TOP

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

ΘΕΑΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΙ)

Από Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 έως Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΧEΙΜΕΡΙΝΟΙ

ΒΑΚΟΥΡΑ ( Τηλ.: 2310 233665, Ιωάννου Μιχαήλ 8) Αγορά εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/cinema/festival/kinimatografos-vakoura/

Αίθουσα 1

Tár (Προβολές: Πέμπτη, Παρασκευή, Τρίτη, Τετάρτη 18:45) /

Τα Πάντα Όλα (Προβολές: 21:30, Δευτέρα 18:30) /

Τα Πνεύματα του Ινισέριν (Προβολές: Σάββατο & Κυριακή 19:30) /

Διάκος ο Ηρωομάρτυς (Προβολές: Σάββατο & Κυριακή 17:00) /

Σινεφίλ Δευτέρες (Kemes): Sweet Movie (1974) του Ντούσαν Μακαβέγιεφ (Προβολές: Δευτέρα 21:00)

Αίθουσα 2

Τυχερό Αστέρι (Προβολές: 17:45) /

Η Φάλαινα του Ντάρεν Αρoνόφσκι (Προβολές: 20:00) /

Aftersun (Προβολές: 22:00) /

Μούμιες (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά) (Προβολές: Κυριακή 11:00) /

Τα Αβγά και τα Πασχάλια (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά) (Προβολές: Κυριακή 12:30)

ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (Βασ. Ολγας 150, τηλ. 2310-834-996, Προπώληση εισιτηρίων

www.viva.gr/tickets/cinema/kinimatografos-kolossaion/)

Παρίσι ξανά (Προβολές: Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 17:00) /

Τα Πνεύματα του Ινισέριν (Προβολές: Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη 18:50) /

Ο Άντρας των Ονείρων μου (Προβολές: Πέμπτη, Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη 20:50, Σάββατο 22:10,  Κυριακή 21:10, Τετάρτη 18:50) /

Τα Πάντα Όλα (Προβολές: Πέμπτη, Παρασκευή Δευτέρα, Τρίτη 22:35) /

Πέντε 5:  Πρεμιέρα για τη νέα ιστορική ταινία του Βασίλη Τσικάρα Τετάρτη 29/3 21:00 /

Τα Αβγά και τα Πασχάλια (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά) (Προβολές: Κυριακή 15:15) /

Μούμιες (μεταγλωττισμένο στα ελληνικά) (Προβολές: Κυριακή 16:40)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310-261-727 Φιλ. Εταιρίας – Δημ. Μαργαρίτη, Προπώληση εισιτηρίων

https://www.viva.gr/tickets/cinema/festival/kinimatografos-makedonikon/

Γυναικείες Κουβέντες (Προβολές: 17:45, εκτός Σαββάτου και Κυριακής) /

Ο Άντρας των Ονείρων μου (Προβολές: 19:30, εκτός Σαββάτου και Κυριακής) /

Τα Πνεύματα του Ινισέριν (Προβολές: 21:30, εκτός Σαββάτου και Κυριακής)

ΘΕΑΤΡΟ

ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (Βασ. Ολγας 150, τηλ. 2310-834-996

COSMOS: Κοινωνία Συναισθημάτων” Η χοροθεατρική παράσταση  “COSMOS: Κοινωνία Συναισθημάτων” είναι ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα που μέσα από το χορό, τα ακροβατικά  και την υποκριτική αναδεικνύει σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που μαστίζουν τη σημερινή κοινωνία  (Bullying, Βία Κατά των Γυναικών, Ενδοοικογενειακή Βία, Πόλεμος, Κλιματική Αλλαγή).
Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζει πολλά είδη χορού με ακροβατικά, εντυπωσιακά εφέ και συγκλονιστικές ερμηνείες, δημιουργώντας μια άκρως συναρπαστική ατμόσφαιρα  που θα αγγίξει τους θεατές, θα δημιουργήσει προβληματισμούς και θα αναδείξει προτάσεις για δράση. Μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών αναλύονται πέντε βασικά συναισθήματα, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είναι παρόντα στις ζωές όλων μας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Σάββατο 25/3 στις 8:00μ.μ. και Κυριακή 26/3 στις 7:00μ.μ.,  στο Θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

ΦΑΡΓΚΑΝΗ Art (Αγίου Παντελεήμονος 10, Ιασωνίδου, Καμάρα τηλ. 2310-208-007)

«ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ» (DIAL M FOR MURDER, 1952) του ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ ΝΟΤ
Οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Μαροσούλη παρουσιάζουν το διάσημο αστυνομικό θρίλερ του Φρέντερικ Νοτ «Στο πέμπτο σκαλοπάτι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν στο Θέατρο Φαργκάνη Art στη Θεσσαλονίκη.

«Στο πέμπτο σκαλοπάτι» το κοινό καλείται να γίνει μάρτυρας της εκτέλεση μιας εν ψυχρώ δολοφονίας, και πάνω απ’ όλα να παρακολουθήσει ένα κλασικό αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα. Η αριστοτεχνική κατασκευή του πλέκει έναν ισχυρό ιστό γεμάτο εκβιασμούς, ανατροπές, αποκαλύψεις,

παράνομες σχέσεις που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή από την αρχή ως το τέλος.

Το έργο δεν άργησε ν’ ανακαλύψει ο μαιτρ του είδους, Άλφρεντ Χίτσκοκ, που δημιούργησε τη σαρωτικά επιτυχημένη κινηματογραφική του μεταφορά. Η παράσταση παίζεται παράλληλα και στην Αθήνα σημειώνοντας σαρωτική επιτυχία.

Πρωταγωνιστούν: Αλέκος Συσσοβίτης, Φαίη Ξυλά, Αποστόλης Τότσικας, Χρήστος Σπανός,και ο Γιάννης Στεφόπουλος.

Συνεχίζεται στο Θέατρο Φαργκάνη Art έως 2 Απριλίου

Κάθε Σάββατο & Κυριακή απογευματινή στις 6:15μ.μ. και βραδινή στις 9:15μ.μ.

 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ (τηλ. 2310-261-727 Φιλ. Εταιρίας – Δημ. Μαργαρίτη

«ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ» ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Σινέ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ της γενέθλιας πόλης τους

Μια συνέντευξη του «Χαῒνη» Δημήτρη Αποστολάκη ενέπνευσε τον «εμψυχωτή» (ή «γραμματέα») των «Χειμερινών Κολυμβητών» Αργύρη Μπακιρτζή να προτείνει στα μέλη του συγκροτήματος θα θυμηθούν κάτι που έκαναν αρκετά συχνά κατά τις πρώτες δεκαετίες της παρουσίας τους στη μουσική σκηνή της χώρας μας. Να αρχίσουν να εμφανίζονται και σε κινηματογράφους και θέατρα, σε ωράριο αντίστοιχο με αυτό των θεάτρων, δηλ. ώρα 19.00 και 21.00. Αυτό έχει μερικά βασικά πλεονεκτήματα. Για πολλούς ανθρώπους, όπως οι συμμαθητές του Σιδέρη και του Μπακιρτζή, των γηραιοτέρων του συγκροτήματος, αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι συγγενείς και φίλοι ή άνθρωποι που ακολουθούν ένα υγιεινό και πειθαρχημένο καθημερινό πρόγραμμα, είναι δύσκολο να βγουν αργά το βράδυ, αλλά και να πιεστούν απ’ το στριμωξίδι που επικρατεί στα νυχτερινά κέντρα. Βέβαια υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα, όπως το ποτό, το οποίο όμως οι θεατές-ακροατές θα μπορούν να προμηθεύονται απ‘ το κυλικείο του κινηματογράφου. Ένα άλλο μειονέκτημα φαίνεται να είναι το ότι σε μια τέτοια αίθουσα δύσκολα θα δημιουργηθεί ατμόσφαιρα γλεντιού, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο, αφού στη χώρα επικρατεί μια ζοφερή κατάσταση μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λάρισα και μας έχει κυριολεκτικά παγώσει όλους. Κάποιος είπε πως παρηγοριέται για λίγο ακούγοντας μουσική. Αυτό προτείνουν οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» με τις εμφανίσεις τους στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 21.00 και την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 19.00. 

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ (Βασ. Ολγας 150, τηλ. 2310-834-996

“ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ» Η ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ  η αγαπημένη ηρωίδα όλων των παιδιών επιστρέφει ανανεωμένη με τη νέα επίσημη  θεατρική παράσταση “ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ”. Με ολοκαίνουρια ανασχεδιασμένα κοστούμια και σκηνικά σε μία νέα ιστορία με 12 χαρακτήρες από την πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά της EntertainmentOne.

Ένα φαντασμαγορικό πάρτι γενεθλίων, όπου η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη, για να καταλήξει σε ένα τεράστιο πάρτι με την Πέππα και τους φίλους της !

Ελάτε να περάσουμε μαζί τα γενέθλια της Πέππα, μέσα σε μαγικά πολύχρωμα σκηνικά, να τραγουδήσουμε, να γνωρίσουμε μεγάλους πολύχρωμους δεινόσαυρους, να μάθουμε τους αριθμούς, να λύσουμε αινίγματα, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε!

Η Πέππα και οι φίλοι της, ενθουσιασμένοι, ανυπομονούν να ζήσουν μαζί με τα παιδιά, νέες περιπέτειες και σας προσκαλούν όλους στην μαγική θεατρική παράσταση «ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΠΕΠΠΑ»

στη Θεσσαλονίκη στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σάββατο 25/3 & 8/4 στις 5:00μ.μ.

Κυριακή  26/3 & 9/4 στις 11:30π.μ

https://www.viva.gr/tickets/theater/children/to-parti-tis-peppa/

ΦΑΡΓΚΑΝΗ Art (Αγίου Παντελεήμονος 10, Ιασωνίδου, Καμάρα τηλ. 2310-208-007)

ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ: H θεατρική παράσταση που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους,  ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ στο θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ Art . Μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κουστούμια και ηθοποιούς που αιωρούνται πάνω από το κοινό.

Μια διαδραστική θεατρική παράσταση, που μέσα από εκπλήξεις και απρόοπτα θα σας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της Μάγια της Μέλισσας.

Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον.

Μια θεατρική παράσταση που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το θέατρο.

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Κάθε Κυριακή στις 11:30π.μ. στο θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ Art

ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ (Τραπεζούντος 5 Τηλ.: 2310423925

« ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ» για πρώτη ένα αληθινό ρομπότ συμμετέχει σε θεατρική παράσταση έχει ρόλο, επικοινωνεί και έχει διάδραση με το κοινό.  

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών, οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες, μας ταξιδεύουν στον μαγικό κόσμο του διαστήματος με βοηθό τους τον Yuppi, ένα αληθινό ανθρωποειδές ρομπότ που έχει άμεση επικοινωνία με τα παιδιά, μιλάει μαζί τους, τους ρωτάει και συμμετέχει και αυτός σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Ελάτε να τους γνωρίσετε.

Μια διαδραστική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια, τραγούδια, χορό και ένα αληθινό ρομπότ  που θα σας ενθουσιάσει. Μην τη  χάσετε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στο ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

Κυριακή 2/4, 9/4 στις 11:30 π.μ.

ΒΑΚΟΥΡΑ (Ιωάννου Μιχαήλ 8, Τηλ.: 2310 233665) 

«ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΖΕΠΕΤΟ, ένα «αληθινό» παραμύθι» Η πιο γοητευτική κλασσική ιστορία του κόσμου, του ξύλινου παιδιού με την χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται από 8 Ιανουαρίου στο Κινηματοθέατρο Βακούρα. Ο Τζεπέτο, η καλή Νεράιδα και ο Διάρης ( μία παιχνιδιάρικη μαιμού ) , θα χρειαστούν την βοήθειά σου για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας και της αληθινής αγάπης.

Έλα με την μαμά και τον μπαμπά σου στο Κινηματοθέατρο Βακούρα για να ψάξεις χαμένους θησαυρούς, να πιάσεις πολύχρωμα μπαλόνια, να γίνεις μικρός μάγος, να χορέψεις και να τραγουδήσεις όσο ποτέ στην πιο διαδραστική παράσταση της χρονιάς!!

ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Κυριακή 26/3, 2/4 στις 11:00 το πρωί

 “ΧΑΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ – ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!” Μια ”γλυκιά” θεατρική περιπέτεια για παιδιά βασισμένη στο κλασσικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ παρουσιάζεται στο Κινηματοθέατρο ΒΑΚΟΥΡΑ (Θεσσαλονίκη) κάθε Κυριακή στις 13:00 από της 12 Μαρτίου και για 4 μόνο παραστάσεις

Ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, δύο μικρά παιδιά που λατρέυουν το παιχνίδι και τα γλυκά, θα ανακαλύψουν ένα μαγικό σοκολατένιο σπίτι μέσα στο δάσος. Εκεί όμως, αντί για σοκολατένιες λιχουδιές, τους περιμένει μια μάγισσα.Η περιπέτεια ξεκινάει και οι μικροί μας θα χρειαστούν την βοήθεια των παιδιών για να καταφέρουν να γλυτώσουν από την πονηρή μάγισσα, που για να τα παγιδέυσει θα παίξει ζωντανά μουσική, θα μαγειρέψει επί σκηνής και θα παίξει πολλά παιχνίδια.

Ελάτε να βοηθήσετε τους λιλιπούτειους φίλους μας να γλυτώσουν απο την πολυμήχανη μάγισσα.

 ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Κυριακή 26/3, 2/4 στις 1:00 το μεσημέρι