TOP

Το θεατρο Σταθμος φιλοξενει τρεις εκδηλωσεις αυτη την εβδομαδα

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ
σε συνεργασία με το «Εργαστήρι – Λίλιαν Βουδούρη»

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00.
Για μία μόνο παράσταση

Το Κέντρο κοινωνικής φροντίδας «Το Εργαστήρι- Λίλιαν Βουδούρη» παρέχει τις υπηρεσίες του σε 100 πολίτες με μέση και ελαφρά νοητική υστέρηση άνω των 17 ετών εδώ και 40 χρόνια.

Την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας (3 Δεκεμβρίου)
το θεατρικό τμήμα του «Εργαστηρίου» μαζί με τον υπεύθυνο καθηγητή του
Μάνο Καρατζογιάννη
παρουσιάζουν μια παράσταση – ωδή στην ετερότητα και στην ατομικότητα.

Ο Βασίλης αγαπάει το φλάουτο. Στη Σούλα αρέσει να κόβει χαρτιά. Η Μυρτώ γράφει ποιήματα. Στον Γιώργο αρέσει ο Μακρόπουλος. Τον Κώστα τον ηρεμεί η Εκκλησία. Της Ελένης της αρέσει να χορεύει. Η Βαγγελιώ φτιάχνει κοσμήματα. Ο Αντρέας σαπούνια. Ο Αλέξανδρος αγαπά τα κόμικς. Ο Γιώργος κολυμπάει. Ο Στέφανος είναι ολυμπιονίκης.
Όλοι τους βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν δημόσια. Να μιλήσουν προσωπικά σε μας που τους ακούμε. Καθέναν χωριστά. Μέσα από τα πράγματα που αγαπούν, μας συστήνουν την ξεχωριστή ατομικότητα τους. Εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Μοιράζονται τη χαρά τους μιλώντας γι’ αυτά που αγαπούν. «Τους δίνουν ζωή ξανά».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Tρίτη, 3 Δεκεμβρίου στις 19:00
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, 10437
Επικοινωνία: 2105230267

«Βαλίτσες των Αζήτητων Νεκρών»

Η Επιτροπή του μουσείου «Σωτηρία» οργανώνει μια ζωντανή αφήγηση για να παρουσιάσει χαρακτηριστικές λεπτομέρειες από τον ανθρωπολογικό θησαυρό που φυλάσσεται στις αποθήκες του.

Αφηγείται ο Φώτης Βλαστός, γιατρός και συγγραφέας, διαβάζει η ηθοποιός Ανδρομάχη Μαρκοπούλου.
Η αφήγηση ζωντανεύει με εικόνες και ήχουςΚατά τη διάρκεια της σκληρής δεκαετίας του ’40, οι φυματικοί ασθενείς του νοσοκομείου «Σωτηρία» βίωσαν όλα τα είδη της απώλειας, αλλά για αρκετούς από αυτούς η πορεία στην έρημο είχε και συνέχεια. Έχασαν το δικαίωμα στη μνήμη των ζωντανών: πέθαναν απογυμνωμένοι από όλα και από όλους. Οι σωροί τους δεν ζητήθηκαν από κανέναν κι έτσι το νοσοκομείο τους έθαψε σε ομαδικούς τάφους. Οι αζήτητοι νεκροί της «Σωτηρίας» άφησαν πίσω τους μονάχα τα χρειώδη: ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας, έναν αναπτήρα, μερικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες απόντων συγγενών, λίγα κέρματα, λίγα γράμματα. Πράγματα φθαρτά που φθάρηκαν κι άλλο από τις δεκαετίες και την υγρασία των αποθηκών, μέσα στη βαλίτσα του κάθε νεκρού.
Και οι βαλίτσες βρέθηκαν και δημιούργησαν αμηχανία. Τι θα μπορούσε να δώσει αξία στα απομεινάρια της βαλίτσας ενός ξεχασμένου; Όμως, οι νεκροί εκείνοι υπήρξαν. Ζωντανοί. Μαζί τους και μια εποχή, ένας τρόπος να βλέπει κανείς τον κόσμο και να συνομιλεί μαζί του. Ένας τρόπος να βλέπει το μέλλον και τους μελλοντικούς μελλοθανάτους. Εμάς.

*Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tετάρτη, 4 Δεκεμβρίου στις 19:00

Διάρκεια 70 λεπτά

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, 10437

Επικοινωνία: 2105230267

«Κάθε Πέμπτη κύριε Νιάρχο»

Αφιέρωμα: Πέντε χρόνια χωρίς τον Μένη Κουμανταρέα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:30

Είσοδος ελεύθερη

Η επιτυχημένη δράση του Θανάση Νιάρχου επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός με τρία σημαντικά αφιερώματα και μια εκ βαθέων εξομολόγηση.

Στις 6 Δεκεμβρίου 2019 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το θάνατο του Μένη Κουμανταρέα.

Ο Θανάσης Νιάρχος μαζί με εκλεκτούς προσκεκλημένους θυμάται τον σπουδαίο πεζογράφο και μεταφραστή.

Καλεσμένοι του Θανάση Νιάρχου: η Χλόη Κολύρη – Ψυχίατρος, ψυχαναλύτρια, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος – πολιτικός και δικηγόρος, ο Αλέξης Σταμάτης – πεζογράφος, η Σοφία Φιλιππίδου – ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αποσπάσματα θα διαβαζουν η Εύα Σιμάτου και ο Μάνος Καρατζογιάννης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου στις 18:30
Είσοδος ελεύθερη
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα, 10437
Επικοινωνία: 2105230267