TOP

ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ

Καλή Θεατρική Χρονιά!

      Οι Εγγραφές Άρχισαν!

     Aπό Σεπτέμβριο έως και Ιούνιο       

     Κάθε Τετάρτη 18.30-22.30

      Δικαίωμα Μέλους: 50 ευρώ/μήνα (600/έτος)

 Πρωτο μαθημα Τεταρτη 4 Σεπτεμβριου 2019

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

ΑΝΕΡΓΟΥΣ/ΑΝΕΡΓΕΣ

Για τους φοιτητές και ανέργους που αγαπούν το Θέατρο και θέλουν να παρακολουθήσουν θεατρικά μαθήματα αλλά και να συμμετάσχουν σε θεατρικές παραγωγές μας, μειωμένη οικονομική συνδρομή (δικαίωμα μέλους). Η μείωση συνίσταται σε ποσοστό 40% επί του ποσού της οικονομικής συνδρομής των άλλων μελών μας (360€ έναντι 600€ ετησίως-30€ έναντι 50€ μηνιαίως).

 Από τον Μάρτιο 2007 έως και  Μάιο 2019 η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ  έχει παρουσιάσει συνολικά 60 Μονόπρακτα, 15 Πολύπρακτα της ελληνικής και ξένης δραματουργίας και 5 Παιδικά.  (80 Θεατρικές Παραγωγές)

Στις παραγωγές της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ τους ρόλους ερμηνεύουν τα μέλη μας, στα οποία και προσφέρεται όλη εκείνη η απαραίτητη θεωρητική και πρακτική υποδομή ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν όσο το δυνατόν καλύτερα – με σώμα, ψυχή και μυαλό – συναισθήματα, σκέψεις και προβληματισμούς. Έτσι διδάσκονται Αυτοσχεδιασμός, Κινησιολογία, Ορθοφωνία, Εκφορά Λόγου, Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Ενδυματολογία, Ιστορία (Κοινωνική- Πολιτική- Οικονομική),Ιστορία Τέχνης, Ιστορία Θεάτρου. Χορήγηση Πιστοποιητικών και Βεβαιώσεων παρακολούθησης μαθημάτων.

Το Θεατρικό Σαλόνι μας στην Ολύμπου 88 (Σεπ/ριος 2008) έγινε με στόχο να προσφέρουμε -σε όσους φίλους μας επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς μας- τέρψη περισσοτέρων από μιας αισθήσεων-όπως συνήθιζαν οι αρχαίοι κάτοικοι αυτού εδώ του τόπου-δηλαδή τέρψη όρασης, ακοής, όσφρησης, γεύσης και πάνω απ’ όλα ψυχής. Έτσι οι φίλοι μας μπορούν να απολαύσουν το ποτό τους μαζί με συνοδευτικά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, αλλά και μετά από αυτήν, ακούγοντας μουσική απ’ όλο τον κόσμο μέσα στο ζεστό, οικείο & φιλικό περιβάλλον της θεατρικής μας στέγης και συζητώντας για όσα μας χαροποιούν, μας πονάνε ή μας προβληματίζουν.

Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΘΕΑΤΡΟΥ διαθέτει μόνιμη αδειοδοτημένη θεατρική αίθουσα,  με παραστάσεις κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τέλη Μαΐου.
  

ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φίλοι και φίλες της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ, το θεατρικό μας σαλόνι στην Ολύμπου 88 (130 τ.μ. με σκηνή, μπαρ, καμαρίνι και επιπλωμένο σε στυλ μπιστρό,  χωρητικότητας 50-80 άτομα (αναλόγως χρήσεως), διατίθεται για εκδηλώσεις (θεατρικές-πολιτιστικές-κοινωνικές). Πληροφορίες και φωτογραφίες για εμάς και τον χώρο μας μπορείτε να πάρετε στο www.politeiatheatrou.blogspot.com και στα τηλέφωνα 2310285452-6974195079  e-mail:[email protected]

         ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

-Βελτίωση σωματική στάσης, κίνησης και έκφρασης.

-Καλλιέργεια αισθήσεων και αντιληπτικών ικανοτήτων.

-Ανάπτυξη παρατηρητικότητας, μνήμης και συγκέντρωσης προσοχής.

-Ομιλία με σαφήνεια και καθαρή άρθρωση.

-Σύνδεση θεωρίας και πράξης.

-Καλλιέργεια φαντασίας.

-Βελτίωση σωματικής και ψυχοκινητικής έκφρασης σε σχέση με το κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον.

-Κοινωνικότητα και δυνατότητα αρμονικής επικοινωνίας και συνεργασίας μέσα από την αρμονική ένταξη, συνεργασία, αλληλεγγύη και συμφιλίωση με τους άλλους της ομάδας.

-Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, θάρρους της γνώμης, σεβασμού προς τους άλλους και χαράς του διαλόγου.

-Οργάνωση και εξωτερίκευση δημιουργικά και με πληρότητα προσωπικών εμπειριών, ιδεών και συναισθημάτων με ποικίλες εκφραστικές μορφές.

-Εξοικείωση με τις ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους.

-Ανάπτυξη ευαισθησίας έναντι των καλλιτεχνικών δημιουργημάτων και κάθε εκδήλωσης του ωραίου στη φύση και στη ζωή.

-Εξοικείωση με την καλλιτεχνική δημιουργία και την τέχνη των τεχνών! Το Θέατρο!

Ολύμπου 88 (Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά)-Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2310285452-6974195079

www.politeiatheatrou.blogspot.com

E-mail: [email protected]