TOP

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ “THE LITTLE FOXES” BABY THEATER COMPANY

Νυχτερινή κατασκήνωση

“The Little Foxes” baby theater company

Από 20 Ιανουαρίου 2024

Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ

Η υπόθεση

Μια ταξιδιώτισσα έχει κατασκηνώσει στο αγαπημένο της camping!

Καθημερινά κάνει όλη την ρουτίνα της κατασκηνωτικής ζωής,

Περνώντας όμορφες και χαλαρές ημέρες.

Την ημέρα την κατασκήνωση λούζει το φως του ήλιου

και την νύχτα όλα γίνονται φωτεινά με χρωματιστά λαμπάκια, μικρούς φακούς και πολλά άλλα φωτάκια!

Τί θα γίνει, όμως, όταν η μικρή μας κατασκηνώτρια αποφασίσει να πάει για ύπνο?

Θα μπορέσει να κοιμηθεί

ή το σκανταλιάρικο φως θα έχει άλλα σχέδια?

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes

(πηγή: The Little Foxes, baby theater company)

Η βρεφική θεατρική εταιρεία “The Little Foxes, baby theater company” (www.thelittlefoxes.gr ) με έδρα την Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 2015 σε θεατρικές παραστάσεις και δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα για βρέφη και νήπια, με παραστάσεις ερευνητικού ενδιαφέροντος και παραστάσεις που προορίζονται για το ευρύ κοινό.

Μετά από έρευνα για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MA “Σχεδιασμός φωτισμού και πολυμέσων”: με διπλωματική εργασία στον “Φωτισμός στο βρεφικό θέατρο”, 2013-2015), oι “The Little Foxes” πραγματοποίησαν 5 τύπους παραστάσεων, διαφορετικού είδους και διαφορετικής ηλικιακής διαβάθμισης:

  • βρεφική θεατρική παράσταση (6 ή 8 μηνών-3 ετών)
  • μουσική βρεφική θεατρική παράσταση (6 ή 8 μηνών-3 ετών)
  • αφήγηση βρεφικού παραμυθιού (1-4 ετών)
  • αφήγηση βρεφικού & νηπιακού παραμυθιού (1-5 ετών)
  • νηπιακή θεατρική παράσταση (2-6 ετών)

οι οποίες αγκαλιάστηκαν από το λιλιπούτειο και ενήλικο κοινό, έχοντας εξαιρετική απήχηση (όλες οι παραστάσεις είχαν την μέγιστη προβλεπόμενη πληρότητα θεατών).

Η εταιρεία “The Little Foxes” συμμετέχει κάθε χρόνο στα διεθνή βρεφικά φεστιβάλ με πρωτότυπες θεατρικές παραγωγές βρεφικού & νηπιακού θεάτρου της εταιρείας (Σεούλ, Ιρλανδία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία κα) και με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Baby sign” εκμάθησης της ελληνικής νοηματικής γλώσσας σε βρέφη και νήπια.

Παράλληλα, πραγματοποιείται επιμόρφωση από το δίκτυο συνεργατών βρεφικών θιάσων της εταιρείας σε Ιταλία, Γερμανία, Λονδίνο και Λιθουανία με την μορφή σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμβουλευτικών συναντήσεων.

Το βρεφικό θέατρο και οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/νηπιακού παραμυθιού (πηγή: The Little Foxes, baby theater company)

Το βρεφικό́ θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 6 μηνών έως 6 ετών. Ορισμένες φορές η ομαδοποίηση γίνεται λεπτομερέστερα σε έργα που απευθύνονται για παράδειγμα σε βρέφη 6 μηνών – 3έτους (βρεφικό́ στάδιο), είτε σε βρέφη/νήπια 1 μηνών-4 ετών (βρεφικό́ & πρώιμο νηπιακό́ στάδιο), είτε σε νήπια 2-6 ετών (νηπιακό́ στάδιο).

Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη.

Η ίδια γενική συνθήκη ισχύει για τις παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού, καθώς οι μικροί θεατές είναι ικανοί να παρακολουθήσουν την υπόθεση και να αλληλοεπιδράσουν με τον αφηγητή/ ηθοποιό. Τα βρέφη/νήπια απαλλαγμένα από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένα από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να εκφράζονται και εξερευνούν τις αισθήσεις με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό.

Οι παραστάσεις αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού διαφέρουν σε θεμελιώδη στοιχεία, από τις παραστάσεις αφήγησης παιδικού παραμυθιού. Επίσης, έχουν σημαντικές διαφορές με τις παραστάσεις βρεφικού/ νηπιακού θεάτρου.

Στόχος των παραστάσεων αφήγησης βρεφικού/ νηπιακού παραμυθιού είναι η εξοικείωση των μικρών θεατών με την μυθοπλασία, τον ειρμό, την συσχέτιση γεγονότων και την παρακολούθηση ολοκληρωμένων εξωτερικών ιδεών. Δεν έχουν διδακτικό αλλά επιμορφωτικό χαρακτήρα, εξελίσσοντας κάθε βρέφος/ νήπιο χωριστά ανάλογα με την ηλικία, δυνατότητες, ερεθίσματα και καταβολές του.

έργο/ σκηνοθεσία: Έμιλυ Καμαρινοπούλου

ερμηνεία:

Έμιλυ Καμαρινοπούλου

Γαβρηέλα Γεωργιάδου

Πληροφορίες

www.avlaiatheater.gr

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ: Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ)

Τηλέφωνο: 2310 230013

Διάρκεια: 40’: βρεφική θεατρική παράσταση και 20’: παιχνίδι με ηθοποιούς

Κατηγορία: βρεφική θεατρική παράσταση (χωρίς λόγια)

Ηλικίες: 8 μηνών – 3ετών

Προσβασιμότητα: κατάλληλο για άτομα με μειωμένη ή απώλεια ακοής

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Από Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ.

Τιμές εισιτηρίων:

Προπώληση: 15€ (1 θεατάκι + 1 ή 2 ενήλικες) + 3€ (+ 1 αδελφάκι)

Στην είσοδο: 15€ (1 θεατάκι + 1 ενήλικας) + 5€  (+ 1 αδελφάκι) + 5€ (+ 1 ενήλικας)

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ & ticketservices // https://shorturl.at/iGOT0 

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Τσιμισκή 136, (Πλατεία ΧΑΝΘ)

T 2310 230013

W www.avlaiatheater.gr/

in | fb | yt