TOP

ΘΕΑΤΡΟ ΞΑΝΑ 🎭 Το ΚΘΒΕ στην 86η ΔΕΘ | Παραστασεις Σεπτεμβριου

Πόλος έλξης το περίπτερο του ΚΘΒΕ στην 86η ΔΕΘ
Οι θεατρικές δράσεις και η πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζονται στο περίπτερο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στους χώρους της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των επισκεπτών.
Στα εγκαίνια του που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (11/9/22) οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τις νέες παραγωγές που θα παρουσιαστούν τη χειμερινή σεζόν 2022 – 2023 και περιηγήθηκαν στην έκθεση με τίτλο «διαδρομή στα παρασκήνια» την οποία επιμελήθηκε ο visual art director Mike Rafail. Εικόνες από τα παρασκήνια και από τις πρόβες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, προσφέρουν μια γεύση από το backstage μιας θεατρικής παράστασης, χωρίς κοστούμια, χωρίς μακιγιάζ αλλά με έντονο άρωμα από τον γοητευτικό κόσμο της προετοιμασίας των ηθοποιών.
 
Περισσότερα
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ – ΗΡΩΝΔΑΣ Contra tempo
σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για δυο μοναδικές παραστάσεις το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους, στις 21.00.

 
Περισσότερα
Πόλος έλξης το περίπτερο του ΚΘΒΕ στην 86η ΔΕΘΟι θεατρικές δράσεις και η πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζονται στο περίπτερο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στους χώρους της 86ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και το θαυμασμό των επισκεπτών.Στα εγκαίνια του που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (11/9/22) οι προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τις νέες παραγωγές που θα παρουσιαστούν τη χειμερινή σεζόν 2022 – 2023 και περιηγήθηκαν στην έκθεση με τίτλο «διαδρομή στα παρασκήνια» την οποία επιμελήθηκε ο visual art director Mike Rafail. Εικόνες από τα παρασκήνια και από τις πρόβες που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα, προσφέρουν μια γεύση από το backstage μιας θεατρικής παράστασης, χωρίς κοστούμια, χωρίς μακιγιάζ αλλά με έντονο άρωμα από τον γοητευτικό κόσμο της προετοιμασίας των ηθοποιών.
 ΠερισσότεραΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ – ΗΡΩΝΔΑΣ Contra tempo
σε σκηνοθεσία Γιάννη ΡήγαΗ καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Αριστοφάνης – Ηρώνδας: Contra tempo», σε δημιουργική σύνθεση κειμένων Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για δυο μοναδικές παραστάσεις το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους, στις 21.00.

 ΠερισσότεραΓια τους αποδέκτες του newsletter μας!
Κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις του έργου ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ – ΗΡΩΝΔΑΣ Contra Tempo σε κείμενα Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα το Σάββατο 17 ή την Κυριακή 18!

Οι νικητές του διαγωνισμού θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Κάθε πρόσκληση είναι για δύο άτομα.
 Δηλώστε Συμμετοχή!«Αλεπούδες» της Ντων ΚινγκΗ νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, θα παρουσιαστεί στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, βρίσκεται σε εντατικό ρυθμό προβών.

Σε έναν κόσμο που βρίσκεται σε κρίση, υπό τον κίνδυνο λιμού και με τις καλλιέργειες να καταστρέφονται από ακραίες βροχοπτώσεις, εντεταλμένοι της εξουσίας αποφασίζουν να στείλουν Επίλεκτο Ανιχνευτή Αλεπούδων για να εντοπίσει τις αιτίες της χαμηλής παραγωγικότητας. Ο Ουίλιαμ Μπλορ, εκπαιδευμένος από παιδί σε ένα ειδικό κρατικό ινστιτούτο, επισκέπτεται τον Σαμουήλ και την Ιουδίθ για να διαπιστώσει αν έχουν μολυνθεί από το “κόκκινο θηρίο” vulpes – vulpes. Ωστόσο, όσο προχωράει η έρευνά του, μύχιες αλήθειες αποσιωπημένες για καιρό αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και να ανατρέπουν την πολύ ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά και στη κοντινή τους φίλη Σάρα.
 Περισσότερα«Ερωτευμένα Άλογα»Τα Ερωτευμένα Άλογα από την ομάδα «Εν Δυνάμει» σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ελένης Δημοπούλου, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το ΚΘΒΕ πιστό στην κοινωνική του πολιτική, καλπάζουν ξανά στην Θεσσαλονίκη.

Μετά και τη θριαμβευτική τους παρουσία στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, τον Ιούνιο του 2022, τα Ερωτευμένα Άλογα συνεχίζοντας το ταξίδι τους επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη για 5 μόνο παραστάσεις στη Μονή Λαζαριστών στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ στις 14, 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00 και στις 18 Σεπτεμβρίου στις 19:00.
 Περισσότερα«Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας» της Αρουντάτι Ρόϊ H Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα», με ιδιαίτερη χαρά, παρουσιάζει την παράσταση «Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας» της σπουδαίας ακτιβίστριας και βραβευμένης συγγραφέως Αρουντάτι Ρόϊ (Booker για το βιβλίο «Ο Θεός των Μικρών Πραγμάτων») στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, «ΚΘΒΕ plus», που περιλαμβάνει συνεργασίες με διαφορετικούς Καλλιτεχνικούς φορείς και Οργανισμούς.
 ΠερισσότεραΣυνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το 8ο Φεστιβάλ Δάσους με κορυφαίες παραγωγές θεάτρου αλλά και αγαπημένα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής στα ανοιχτά θέατρα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος από μοναδικές θεατρικές και μουσικές βραδιές στο Θέατρο Δάσους,  στο Θέατρο Γης αλλά και στην Κεντρική Σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών!Περισσότερα