TOP

ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΑΠΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ

(Εθνικής Αμύνης 2, τηλ. 2310 262 051)

Παιδική σκηνή : Θησέας και Αριάδνη

Ένα μυθολογικό υπερθέαμα

Από Κυριακή  6 Νοεμβρίου

Ο «Θησέας και η Αριάδνη»,  είναι μια παράσταση που συνδυάζει το υπερθέαμα με το διδακτικό χαρακτήρα των αρχαιοελληνικών μύθων.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Η πλοκή καθηλώνει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί.

Επί σκηνής παρελαύνουν παλάτια, θάλασσες, φρούρια, πλοία, λαβύρινθοι, γοργόνες, ταύροι – ταυροκαθάψια – θεοί που αναδύονται από τα έγκατα της γης, ή πέφτουν από τον ουρανό, ήρωες, θνητοί, φωτεινά αλλά και σκοτεινά υπερφυσικά όντα.

Οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ

H αρχετυπική ελληνική μυθολογία και το πλούσιο, εντυπωσιακό θέαμα για τα παιδιά γίνονται αντιληπτά ως εκπαιδευτική διαδικασία κορυφαίας ποιότητας και προτεραιότητας –ιδιαίτερα σε μια εποχή αναδυόμενων ακροτήτων που η έμφαση στην έλλογη μετριοπάθεια που διδάσκει η κλασική παιδεία είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί το έργο μιλά για τη συνάντηση δύο διαφορετικών πολιτισμών: από τη μια το μέτρο και ο λόγος της Αθήνας κι από την άλλη ο μυστικισμός και η πυγμή της Μινωϊκής θαλασσοκρατίας. Οι δυο κουλτούρες ανοίγουν διάλογο και γνωρίζονται, μεταφέροντας ένα σημαντικό μήνυμα στα παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο  παράστασης  από την Ακαδημία θεάτρου στην Αθήνα

Το κείμενο υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία και η χορογραφία  και η μουσική επιμέλεια είναι της  Σοφίας Σπυράτου.

Τα μνημειακά σκηνικά και τα κοστούμια  που θυμίζουν αντίγραφα από τοιχογραφίες έχει κάνει ο εξαιρετικός Μανόλης Παντελιδάκης

Η μουσική είναι ένα μείγμα παραδοσιακών και έντεχνων μουσικών από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο.

Ηθοποιοί, εναέριοι ακροβάτες, τραγουδιστές, μουσικοί διαλεγμένοι από το πλούσιο δυναμικό της πόλης δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου

Κείμενο: Στρατής Πασχάλης                                                       
Σκηνικά – Κουστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Μουσική: Γιώτης Κιουρτσόγλου και Μιλτιάδης Παπαστάμου με την δημιουργική σύμπραξη της μουσικής ομάδας: David Lynch, Haig Yazdjian, Γιώργος Καλούδης, Βαγγέλης Καρίπης, Φώτης Σιώτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλιος Χατζηαδαμίδης
Βοηθός χορογράφου: Άννα Μανούδη
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Χαρά Τσουβαλά

Φωτογράφιση : Γιώργος Νάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί :,  Άννα Μανούδη, Μελίνα Ατρείδου, Μάριος Ζαρδαβάς,  Θοδωρής Ησαιλίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μυρτώ Σταυρακίδου- Ζάχου, Νίκη Τζάνα, Κατερίνα Μπουτούδη-Πούντζα, Στράτος Τζωρτζάκης, Τάρικ Δημήτρης Ελ Φλαιτι

και οι εναέριοι ακροβάτες  Ιωάννα Δημητριάδου και  Daniel Arrando

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ : Εθνικής Αμύνης 2

Έναρξη παραστάσεων : Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Παραστάσεις : Κυριακή 11.30 πμ  & καθημερινές για σχολεία (τηλ.250 303)

Τιμές εισιτηρίων : 10 €, 12 €, 15€

Προπώληση : Viva.gr & ταμείο θεάτρου 2310 262051