TOP

ΣΕΙΡΗΝΕΣ: ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Οι Σειρήνες είναι ένα θέαμα που σχεδιάστηκε και σκηνοθετήθηκε από τον Alessandro D’Auria και υλοποιήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο KORAKORA. Επίτιμη καλεσμένη της δεύτερης εκδήλωσης είναι η Hannah Mermaid, η πρώτη επαγγελματίας ελεύθερη γοργόνα στον κόσμο, πρωταγωνίστρια της ταινίας που κέρδισε το Όσκαρ “the Cove” και της σειράς του Netflix “Merpeople”. Το θέαμα αποτελεί τον διασταυρωτικό δρόμο της ιστορίας του τόπου, του μύθου και του πολιτισμού που ζουν στην Ατράνι. Αφηγείται, για παράδειγμα, την ιστορία των κοριτσιών του Δράκου, γυναικών που γεννήθηκαν από τον θρυλικό χαρακτήρα του δράκου. Η Συνάντηση της Γης και της Θάλασσας, της Φωτιάς και του Νερού, μια συνάντηση που διασχίζει τους μύθους και τις θρύλους της Ιταλίας και της Καμπανίας. “Η αποστολή μου”, γράφει ο σκηνοθέτης D’Auria, “είναι να δημιουργήσω εξαιρετικές εμπειρίες για το κοινό, και οι Σειρήνες είναι σίγουρα το θέαμα που το επιτυγχάνει περισσότερο, συνδυάζοντας τη μαγεία και το αίσθημα του θαύματος. Είτε είστε παιδί είτε ενήλικας, δεν μπορείτε να σταματήσετε να πιστεύετε ότι οι γοργόνες υπάρχουν”. Όχι μόνο γοργόνες, ωστόσο, αλλά και θαλάσσιες νύμφες, ερμηνευμένες από αθλητές συγχρονισμένης κολύμβησης, και πάνω από όλα η θεαματική συμβολή των πυροτεχνημάτων απευθείας μέσα  και από τη θάλασσα, εκφράζουν τη δύναμη του δράκου που εκβάλλει τις φλόγες του στο νερό.

Για να ξεκινήσει η βραδιά, θα πραγματοποιηθεί η υπέροχη περιφορά του Δράκου, συνοδευόμενη από τα τύμπανα και με συνοδεία από τους νέους της Ατράνι, κατευθείαν κατά μήκος της Via dei Dogi, του δρόμου όπου ο ποταμός Δράκονες ρέει από κάτω.

Μόλις ο δράκος φτάσει στη θάλασσα, το κοινό θα τοποθετηθεί κατά μήκος του δρόμου για να παρακολουθήσει το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που θα λάβει χώρα στην παραλία, με το show πυροτεχνημάτων. Τέλος, όλα τα μάτια των θεατών θα είναι στραμμένα προς τη θάλασσα της Ατράνι, που θα γίνει σκηνή για μια βραδιά, φιλοξενώντας 20 γοργόνες από όλον τον κόσμο (Αυστραλία, Αγγλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γαλλία και Βέλγιο) υπό την καθοδήγηση της Hannah Mermaid και την εκτέλεση της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης υπό την καθοδήγηση της Roberta Farinelli και της Letizia Nuzzo. Τα σώματα των καλλιτεχνών θα μεταμορφωθούν από τα εξαιρετικά χέρια της Veronica Bottigliero, επαγγελματίας bodypainter.

Η επιλεγείσα ημερομηνία είναι πάντα η 9η Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., ημέρα κατά την οποία το 2010 η Ατράνι πλημμυρίστηκε από ένα ποτάμι λάσπης που οδήγησε στον τραγικό θάνατο της Francesca Mansi, στην οποία αφιερώνεται το θέαμα. Ο στόχος είναι να μην αποτελεί αυτή η ημέρα μόνο αρνητική ανάμνηση, αλλά να είναι συνώνυμη με ανανέωση και θετικότητα, ώστε τα τραγικά γεγονότα να δίνουν ευκαιρίες για ελπίδα και αναγέννηση, ακριβώς όπως οι Σειρήνες, ένα σύμβολο της μεταμόρφωσης και της ομορφιάς.

ARTISTIC CAST

Hannah Mermaid – Sirena Special Guest Sirene ospiti:

Vita la sirena

Romy Mermaid

Chiara Mermaid Muirgen

Serebelle

Twin Mermaids Atlana Mermaid Black Sea Thessaloniki Mermaid Bela Mermaid

Arte

Delphine Sirenas Spain Okena

Lucia Targaryen Kimara

Sea Dana Taurva

CREATIVE CAST

Alessandro D’Auria – Director

Hannah Mermaid e Alessandro D’Auria – sirens choreography

Angela Boccia – Director of Fire Show

Roberta Farinelli e Letizia Nuzzo – synchronized swimming choreography Amina Arena – assistant director

Weronique Art – Bodypainter

Alessio Moscariello – scenographer

Pirotecnica Mansi – Fireworks

Ruotolo Service – Audio and Lights

Antonio Arcamone – Social media manager

Korakora – Production

LINK VIDEO