TOP

“ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ – ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ” ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΤΑΝΙΔΗ

Το “Θέατρο Δρομολόγιο” παρουσιάζει το έργο:

“Το Κυνήγι του Θησαυρού – Μπεκάτσες με Κρεμμύδια” σε Συγγραφή και Σκηνοθεσία Θεοδώρου Κοτανίδη, πάνω στο Πειρατικό Καράβι “Arabella” μπαρ κρουαζιέρας, στον Λευκό Πύργο,

το Σαββάτο 16 και την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

ώρα: 21:00.

Μια μοναδική Παράσταση χωρίς προηγούμενο.

Το έργο αποτελεί μια Κλασική Κωμωδία και αναφέρεται στην περίοδο της “Χρυσής εποχής της Πειρατείας” (18ος αιώνας), όπου οι Πειρατές έπιναν πολύ ρούμι, επιτίθονταν σε γαλέρες πλουσίων, αποκόμιζαν πολλά κέρδη και έθαβαν Θησαυρούς. Ιδανικό κρυσφήγετο: η Καραϊβική με τα πολλά νησιά ως κρυψώνες.

Μια ερωτική ιστορία συνυφασμένη με την αναζήτηση ενός Θησαυρού, ανάμεσα σε χάρτες, μηχανορραφίες, συνταγές μαγειρικής και… λόγια αγάπης!! Ένα Θεατρικό Έργο με συνεχείς ανατροπές και δυναμικούς Χαρακτήρες!

ΣΤΑΘΜΟΣ: το πειρατικό λιμάνι Πόρτ Ρόγιαλ στη Τζαμάικα. ΠΟΡΕΙΑ: κάποιο νησί της Χιλής όπου είναι θαμμένο ένα σεντούκι, μαζί με τον πόθο ενός έρωτα που βρίσκει τη δικαίωση του.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο καπετάν Γάντζος έχει στα χέρια του έναν χάρτη που οδηγεί σ’ έναν Θησαυρό! Βρίσκει χρηματοδότη και ναυλώσει καράβι. Συνεργάζεται με τον λοστρόμο Μπάρτ, μαζεύει το πλήρωμα αλλά δεν μπαρκάρει αν δεν πάρει μαζί του γιατρό. Αυτός ο φόβος του καπετάν Γάντζου για την ασθένεια, αναγκάζει το λοστρόμο Μπάρτ να πάρει με δόλο τον γιατρό Βέιν, με την γκαρσόνα Γκρέις να ακολουθεί κρυφά (και μεταμφιεσμένη σε μάγειρα), οδηγημένη από μια ανεξήγητη δύναμη: τον Έρωτα!

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ:

Το διαχρονικό ερώτημα που συνδέεται και με το σήμερα, είναι ακριβώς, η σημασία που δίνει κάποιος στο άκουσμα της λέξης “Θησαυρός”, σε πρόσωπα και πράγματα.

Εδώ υπάρχει το σημείο αιχμής όπου ο καθένας προσπαθεί να αρθρώσει τις επιδιώξεις του και να εκπληρώσει τα όνειρά του!

Μια λέξη που κρύβει το μερίδιο σε ό,τι αναζητά κάποιος και θεωρεί πολύτιμο! Μια λέξη που είναι και η στιγμή της μεγάλης απόφασης: να επιβιβαστεί (έστω κρυφά -λαθρεπιβάτης), στο όνειρο ή να συμβιβαστεί με ό,τι ανάξιο τον περιβάλλει;

Με μόνο ένα σίγουρο: η κατάκτηση του όποιου Θησαυρού διαγράφει τα διλήμματα και οδηγεί σε μονόδρομο, μέσα απ’ τον οποίο μπορεί να χαθούν όλα ή να κερδηθούν τα πάντα!

Θεόδωρος Κοτανίδης

Διανομή (με σειρά εμφάνισης)

Στάθης Κανίδης (Μπάρτ), Αλεξία Σαββίδου (Γκρέις), Θεόδωρος Κοτανίδης (Τζακ), Γιάννης Hysenllari (Βέιν), Θεόφιλος Ιορδανόπουλος (καπετάν Γάντζος).

Μουσική: Αδάμ Σιάγας

Φωτα-Ηχος: Φώτης Στεργίου

Κοστούμια: Αλεξία Σαββίδου

Σκηνικά: Ευτυχία Μαλιαρού (πειρατικό “Arabella”)

Κινητό: 6949 019 909

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02bV1rB4Qq833FPmi437SK7Ex4BFqGFbQ1yjr856Ej3avRckZgRwbByA1xHBqvsgBVl&id=100014517889232&sfnsn=mo

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61552319949886

thessculture.gr

https://www.instagram.com/thessculture
https://www.youtube.com/@ThessCulture