενοι το κοινό τους όραμα: την διάδοση της ιδέας της τέχνης. Πλαισιώνεται από αξιόλογους συνεργάτες (ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τεχνικούς θεάτρου και κινηματογράφου, φωτογράφους, σκηνογράφους, εικαστικούς) που με τη συμβολή τους καθιστούν τους προορισμούς της και τα θεατρικά ταξίδια της  σπουδαίες εμπειρίες για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτά.

Με παραστάσεις σε θεατρικούς ή εναλλακτικούς χώρους, με δράσεις, σεμινάρια, performances και εργαστήρια επιθυμεί να ανοίξει στους θεατές ένα παράθυρο στον κόσμο διαφορετικό από εκείνα της τηλεόρασης ή του υπολογιστή.  Πιστεύοντας πως αν γίνει εφικτή η ευαισθητοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από τη θεατρική εμπειρία, αν ερεθιστεί ο ψυχισμός και το πνεύμα του, τότε θα διαμορφωθούν άτομα που θα αναζητήσουν μια διαφορετική κοινωνία, πολιτική και νοοτροπία για τον κόσμο. Μια κοινωνία που θα χει επίκεντρο τον άνθρωπο.

 Η ομάδα επενδύει ιδιαίτερα στο παιδικό θέατρο. Με παραγωγές υψηλής αισθητικής, που δεν υποτιμούν την παιδική νοημοσύνη, σέβονται την παιδική ψυχή και καλλιεργούν τη σπουδαία ανθρώπινη δεξιότητα, την ενσυναίσθηση, επιδιώκουν να πλάσουν ένα θεατρόφιλο κοινό με θεατρική παιδεία και καλλιτεχνικό κριτήριο.

Πηγαίνει τις παραστάσεις της σε σχολεία εντός και εκτός ορίων του νομού Θεσσαλονίκης ή δέχεται τους μαθητές τους στις σκηνές που παρουσιάζει τα έργα της.

Διοργανώνει σεμινάρια θεατρικής αγωγής (δραματουργίας, σκηνοθεσίας, σκηνογραφίας, θεατρικού παιχνιδιού και εμψύχωσης) για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους αναλαμβάνοντας το καλλιτεχνικό δημιουργικό των βιβλιοπαρουσιάσεών τους. 

Σημαντικοί φορείς  (Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ, ΧΑΝΘ, ΚΟΘ) αλλά και μεγάλες εμπορικές εταιρείες (COSMOS, IKEA, REGENCY CASINO ) την εμπιστεύονται και την επιλέγουν επανειλημμένα για να προσφέρουν θεάματα υψηλών αξιώσεων στο κοινό τους.

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ:

 • Το κουαρτέτο των Χριστουγέννων (Δεκέμβριος 2015-2022)
 • Η Ειρήνη του Αριστοφάνη (Απρίλιος 2016)
 • Και οι λύκοι φοβούνται.. (Οκτώβριος 2016)
 • Ο Αι Βασίλης Σφήνωσε στην Καμινάδα (Δεκέμβριος 2016,2017,2018)
 • Για μιαν Ελένη (Σεπτέμβριος 2017-επαρχία)
 • Πίπη Φακιδομύτη (Οκτώβριος 2017)
 • Η Λουλού θέλουν να της αγοράσουν άνθρωπο! (Φεβρουάριος 2018)
 • Το μήλο της Έριδας και Άλλες Jazz Ιστορίες (Οκτώβριος 2018)
 • Καρκατζέλια, Σκαλικαντζέρια! (Δεκέμβριος 2018,2019)
 • Εγώ, ο Μότσαρτ! (Απρίλιος 2019 σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης)
 • Στο Άπειρο και Ακόμη Παραπέρα! (Νοέμβριος 2019&Σεπτέμβριος 2022)
 • Στο δάσος της Μελωδίας (Φεβρουάριος 2020 σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης )
 • ΣΕΧΡΑΖΑΝΤ ήχοι, μύθοι και εικόνες από την Ανατολή (Νοέμβριος 2022 σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης)

ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ:

 • Μια ζωή την έχουμε (Μάρτιος 2017)
 •  Hommage a Melina Mercouri (Οκτώβριος 2018)


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.theatraction.gr