TOP

ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

 « Τα Πουλιά »  του Conor McPherson

Τα Πουλιά (The Birds) του βραβευμένου Ιρλανδού συγγραφέα Conor McPherson (Ο Φάρος, Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας, Το Φράγμα) αποτελούν μια ατμοσφαιρική θεατρική διασκευή της συναρπαστικής ιστορίας της Daphne du Maurier στην οποία βασίστηκε και η ομώνυμη κινηματογραφική ταινία του Alfred Hitchcock.

 Μυστηριώδη σμήνη πουλιών αρχίζουν να επιτίθενται βίαια κατά τη διάρκεια της παλίρροιας οδηγώντας δυο ξένους τον Νατ, έναν τύπο που πάσχει από πονοκεφάλους, και την Νταϊάν, πρώην μυθιστοριογράφο να καταφύγουν σε ένα απομονωμένο και εγκαταλειμμένο σπίτι δίπλα σε μια λίμνη προσπαθώντας να επιβιώσουν. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με λίγα αποθέματα τροφίμων οι σχέσεις δοκιμάζονται την ίδια ώρα που οι ελπίδες για σωτηρία εξανεμίζονται. Ξαφνικά η άφιξη μιας νεαρής μυστηριώδους γυναίκας,  της Τζούλια, που παραθέτει εδάφια από τον Εκκλησιαστή και φλερτάρει με τον Νατ, απειλεί να καταστρέψει τις εύθραυστες ισορροπίες.

 Ένα μυστηριώδες παραμύθι για την εκδίκηση της φύσης απέναντι στον άνθρωπο, γίνεται ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαπραγματεύεται θέματα που αφορούν τον Θεό, την επιβίωση και την λογοτεχνία. Το έργο ανέβηκε στο Gate Theatre του Δουβλίνου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Vault Theatre Plus, τη φετινή θεατρική περίοδο σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου και τώρα στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ

 Συντελεστές:

Συγγραφέας: Κόνορ Μακφέρσον                                                                              Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος                                                                            Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος                                                                  Σκηνικά: Michelangelo Bevilacqua                                                               Κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη                                                                   Μουσική – Ηχητικά Τοπία: Μάνος Αντωνιάδης                                              Σχεδιασμός Φωτισμού: Σοφία Αλεξιάδου

Παίζουν (αλφαβητικά):  Ειρήνη Αρβανίτη, Έκτορας Γασπαράτος, Άννα Θεοδωρίδου, Στέλιος Ψαρουδάκης

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πληροφορίες Παράστασης

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00

Διάρκεια παράστασης: 80’

Τιμές εισιτηρίων:                                                                                                   Κανονικό 15 €                                                                                     Μειωμένο 13€ (ΑΜΕΑ, Ανεργίας, Φοιτητικά)

Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71 (Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310 842 – 509

Παρασκευή 11,Σάββατο 12, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου

« Οι εκτελεστές »  του Γιώργου Σκούρτη 

«Τρία αδέλφια, εγκλωβισμένα σε πρότυπα και ιδέες… σε μια κοινωνία που όλο φθίνει, σε ένα σύστημα φτιαγμένο για τους λίγους. Μια ληστεία το σωσίβιο προς την απελευθέρωση τους. Τρεις άνθρωποι μπερδεμένοι, κουρασμένοι από το συνεχές κυνηγητό για επιβίωση. Άλλος «μαχητής», άλλος σε παραίτηση και άλλος παρατηρητής. Τρεις ζωές που διαπραγματεύονται το δικό τους τέλος… καθώς δεν έχει απομείνει αρκετός χρόνος. Δικαίωση ή ένα μεγάλο λάθος; Οι εκτελεστές… ήρθαν για να «μείνουν».

 Συντελεστές:

Συγγραφέας: Γιώργος Σκούρτης
Σκηνοθεσία: Τριαντάφυλλος Δελής
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Παυλίδης
Φωτιστής: Δημήτρης Κοκολινάκης
Κινησιολογία: Πασχαλιά Ακριτίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Σγουράκη
Δημ. Σχέσεις: Άντζυ Νομικού – [email protected]
Στίχοι-Μουσική : Στέλιος Σαλβαδόρ
Ραδιοφωνικές φωνές : Ιωάννης Απέργης, Λυδία Σγουράκη
Ηθοποιοί: Λυκούργος Μπάδρας, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Βασίλης Τριανταφύλλου

Πληροφορίες Παράστασης

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή 11,Σάββατο 12, Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων:                                                                                                   Κανονικό 13 €                                                                                                            Μειωμένο 10€ (ΑΜΕΑ, Ανεργίας, Φοιτητικά)

Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71 (Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310 842 – 509

Δευτερα 21& Τριτη 22 Φεβρουαριου


« Η Πανουκλα » του Αλμπερ Καμυ 

Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο. Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία.

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο Κων/νος Πασσάς και ο Δημήτρης Μαμιός επί σκηνής ζωντανεύουν το αλληγορικό τοπίο του έργου και αναρωτιούνται για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές «υπάρχουν στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα να θαυμάσεις απ’ όσα μπορείς να περιφρονήσεις».

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:Σοφία Καραγιάννη
Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη, Μιχάλης Βραζιτούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Διαλυνά
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή:GAFF
Ερμηνεία: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης  Μαμιός και η μουσικός Ευσταθία Λαγιόκαπα

Πληροφορίες Παράστασης

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων:                                                                                                        Κανονικό 15 €,                                                                                                     Μειωμένο 13€  (ΑΜΕΑ, Ανεργίας, Φοιτητικά)

Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71 (Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310 842 – 509

Παρασκευή 25, Σάββατο 26 & Κυριακή 27 Φεβρουαρίου

« ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ »  του Μακιαβελι

 

Ο Μανδραγόρας, «το βοτάνι της αγάπης». Ένα κείμενο που θεωρείτε η πιο άρτια κωμωδία ηθών του ευρωπαϊκού θεάτρου. Το μέσο που θα αγιαστεί προς χάριν του σκοπού. Το μανιφέστο του Νικολό Μακιαβέλι που καυτηριάζει την κοινωνική, πολιτική και θρησκευτική υποκρισία. Πάντα επίκαιρο, ριζοσπαστικό  και καθηλωτικό, σε μία καινοτόμα σκηνική εκδοχή υπό τη σκηνοθεσία της Ρέινα Σ. Εσκενάζυ. 

Ένας σύζυγος εμμονικός με την πατρότητα, ένας επίδοξος εραστής και μία σειρά από εκπροσώπους εξουσιών που εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι εξαπάτησης. Η Φλωρεντία του Μακιαβέλι διέπεται από διαφθορά και κανένα πολίτευμα δεν είναι ικανό να τη σώσει, όπως ακριβώς και μία γυναίκα, η Λουκρητία, είναι καταδικασμένη να υποπέσει. Ένα βαθιά πολιτικό έργο, γεμάτο τολμηρές, ακόμα και για τη σύγχρονη εποχή, καταγγελίες. 

Συντελεστές:                                                                                              Μεταφράση / Διασκευή / Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ                                      Σκηνικά / Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά                                            Μουσική:Τάσος Καρακατσάνης                                                                  Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα                                                                                  Βοηθός Σκηνοθέτη / Έμμετρα Μέρη: Ανδρομάχη Παπαδοπούλου         Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ                                                                       Artwork: Άρης Απαρτιάν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ                                                                                                    Άρης Λεμπεσόπουλος, Γιώργος Ψυχογιός, Νικορέστης Χανιωτάκης, Λουκία Πιστιόλα, Φιόνα Γεωργιάδη, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, Ευάγγελος Σαμιώτης

Προβολή / Επικοινωνία: Αγλαΐα Παγώνα                                                 Οργάνωση Παραγωγής: Ραφαέλα Χαμπίπη

Πληροφορίες Παράστασης

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Παρασκευή  25 , Σάββατο 26  και Κυριάκη 23 Φεβρουαρίου, ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων:                                                                                                  Κανονικό 15 €                                                                                                   Μειωμένο 13€ (ΑΜΕΑ, Ανεργίας, Φοιτητικά)

Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71 (Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310 842 – 509

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές υποδείξεις που ισχύουν

 Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε θεατή καθ’ όλη                              τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο.