TOP

Το εργαστηριο θεατρου OMNIA ανακοινωνει την εναρξη των τμηματων του για τη διδακτικη χρονια 2019-20!

ΤΜΗΜΑΤΑ:

  • ΑΡΧΑΡΙΩΝ/ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ (16+) 3ωρες εβδομαδιαία
  • ΕΦΗΒΩΝ (11-15) 2ωρες εβδομαδιαία
  • ΠΑΙΔΙΚΟ (6-11) 75’ εβδομαδιαία

(Στα τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, διδάσκονται τα ίδια μαθήματα με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και απαιτήσεων.)

ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Υποκριτική

(αρχαρίων/προχωρημένων/εφήβων)

Πώς προσεγγίζω ένα κείμενο ποιητικό ή θεατρικό; Ποια είναι η αφετηρία μου και ποιος ο στόχος; Τι παρεμβάλλεται ενδιάμεσα; Εγώ δημιουργώ το ρόλο ή ο ρόλος με καλεί να τον υποδυθώ; Η μήπως η αλήθεια είναι κάπου ανάμεσα; Τις απαντήσεις θα τις ανακαλύψουμε μαζί στο μάθημα, στο ταξίδι…

Αυτοσχεδιασμός

(αρχαρίων/προχωρημένων/εφήβων)

Βασικές αρχές του αυτοσχεδιασμού. Πώς μιμούμαι και αναπαράγω μια κατάσταση της καθημερινότητας με μόνο εργαλείο το σώμα μου; (Παντομίμα) Πώς εκφράζω άλλες έννοιες όπως νερό, φωτιά, νίκη, εγκλεισμός ή συναισθήματα όπως  λύπη, οργή, χαρά;  Ένας δρόμος εξερεύνησης και εμβάθυνσης στις βασικές λειτουργίες των εργαλείων του σκηνικού σώματος. Ένας  δρόμος που ξεκινάει από μέσα και οδηγεί προς τα έξω, προς την έκφραση, την επικοινωνία, τη δημιουργία…

Κινησιολογία

(αρχαρίων/προχωρημένων/εφήβων)

Εξερευνούμε τα μονοπάτια της κίνησης και της ακινησίας. Ένα σώμα μη αποσπασματικό, ένα σώμα σε ολότητα, σε σύνδεση με τον εαυτό του, ικανό να υπάρξει επί σκηνής,  ζωντανό  κύτταρο, ανοιχτός πομπός και δέκτης. Ένα δοχείο τόσο γεμάτο και συγχρόνως τόσο άδειο έτοιμο να δεχτεί, να απορροφήσει, να μεταλλαχτεί,  να εκπέμψει, να επικοινωνήσει, να συν-κινήσει και να δημιουργήσει. Αυτοέλεγχος, πειθαρχία, συγκέντρωση, σωστός  χειρισμός  των εκφραστικών μέσων μας. Μέσα από ασκήσεις  χαλάρωσης, ενδυνάμωσης, ισορροπίας, δόμησης και αποδόμησης. Ρυθμοί, ταχύτητες, ποιότητες θα μας απασχολήσουν.

Ορθοφωνία

(αρχαρίων/προχωρημένων/εφήβων)

Η ορθή χρήση του φωνητικού οργάνου. Μέσα από την αναπνοή, την άρθρωση και την τοποθέτηση της φωνής. Ασκήσεις αναπνοής που ενεργοποιούν και ενδυναμώνουν το διάφραγμα. Εργασία πάνω στην καθαρή και σαφή εκφορά των φθόγγων και των φωνημάτων. Εξερεύνηση των ηχείων στο σώμα και τις διαφορετικές ποιότητες ήχου που μπορούν να παραχθούν. Παιχνίδι με τα ηχοχρώματα και τα σημεία πρόσκρουσης του εκπνεόμενου αέρα.

Θεατρικό παιχνίδι

(εφήβων/παιδικό)

Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι τα παιδιά μέσα από τα εργαλεία και τις δυνατότητες του θεάτρου, να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους, αλλά και να βρουν την δική τους θέση μέσα σε αυτόν. Πρόκειται για μια διαδικασία ανακάλυψης και γνώσης μέσα από την καλλιέργεια της δημιουργικής φαντασίας. Σκέφτονται, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν, ανακαλύπτουν, εκφράζονται, εμβαθύνουν και χαίρονται μέσα σε μια διαδικασία που ξεκινάει από διάφορα ερεθίσματα, όπως μια ιστορία, ένα ποίημα, ένα διήγημα, ένα τραγούδι, μια παράσταση, μια φωτογραφία, μια εικόνα… Το παιχνίδι, η κίνηση του σώματος, η σιωπή και η παύση, η φωνή, ο αυτοσχεδιασμός και ο ρόλος θα δώσουν στο κάθε παιδί την ικανοποίηση, της εκτόνωσης και της δημιουργικής έκφρασης, βοηθώντας το παράλληλα να στραφεί προς τον εαυτό του, αλλά και προς την ομάδα. Θα μάθει τις έννοιες της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, της συν-δημιουργίας ,και εντέλει ότι αποτελεί μέρος ενός συνόλου, μιας ευρύτερης θεατρικής οικογένειας μέσα στην οποία θα νιώθει ασφαλής και αποδεκτός και θα ενθαρρύνεται να ξεδιπλώσει τις πτυχές της προσωπικότητάς του με τρόπους δημιουργικούς και ευχάριστους κατά τα χρόνια της ανάπτυξής του, μέσα από τη σκηνική πραγμάτωση του θεατρικού παιχνιδιού.

  • Στο τέλος της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί παράσταση-παρουσίαση σε όλα τα τμήματα του εργαστηρίου!
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια σχετικά με το θέατρο όπως υποκριτική, μουσική, performance, ιστορία θεάτρου κ.ά. ως συμπληρωματική εκπαίδευση για τους σπουδαστές του εργαστηρίου σε μειωμένη γι’ αυτούς τιμή.

Διδασκαλία: Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Ευανθία Σωφρονίδου, Νόνικα Μαλκουτζή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ:

Ελεονώρα Αϊβαζίδου

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.  Με σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος . Εργάζεται ως ηθοποιός από το 1999. Διετέλεσε μέλος του θεάτρου τέχνης Ακτίς Αελίου (2000-2009). Συνεργάστηκε σε θεατρικές παραγωγές με το Κ.Θ.Β.Ε., με το θέατρο τέχνης Ακτίς Αελίου, με το Μικρό Θέατρο, το Κρουστόφωνο κ.α. και με τους σκηνοθέτες Γ. Ρήγα, Θ. Μουμουλίδη, Γ. Εμμανουήλ, Ν. Σακαλίδη, Ε. Δημητροπούλου, Ε. Δημοπούλου κ.α. Ενδεικτικές  παραστάσεις: « Ο Φάτσερ στις πόλεις» του Μπ. Μπρέχτ , «Ο κατα φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, «η Μεταμόρφωση» του Φ. Κάφκα ,  «Υμπύ Τύραννος» των Α. Ζαρρύ και Π.  Μάρκαρη ,  «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τ. Ουίλιαμς , «Διαδικασίες Διακανονισμού Διαφορών» του Δ. Δημητριάδη ,«Μακμπέθ» του Ου. Σαίξπηρ , «Η τριλογία της Μήδειας» του Χ. Μύλλερ , «Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζ. Π. Σάρτρ. Έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Γρανάδα» και το θεατρικό έργο της Reza de Wet «Το Μαύρο Νερό», του οποίου έχει κάνει και τη μετάφραση.

Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας, μουσικής και φωνητικής με τους: Σ. Σακκά, Ν. Ζούκα, Λ. Αγγουριδάκη, Φ. Μ. Λάζαρη, Σ. Μαυραγάνη, Π. Μιχαηλίδη, Sai Kijima, Θ. Τερζόπουλο κ.α.

Διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό, ορθοφωνία και θεατρικό τραγούδι από το 2000 σε θεατρικά εργαστήρια και δραματικές σχολές.

Έχει συνθέσει μουσική και τραγούδια για παραστάσεις  και έχει μελοποιήσει ποιήματα των Κ. Καρυωτάκη, E. A. Poe, Dylan Thomas. Μέρος του μουσικού της έργου παρουσιάστηκε με τη μορφή μουσικής παράστασης με τίτλο «Ερωτόνειρο» και με την παράσταση “A dream within a dream”. Από το 2019 έχει το μουσικό σχήμα Eleonora Soreitis poetic quartet με δικές της συνθέσεις και τραγούδια.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Eclipses group theater και ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου θεάτρου OMNIA.

Στοιχεία επικοινωνίας:

+30 6997 165761

[email protected]

https://www.facebook.com/eleonora.soreitis

Ευανθία Σωφρονίδου

Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ανώτερη δραματική σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. Μαθήματα μονωδίας στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Γραφιστική Τ.Ε.Λ. Ευκλείδη. Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: P. Tiercy, Σ. Καρακάντζα, Ι. Μαρτζοπούλου, Ν. Σακαλίδη, Π. Μεταξόπουλο-ExAnimo, Τζαμαριά κ.α. Στο Κ.Θ.Β.Ε. όπου και εργάζεται με τους : Γ. Αναστασάκη, Γ.Ρήγα, Ν.Νικολάου, Π.Μιχαηλίδη, Ε.Θεοδώρου, Γ.Καλατζόπουλο, Β.Αρδίττη, Σ.Μιχαηλίδου, Ν.Ναουμίδη, Τ.Ράτζο, Σ.Χατζάκη, Ν.Κοντούρη, Γ.Καραντινάκη, C.Grauzinis, Φ.Μπαξεβάνη, Γ.Κωνσταντίνου, Ν.Χαραλάμπους, Ν.Αρμάο, Γ.Βούρο. Χόρεψε με τις ομάδες: ΕΞΙΣ, ΙΡΙΔΑ, ΕΜΜΕΛΕΙΑ, Dame Blanche, Β+6, Χοροθέατρο ΚΘΒΕ καθώς και σε αρκετές performances. Ως χορογράφος επιμελήθηκε την κίνηση σε παραστάσεις των DadaArt, Ακτίς Αελίου, Ούγκα Κλάρα, Άνθρωπος στη θάλασσα, Σχήμα Εκτός Άξονα (Φεστιβάλ Νέων και 46α Δημήτρια), Push your art company, Κ.Θ.Β.Ε. κ.α. Υπήρξε η βασική φωνή του συγκροτήματος ΝΑΝΟΙ κατά την περίοδο 1994-2000 όπου και κυκλοφόρησε το πρώτο cd τους με τίτλο ΛΙΝGUΑΦΩΝ. Στην πορεία έλαβε μέρος στη δισκογραφία με συμμετοχή στoυς: Σ.Νούκα, Γ.Αετόπουλο, Μάσκες, Ν.Ιωακειμίδη, Συλλογή Plus+Rec, The low batsos project. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις : ”Ιστορίες πείνας”, Κ+Μ και ”Πέτρες στις τσέπες του”. Έχει διδάξει κίνηση και θεατρική αγωγή σε σχολές χορού, Δήμους και θεατρικά εργαστήρια. Διδάσκει στην Ανώτερη Δραματική σχολή του Β.Διαμαντόπουλου. Παρακολούθησε σεμινάρια χορού-κίνησης, γιόγκα, υποκριτικής και φωνητικής με τους S.Miranda, O.Rontrigez, B.Cratty, L.Flashen, Y.Takei, A.Karpov, T.Tessen, T.Judelle, M.Wakamatsu, M.Iwana, S.Kijima, S.Petropoulou, Β.Λέτσου, R.Bryans, G.Glazunov, Θ.Τερζόπουλο, Σ.Σακκά, Ν.Ζούκα, Ν.Βάχλα, Δ.Κόκκινο.Από το 2000 έως σήμερα εκφωνεί ραδιοφωνικές διαφημίσεις και ντοκιμαντέρ. Συμμετείχε σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, video dance, video clip κ.α

Νόνικα Μαλκουτζή

Η Νόνικα Μαλκουτζή είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, δασκάλα φωνητικής αγωγής και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη , όπου και μεγάλωσε. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς» ως υπότροφος και του τμήματος  «Τουριστικών επαγγελμάτων». Ως απόφοιτη του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείουπαρακολούθησε μαθήματα κιθάρας, πιάνου, ταμπουρά, βυζαντινής μουσικής και υπήρξε ενεργό μέλος της χορωδίας του Μ.Σ.Θ, με συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ της Ελλάδας και του Παρισιού, έχοντας στο βιογραφικό τους, τους δίσκους «Ευ ηχείν»και «By the riverside». Το 2014 βραβεύτηκε στο 12th International Theatre Festival ‘Actor Of Europe’με τη συμμετοχή στο έργο «Διαστροφή και άλλες κινήσεις για το τίποτα», ωςBest Young Actor Of Europe ’. Θεατρικά και μουσικά έχει συνεργαστεί με το Κ.Θ.Β.Ε., Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, θέατρο Αριστοτέλειον, θέατρο Αυλαία, μουσικό Γυάλινο θέατρο, Studio Vis Motrix, Μύλος Club, Stage, Βεντέτα, French keys, θέατρο Βεργίνα και σε διάφορα φεστιβάλ όπως: Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, Παρά θιν’ αλός, Φεστιβάλ Ολύμπου, Κερκίνης κ.α. , με τους : Μ. Τόλη, Γ. Βούρο, Δ. Λαρεντζάκη, Κ. Αθυρίδη, Α. Δήμου, Θ. Κοροβίνη κ.α.Την καρδιά της έκλεψε το παιδικό θέατρο, όταν ακόμη φοιτήτρια, έλαβε χρέη εμψυχώτριας, στο παιδικό θεατρικό εργαστήρι της ανώτερης σχολής  δραματικής τέχνης« Ανδρέα Βουτσινά». Έκτοτε, ξεκίνησε η επαγγελματική της πορεία, με πιο πρόσφατη, εκείνη του θεάτρου ‘Αριστοτέλειον’, όπου τα προηγούμενα τρία χρόνια είχε αναλάβει χρέη εμψυχώτριας και για τις τέσσερις θεατρικές ομάδες παιδιών. Έχει σκηνοθετήσει και διασκευάσει μαζί με τους συνεργάτες της έργα για παιδικό θέατρο όπως : ‘ Ο Σιμιγδαλένιος’ , ‘το Γλυκό τσαμπί σταφύλι’ , ‘η Ωραιότερη ιστορία του κόσμου’, ‘το Δέντρο που έδινε’, ‘το Κομμάτι που λείπει συναντά το μεγάλο Ο’, μονολόγους κ.α. Συγγραφικά, έχει υπογράψει δύο έργα, επίσης μαζί με τους συνεργάτες της, τα οποίαδιασκευάστηκαν για μουσικό θέατρο. Κινηματογραφικά, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους  ελληνικής, γαλλικής, ρωσικής και ρουμάνικης παραγωγής. Δισκογραφικά την συναντάμε στο δίσκο FM 100 / 30 χρόνια μαζί, με «Το παραμύθι της Ζωής μου», στο  «Σνουζ»,  «Στων Άγιων τα νερά»και  στο δίσκο «Alexander The Great- RockOpera».  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους : Άρη Σερβετάλη, Τάκη Χρυσικάκο, Φάνη Μουρατίδη, Σίμο Κακάλα, Άκη Σακελλαρίου, Τάσο Νούσια, Φούλη Μπουντούρογλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Νίκο Λυγερό, Γιώργο Καραμίχο, Alice Condodina, Donatella Damato, Satareh Shahin, Ali Bayani, Merle Schiebergen, Netherlands, Karla Isidorou, Peter Uray, Hungary ,John Freeman Σήμερα, σπουδάζει ελληνική νοηματική γλώσσα, διανύοντας τον τρίτο κύκλο φοίτησής της ενώ παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα κινησιολογίας Barre à Terre.

Υπεύθυνη εργαστηρίου OMNIA:

Ελεονώρα Αϊβαζίδου

Αμύντα 7 Τ.Κ. 54631 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Τηλέφωνο: 6997 165761

[email protected]

https://omniatheater.blogspot.com/https://www.facebook.com/Omniatheater18/