TOP

Η ΩΡΑΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Η ομορφότερη της Ρούμελης

                                 Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 21:00

-θεατρική  παράσταση από την ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ-

 «Η ομορφότερη της Ρούμελης».

Μία παράσταση Σύμπραξης του νεότερου θεατρικού τμήματος με τα χορευτικά τμήματα ελληνικών και λάτιν χορών.

Μια διασκεδαστική βουκολική κωμωδία σε πρωτότυπο κείμενο της Μαριάνας Αλεξανδρή, η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η δασκάλα των χορευτικών τμημάτων, Γιούλη Γάσπαρη.

Η ιστορία του έργου μας καταπιάνεται με την φήμη της Μαρίας Πενταγιώτισσας. Φημολογείται πως ήταν τόσο όμορφη που με τα καμώματά της δημιούργησε σκάνδαλο! Αλλά όπως λέμε και στο έργο μας:
«Μια μυθοπλασία είναι όλο αυτό εδώ
για των Πενταγιών το γνωστό Μαριώ.
Ζήτημα να είναι το ένα δέκατο αλήθεια.
Όλα τ’ άλλα είναι όλα παραμύθια.
»

Ο αδερφός της Μαρίτσας, αποφασισμένος να την παντρέψει, ορίζει στην προξενήτρα του χωριού να της βρει γαμπρό. Όμως η Μαρίτσα, ορκισμένη εργένισσα, αρνείται όλα τα προξενιά. Οι υπόλοιπες βοσκοπούλες την κακοβλέπουν γιατί όλοι οι άντρες έχουν βάλει στο μάτι εκείνη. Ο νέοαφιχθέντας Θεσσαλός όμως, μεγαλωμένος στην Πρωτεύουσα, θα της κλέψει την καρδιά κι από ‘κει και πέρα παίρνουν όλα άλλη τροπή. Και στο τέλος έρχεται και η βασιλική ανατροπή!
Μία κωμωδία, με ένα πρωτότυπο σενάριο, που θα σας κάνει να διασκεδάσετε!

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Μαριάνα Αλεξανδρή

Ενδυματολογική, σκηνογραφική, φωτιστική επιμέλεια: Μαριάνα Αλεξανδρή

Χορογραφίες: Γιούλη Γάσπαρη

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Μουσική επιμέλεια: Μαριάνα Αλεξανδρή- Γιούλη Γάσπαρη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βασιλείου Βασιλική (Βαγγελιώ), Γεροθανάση Βάσω (Κατίνα), Ζώτου Φιόνα (Καλόγρια, μαρμπαΘωμάς), Καραμητσοπούλου Πέπη (Μαρίτσα), Κασαπίδου Μάρθα (Λενιώ), Κοκκινίδου Σάντρα (β.Αμαλία), Μακρίδου Ρούλα (Υπήκοος), Μουρούζη Τζένη (Γιάννος), Μπαστέα Δήμητρα (κυρΘανασός), Μπογιατζή Βάγια (Δρόσω), Πασάλογλου Στρατούλα (Τελάλης), Τυροβούζης Βασίλης (Γιακουμής).

Χορεύουν (με αλφαβητική σειρά):  Αδαμοπούλου-Γάσπαρη Γιούλη, Αραμπατζή Ρούλα, Βάσου  Ηλέκτρα, Ζακαπίδα  Τιτίκα, Κιόσης Περικλής, Λιανίδης Βασίλης, Μέξης  Στέφανος,  Νατσόλη  Ρούλα  Παπαδημητρίου Λίτσα, Τσάϊκα  Αννυ, Τσάκλης Θανάσης,  Ψήστα Ρούλα.

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος «Καλλίστη» διανύει την ενδέκατη χρονιά δημιουργίας του! Στα τόσα χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τις πολιτιστικές και φιλανθρωπικές του δράσεις. Έχει συμμετάσχει σε πολλά τοπικά αλλά και διεθνή φεστιβάλ χορού με τα τμήματά του: Παραδοσιακών, Ευρωπαϊκών, Ελληνικών, Λάτιν και Κυπριακών.

Έχει στις αγκάλες του τέσσερις θεατρικές ομάδες, τρεις ενηλίκων (Καλλίστη, Ερ.Ο.Σ., Σύμπραξης) και μία εφηβική. Οι θεατρικές ομάδες του Συλλόγου παρουσιάζουν παραστάσεις υψηλού επιπέδου κι έχουν βραβευτεί σε διάφορα φεστιβάλ με μόνιμο οδηγό και συνεργάτη την σκηνοθέτιδα και σκηνογράφο Μαριάνα Αλεξανδρή.

Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ δημιουργήθηκε το 2020 και στην απαρχή της ήρθε αντιμέτωπη με την πανδημία που περιόρισε της δραστηριότητές της πριν καν αυτές αρχίσουν. Έχοντας τότε, μόνο μία παραγωγή στο βιογραφικό της και ακυρώνοντας την δεύτερη έναν μήνα πριν την πρεμιέρα λόγω του περιορισμού κυκλοφορίας και του εγκλεισμού, δεν πτοείτε και με την πρώτη ευκαιρία αρχίζει νέα θεατρική παραγωγή η οποία ήρθε με την θερμότερη αποδοχή των θεατών. Η Ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ομάδας είναι πως συμπράττει η τέχνη του θεάτρου με τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου και φέρουν ένα απολαυστικό θέαμα στη σκηνή. Παρόλο το «νεαρό» της ηλικίας της θεατρικής αυτής ομάδας, δουλεύει με πάθος για καλλιτεχνική έκφραση και επιθυμία για θεατρική δημιουργία. Η φετινή είναι η 3η παραγωγή της ομάδας Σύμπραξης. Μία ξεκαρδιστική βουκολική κωμωδία, που αγγίζει τα όρια παρωδίας.

Πληροφορίες

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ώρα : 21:00

Γενική είσοδος 8€

Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5

Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη

Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος

Θέατρο Σοφούλη

Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310423925,

www.theatrosofouli.gr