TOP

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Δεσποινίς Μαργαρίτα

του Ρομπέρτο Ατάϋντε

Με την Κατερίνα Μαραγκού

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 21:00                                                           Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 20:00

Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.

Το “Δεσποινίς Μαργαρίτα” ανέβηκε το 1975 στην Ελλάδα με την Έλλη Λαμπέτη. Σήμερα 47 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και ενώ μεσολάβησαν και άλλες παραστάσεις του ίδιου έργου στην χώρα μας, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται στην σκηνή του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ ερμηνεύοντας τον σημαντικό αυτό μονόλογο στην εξαιρετική μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Στο τωρινό ανέβασμα του έργου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασία ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας  το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής

Σκηνοθεσία/Φωτισμοί: ΓιάννηςΜαργαρίτης                                                             Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης 

15 ευρώ Γενική Είσοδος & 13 ευρώ Μειωμένο (Άνεργων –  Φοιτητών – Αμέα)

Δημήτρης Δημόπουλος

A4 – σταντ-απ μονόλογος

Παρασκευή 8 &Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 21:00

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 20:00

Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και για μόνο τρεις παραστάσεις στο Θέατρο Αμαλία! Μετά απόμια σειρά σολντ-άουτ παραστάσεων στην Αθήνα, ο Δημήτρης Δημόπουλος παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη τον νέο σταντ-απ μονόλογό του με τα πιο εξομολογητικά κείμενα του ως τώρα και με τίτλο Α4.

Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος, 10€ μειωμένο (Άνεργοι – Φοιτητές – Αμέα)

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»

Του Βασίλη Κατσικονούρη

Σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή & Γιώργου Νινιού

Από 14 Δεκεμβρίου

Γιατί μερικοί άνθρωποι, είναι από μόνοι τους το μήνυμα,

έτσι όπως περνούν μέσα από τον κόσμο,

όπως κοιτάζουν, ή όπως χαμογελάνε…

Ο καινούργιος θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»,που χάρισε το βραβείο αναγνωστών καλύτερης αντρικής ερμηνείας για το 2022 στον Γιώργο Νινιό, έρχεται στο Θέατρο Αμαλία για περιορισμένο αριθμό παραστάεων.

Η καταξιωμένη στην Κύπρο ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια Ερμίνα Κυριαζή και ο διακεκριμένος ηθοποιός Γιώργος Νινιός ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφηγηθούν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη  ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Πέμπτη 14 , Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 21.00

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στις 20:00

Πέμπτη 21 , Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 21:00

Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 21:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 17 ευρώ Γενική είσοδος και 15 ευρώ Μειωμένο (Άνεργων – Φοιτητών – Αμέα)

«ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ»

της Δήμητρας Παπαδήμα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

Σκηνοθεσία:  Θαλασσινή Βοσταντζόγλου

Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Πρεμιέρα: Σάββατο 30 Δεκεμβρίου στις 21:00

Ένας μονόλογος με «πολλά» πρόσωπα. Μια παράσταση ποιητική και ανθρώπινη, που φανερώνει το σκοτάδι της κόρης, γυναίκας, καλλιτέχνιδας, συζύγου, μάνας κι ερωμένης Πηνελόπης Δέλτα -με λεπτομέρειες που ίσως ως τώρα να μην γνωρίζαμε και αλήθειες που είχαν ξεχαστεί με τα χρόνια.

 «Το Πορτρέτο» γράφτηκε με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση της συγγραφέως, που άφησε το αποτύπωμά της τόσο στην τέχνη της όσο και στη ζωή, πηγαίνοντας κόντρα στο συντηρητισμό της εποχής της και στα τετριμμένα.

Τιμές Εισιτηρίων:

15 ευρώ Γενική Είσοδος

13 ευρώ Μειωμένο (Άνεργων –  Φοιτητών – Αμέα)

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία & more.com

Πληροφορίες  – Κρατήσεις: 2310 842 509