TOP

ΟΜΑΔΑ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ _ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ _ ΚΘΒΕ ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ 09 / 10 2023

ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ

από την ομάδα «Εν Δυνάμει»

σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου

στη Μονή ΛαζαριστώνΣκηνή «Σωκράτης Καραντινός»

29, 30 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και 01 Οκτωβρίου στις 19:00,

04, 05, 06, 07 Οκτωβρίου στις 21:00

Κολοκοτρώνη 21 Σταυρούπολη 564 30 | Τηλ:231 058 9185

Τα Ερωτευμένα Άλογα, από την ομάδα «Εν Δυνάμει», η παράσταση ύμνος στον έρωτα και την ίδια τη ζωή, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, επιστρέφουν για τρίτη χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Μετά και τη θριαμβευτική τους διαδρομή στα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ, από το 2018 και την περιοδεία τους στην Ευρώπη, τα Ερωτευμένα Άλογα συγκλόνισαν στον        τελευταίο τους σταθμό, στο Ανοιχτό Θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, όπου παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της «2023Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης». Το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών στην απόλυτη «απογύμνωση» της ψυχής στον έρωτα, γύρω από κάθε κρυφή έννοια της αλήθειας που προδίδει η φύση, το σώμα και το μυαλό μας, ήταν το εισιτήριο της επιστροφής στη θεατρική αγκαλιά της Θεσσαλονίκης, για 7 μόνο παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών, στη σκηνή «Σωκράτης Καραντινός», σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Η παράσταση

Τι είναι ο έρωτας; Πώς τον βιώνουμε; Έχουμε όλοι πρόσβαση σε αυτόν; Τρίτο μέρος της τριλογίας Το Άλλο το Κανονικό, η οποία προέκυψε από την ανάγκη των νέων καλλιτεχνών, με και χωρίς αναπηρία, της ομάδας «Εν Δυνάμει» να μοιραστούν ανοιχτά προσωπικές ιστορίες και να ερευνήσουν οικουμενικές πτυχές της ανθρώπινης ιδιαιτερότητας.

Η  παράσταση Ερωτευμένα Άλογα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, είναι μια παράσταση για τον έρωτα, αυτή την «αναπηρία» που εξουσιάζει, τορπιλίζει, δυναμιτίζει, τρελαίνει, φλέγει. Μια παράσταση-ύμνος στην πηγαία ζωτικότητα, στη γενετήσια ορμή, σε όλες τις αισθήσεις που έχουν περιχαρακωθεί από μια αυστηρά ορθολογιστική αντίληψη της ζωής. Μια παράσταση που ξεπερνά τους κοινωνικούς φραγμούς και παραμερίζει εμπόδια για να μιλήσει για το ά-λογο, το ένστικτο, το απαγορευμένο, τη φαντασία, την ψυχή που τελικά επιμένει στην αναζήτηση του ολοκληρωτικού και αμφίδρομου έρωτα.

Η ομάδα «Εν Δυνάμει» είναι μια ομάδα νέων καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία. Ιδρύθηκε από την Ελένη Δημοπούλου και την Μαρία Ιωαννίδου το 2008 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να στηρίξει και να διευκολύνει τα μέλη της να ενταχθούν ισότιμα στο κοινωνικό σύνολο. Όλες οι δράσεις της ομάδας αναπτύσσονται όχι με βάση τη διαφορετικότητα, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις εσωτερικές και εξωτερικές ανάγκες καθώς και τις προδιαθέσεις, κλίσεις και τα ενδιαφέροντα όλων ανεξαίρετα των μελών της ομάδας. Μέσα από την καθημερινή σχεδόν συνύπαρξη των μελών της ομάδας «Εν Δυνάμει» και τη θέσπιση κοινά αποδεκτών κανόνων συμβίωσης επιτυγχάνεται η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων των μελών της ομάδας καθώς και η καλλιέργεια και ανάπτυξη ατομικών δεξιοτήτων όλων των μελών, συμβάλλοντας στην επιτυχή ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Έχοντας σαν κύριο εργαλείο την έρευνα νέων μεθόδων επικοινωνίας η ομάδα οργανώνει και παράγει ολοκληρωμένες καλλιτεχνικές προτάσεις στον χώρο των εικαστικών, του θεάτρου, της μουσικής και των οπτικών τεχνών. Βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία της τέχνης και συμμετέχει ενεργά σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας «Εν Δυνάμει» είναι η Ελένη Δημοπούλου. Η έδρα της ομάδας είναι στη Θεσσαλονίκη.

Τα Ερωτευμένα Άλογα αποτελούν το τρίτο μέρος μιας θεατρικής τριλογίας με τίτλο             Το Άλλο το Κανονικό. Το πρώτο μέρος της τριλογίας, Ο άνθρωπος ανεμιστήρας                          ή Πώς να ντύσετε έναν ελέφαντα, μια παραγωγή της ομάδας «Εν Δυνάμει», παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (2015), στο ίδρυμα                          Μιχάλης Κακογιάννης, στο 4th Our Stage Festival της Δρέσδης και στα 54α Δημήτρια, ενώ το δεύτερο μέρος Το Άλλο Σπίτι, μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάστηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση  και στα 51α Δημήτρια.

Και οι τρεις παραγωγές σκηνοθετούνται από την Ελένη Ευθυμίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου. Σε αυτήν τη θεατρική τριλογία οι «Εν Δυνάμει» εξερευνούν το ερώτημα: «Ό,τι δεν είναι Κανονικό είναι Άλλο;» και ταυτόχρονα επιδιώκουν να γίνει το ανοίκειο γνωστό και οικείο μέσα από την κοινοποίηση αληθινών ιστοριών ανθρώπων που βιώνουν το αρνητικό πρόσημο του «Άλλου».

Το κείμενο της παράστασης είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στο ζήτημα του έρωτα και της αναπηρίας και συντίθεται από επεξεργασμένα αποσπάσματα συνεντεύξεων και πρωτότυπα κείμενα των μελών της ομάδας. Μεταξύ άλλων, ακούγεται και το κείμενο της                        Γιώτας Τεμπρίδου «Η Σύμβαση», ενώ υπάρχουν διάχυτες αναφορές σε εμβληματικές φράσεις σπουδαίων στοχαστών και λογοτεχνών για αυτό που ονομάζουμε έρωτα.

Γράψανε για τα “Ερωτευμένα ά-λογα”

Θεατρικά Documenta

Ειρήνη Δρίβα, «Πολλές φορές η τέχνη έχει συνομιλήσει με τον έρωτα. Έρωτας ο ρομαντικός, ο αναπόφευκτος, ο ατελέσφορος, ο οδυνηρός και διόλου τυχαία δεν τον προσωποποιώ βάζοντας του άρθρο. Δεν είναι κάτι αφηρημένο και γενικό ο έρωτας είμαστε εμείς οι ίδιοι και απέναντι μας ο χρόνος και τα τραύματα μας.»

Διαβάστε εδώ:

Provocateur.gr

Ζωή Δημητρίου, τα “Ερωτευμένα Άλογα” δεν είναι όμως άλλη μια παράσταση. Είναι κάτι παραπάνω, κι αυτό δεν είναι άλλο ένα στερεότυπο, είναι η πραγματικότητα.»

Διαβάστε εδώ:

Monopoli.gr

Στέλλα Χαραμή, τα «Ερωτευμένα άλογα» δεν είναι μια παράσταση που θα θυμάσαι επειδή σου άρεσε ή όχι. Είναι μια παράσταση που θα θυμάσαι με ταραχή. Ένα κοινωνικό γεγονός.

Διαβάστε εδώ:

https://www.monopoli.gr/2022/06/14/reviews/eidame-parastaseis/586630/eroteymena-aloga-ena-koinoniko-gegonos/?fbclid=IwAR3QEMWJOM0CtSM49OZoz-M8HjQtDCkKfdXg4LolGO6SKsSLD5TGr0eBBww

News247.gr

Γεωργία Οικονόμου, τα “Ερωτευμένα Άλογα” – Και ο καλπασμός τους ήταν η πιο όμορφη εικόνα των τελευταίων ετών.

Διαβάστε εδώ:

https://www.news247.gr/politismos/theatro/eidame-ta-eroteymena-aloga-kai-o-kalpasmos-toys-itan-i-pio-omorfi-eikona-ton-teleytaion-eton.9664551.html

Bovary.gr

Αγγελική Καρυστινού, τα «Ερωτευμένα Άλογα» και σας προτρέπουμε να κάνετε κι εσείς αυτό το δώρο στον εαυτό σας.

Διαβάστε εδώ:

https://www.bovary.gr/art/watch-it/parastasi-eroteymena-aloga

OW.gr

Μ. Αντωνοπούλου, τα «Ερωτευμένα Άλογα», μια παράσταση για τη σεξουαλικότητα και την αναπηρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Διαβάστε εδώ:

https://www.ow.gr/…/erotevmena-aloga-mia-parastasi-gia…/

Οnlytheater.gr

Ντίνα Καρρά, τα «ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΑ ΑΛΟΓΑ» είναι εμπειρία, κυριολεκτικά. Είναι από εκείνες τις παραστάσεις που οι λέξεις δεν αποτυπώνουν το θέαμα.

Διαβάστε εδώ:   https://www.onlytheater.gr/buzz/onlytheaterreview/item/%C2%ABeroteumena-aloga%C2%BB-kritiki

Efsyn.gr

Γρηγόρης Ιωαννίδης, “Παραστάσεις που ανέβασαν την αδρεναλίνη κι άγγιξαν τις χορδές των θεατών”

Διαβάστε εδώ: https://www.efsyn.gr/tehnes/207710_parastaseis-poy-anebasan-tin-adrenalini-ki-aggixan-tis-hordes-ton-theaton

Athinorama.gr

Τώνια Καράογλου, «Στην Πειραιώς 260 είδαμε τη σημαντικότερη παράσταση της χρονιάς»

Διαβάστε εδώ: https://www.athinorama.gr/theatre/2536861/stin_peiraios_260_eidame_ti_simantikoteri_parastasi_tis_xronias/

Το Τέταρτο Κουδούνιtotetartokoudouni.blogspot.com

Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης «Άλογα» που καλπάζουν από έρωτα.

Διαβάστε εδώ:

https://totetartokoudouni.blogspot.com/2022/09/blog-post_4.html?fbclid=IwAR3Ks9-EDlONZt2RiErZDnLqqzbAs09oIY2vQ5PTV7aRrVMlqEXuuWv_52I

Βραβεύσεις – Διακρίσεις

Στα 8α Θεατρικά Βραβεία κοινού All4fun βραβείο παράστασης για τη σεζόν 2021-22 τα «Ερωτευμένα Άλογα».

Διαβάστε εδώ: https://www.all4fun.gr/portal/all4fun-4/all4fun-5/30813-nikites-8a-theatrika-vraveia-koinoy-all4fun.html

Ακολουθήστε την ομάδα «Εν Δυνάμει»

Instagram: @endynamei_ensemble

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC4ecFndGyTEbycrUpnEkqUw

Facebook:https://www.facebook.com/endynameiensemble

Site:http://www.endynamei.com/

Συντελεστές

Σύλληψη – Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου

Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Έρευνα – Συγγραφή κειμένου: Ελένη Ευθυμίου & Ομάδα «Εν δυνάμει»

Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Ευτυχιάδου

Σκηνικά – Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ

Συνεργάτης σκηνογράφος: Richard Anthony

Σχεδιασμός φωτισμών: Richard Anthony, Βαγγέλης Μαρούλης

Χορογραφία – διδασκαλία κίνησης: Τάσος Παπαδόπουλος

Καλλιτεχνική συνεργάτιδα: Βιτόρια Κωτσάλου

Οπτικό περιβάλλον – Βίντεο: Δημήτρης Ζάχος

Διεύθυνση φωτογραφίας βίντεο: Ορέστης Ψωμόπουλος

Μουσική: Ελένη Ευθυμίου, Οδυσσέας Γκάλλιος

Σχεδιασμός ήχου – Ενορχήστρωση: Οδυσσέας Γκάλλιος

Μάσκα: Μάρθα Φωκά

Οργάνωση παραγωγής: Απόστολος Λιάπης     

Μετάφραση στα αγγλικά: Έλλη Μαρμαρά

Κατασκευή σκηνικών: Παναγιώτης Μακρής, Δημήτρης Κουρδής

Βοηθοί σκηνοθέτη: Βαγγέλης Κοσμίδης, Γιώτα Κουϊτζόγλου

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Σοφία Πατσινακίδου

Βοηθός παραγωγής: Χρυσιάννα Καραμέρη

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων ομάδας «Εν Δυνάμει»: Απόστολος Λιάπης    

Επί σκηνής: Κλειώ Αντωνοπούλου, Γιάννος Γαβαλάς, Μαρία Δαχλύθρα, Αγάπη Θεοδωρίδου-Κουνινή, Θεανώ Κόντα, Μαργαρίτα Καιναδά, Βαγγέλης Κοσμίδης, Ηλίας Κουγιουμτζής, Γιώτα Κουϊτζόγλου, Νίκος Κυπαρίσσης, Σοφία Κύρινα, Άγγελος Κωνσταντίνου, Λωξάνδρα Λούκας, Δημήτρης Λύρας,  Πάνος Ματζίρης, Θεοχάρης Μπαϊρακταρίδης, Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης, Σοφία Μπλέτσου, Θάνος Νανάσης, Μιχάλης Ντολόπουλος, Θεανώ Παπαβασιλείου, Βασίλης Πέτρου, Χάρις Σερδάρη, Χρήστος Σιούμης, Παναγιώτης, Φωτεινή Τιμοθέου, Τσουρουπίδης, Μαρία – Ταρσή Χελά, Αλέξανδρος Χάτσιος.  

Πιάνο Γιώργος Χωλόπουλος.

Στην παράσταση ακούγεται το κείμενο Η σύμβαση της Γιώτας Τεμπρίδου.

Στα βίντεο της παράστασης συμμετέχουν η Ρούλα Αλαβέρα και ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Περιλαμβάνονται σκηνές γυμνού. Υποχρεωτική η συνοδεία ενήλικα για άτομα ηλικίας κάτω των 14 ετών.

Η ομάδα «Εν Δυνάμει» ευχαριστεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για την συνεργασία την υποστήριξη και για την πολύτιμη βοήθειά του.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Παρ 29, Σαβ 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00

Κυρ 01 Οκτωβρίου 2023 στις 19:00

Τετ 04, Πεμ 05, Παρ 06, Σαβ 07 Οκτωβρίου 2023 στις 21:00


Διάρκεια παράστασης                                                                  

110’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ                                                                

Κανονικό Εισιτήριο: (θέσεις πλατείας): 14€

Εκπτωτικό Εισιτήριο:  Άνω των 65 / Πολυτέκνων / Φοιτητικό/ Ανέργων: 10€

Εκπτωτικό Εισιτήριο: (θέσεις Α΄ εξώστη) 10€

Εκπτωτικό Εισιτήριο: Ατέλειες Ηθοποιών / Δραματικών σχολών 7€

Ομαδικό Εισιτήριο: 10€ (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων). Απαραίτητη η προαγορά των

εισιτηρίων κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης Δευτέρα με Παρασκευή, πρωινές ώρες, στο

τηλέφωνο 2315 200012.

Είσοδος ελεύθερη στα άτομα με αναπηρία και μια / ένας συνοδός αυτών.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

• Ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων:

https://www.ticketservices.gr/event/erotevmena-aloga-thessaloniki/

• Θέατρο Αυλαία – Δευτέρα με Παρασκευή 17:30 με 21:30 | Τηλ: 2310 230013

Τηλεφωνική αγορά με κάρτα: 2107234567