TOP

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑΣ: ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

«Τα κορίτσια της Οδού Ασπασίας»

Στο Θέατρο Αμαλία

Από Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Κωμ-οδύνη», με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Βασίλη Παπά, που την άνοιξη παρουσίασε την επιτυχημένη πρώτη της θεατρική παράσταση, αποσπώντας στα 12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης αυτό της καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας και το Γ΄ Βραβείο Κοινού, επιστρέφει ανανεωμένη στο Θέατρο Αμαλία για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Πρόκειται για μια κωμωδία καταστάσεων, με αναφορές σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα -πλην όμως συμπληρωμένη με πλούσια στοιχεία μυθοπλασίας- η οποία πραγματεύεται την υποκρισία (την «χτυπάει» αλύπητα και την αποκαλύπτει τελικά) με έναν πολύ δυνατό και ανατρεπτικό τρόπο.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στον απόηχο του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε στη χώρα, τον χειμώνα του 1949, σε έναν οίκο ανοχής στην οδό Ασπασίας, στο κέντρο της Αθήνας, ζουν και εργάζονται πέντε γυναίκες.

Ενώ όλα πια δείχνουν να πηγαίνουν καλά, με πραξικόπημα καταλαμβάνει την εξουσία ένα αιρετικό τάγμα θρησκόληπτων, που φέρει το όνομα «Το Τάγμα της Αγίας Ευλογίας».

Σκοπός του Τάγματος είναι να εξαλείψει τα βδελυρά στοιχεία της κοινωνίας, πραγματοποιώντας εφόδους σε οίκους ανοχής.

Οι πέντε γυναίκες πρέπει να κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις ζωές τους.

Βασίλης Παπάς – Βιογραφικό

Ο Βασίλης Παπάς, γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1976 στη Θεσσαλονίκη. Νοσηλευτής ψυχιατρικής στο επάγγελμα, τα τελευταία χρόνια επενδύει τον ελεύθερο χρόνο του στη συγγραφή σεναρίων, στη δημιουργία κινηματογραφικών ταινιών και στην ενασχόληση με το θέατρο. Αυτοδίδακτος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, προσπαθεί με το μεράκι του να συμμετέχει στο μαγικό κόσμο της δημιουργίας και της τέχνης. Η πρώτη του σεναριακή και σκηνοθετική απόπειρα, αποτέλεσε η μεγάλου μήκους ταινία «Το Μυστήριο της Περσεφόνης» και ακολούθησε η μεγάλη μήκους ταινία «Φόνος εκ προ Ομελέτας», η οποία και έλαβε τιμητική μνεία στο 14o Ελληνοβρετανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Το 2023 ανέβηκε η πρώτη του θεατρική παράσταση «Τα κορίτσια της Οδού Ασπασίας» στο θέατρο Αθήναιον όπου και απέσπασε το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενης Ομάδας και Γ΄ Βραβείο Κοινού.  

Συντελεστές :

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Βασίλης Παπάς

Οργάνωση Παραγωγής : Στέλιος Δουλγερίδης

Σκηνικά – Κουστούμια : Αθηνά Βαρτσάκη

Βοηθός Σκηνογράφου : Άννα Βλαχογεωργακοπούλου

Μακιγιάζ : Άννα Παρούση

Κομμώσεις : Παναγιώτης Χαφάγκα

Ερμηνεία : Νάνσυ Γισγάκη, Μπάμπης Καλτσίδης, Λίζα Μιμιλίδου, Βασίλης Παπάς, Ζαφείρης Παρασχάκης, Άννα Παρούση,  Σωσώ Ταφίλη, Μαρίνα Τσιλάλη, , Αρετή Τσιτσάκη,

Θέατρο Αμαλία

Πρεμιέρα:  Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου & Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 21.00

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 20:00

Παρασκευή 1 Μαρτίου & Σάββατο 2 Μαρτίου στις 21.00

Κυριακή 3 Μαρτίου στις 20:00

Παρασκευή 8 Μαρτίου & Σάββατο 9 Μαρτίου στις 21.00

Κυριακή 10 Μαρτίου στις 20:00

Διάρκεια: 100 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: Γενική Είσοδος 13 Ευρώ – Μειωμένο 10 Ευρώ (Ανέργων – φοιτητών – Αμέα)

Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία , more.com by viva & goldmall.gr

Πληροφορίες: 2310 842 509