TOP

Το Θεατρο Τ ανοιγει αυλαια με την performance Dogman/Το αδεσποτο παιδι

Το Θέατρο Τ ανοίγει αυλαία

με την performance της ομάδας EXODUS του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ»

«Dogman/Το αδέσποτο παιδί»

20, 21 & 22 Σεπτεμβρίου στις 21:30

Μετά από ενάμιση χρόνο κλειστών θεάτρων, το Θέατρο Τ επιστρέφει και, σε μία κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία και τους καλλιτέχνες, ανοίγει αυλαία φιλοξενώντας την performance «Dogman / Το αδέσποτο παιδί» της ομάδας Exodus του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ». Η performance παρουσιάζεται στη σκηνή του Τ για τρεις βραδιές, τη Δευτέρα 20, την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 21:30 και όλα τα έσοδά της θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων «ΑΡΓΩ».

Ένα παιδί «χωρίς κήπο» που βυθίζεται στην απελπισία, επιδιώκοντας να επιβιώσει σε μια κοινωνία που μάχεται ενάντια στα δημιουργήματά της. Ένας εξόριστος, που με όπλο του τη βία, μάχεται και καταγγέλλει. Ένα γνήσιο προϊόν της εποχής του. Πώς να ζήσει κάποιος σε μια ζωή αφόρητη;

Ο Dogman θα αποκαλυφθεί μέσα από το παρελθόν που τον στοιχειώνει. Θα τον συναντήσουμε όχι μέσα από τις λέξεις του, γιατί ο Dogman δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε συλλαβή, αλλά μπαίνοντας στην ψυχική του σφαίρα, στην ανάμνησή του, μέσα στα ταξίδια που κάνει ο νους του. Κι έπειτα, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θα του επιτρέπουμε να γαβγίζει και να γρυλίζει ή θα του κόψουμε τη γλώσσα από τη ρίζα.

Για ακόμα μία χρονιά, η ομάδα EXODUS του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ» πραγματεύεται ζητήματα που την αφορούν. Η χρήση ουσιών συχνά συνοδεύεται από παραβατικές και βίαιες συμπεριφορές. Η εξάρτηση από μόνη της είναι μία βία απόλυτη και «εξαναγκάζουσα», που εξουδετερώνει την ελευθερία της βούλησης και της επιλογής και σε εξωθεί, παρά τη θέλησή σου, σε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Είναι οι μορφές βίας και η άσκησή τους πάνω στην οποία δομείται όλη η δράση. Η βία αποτελεί την αφορμή για να ξεκινήσει η πλοκή. Η βία αποτελεί και την αιτία κατ’ επέκταση που ο Dogman αναγκάζεται να προβάλλει τον «σκοτεινό» εαυτό του.

«Αν η κοινωνία είναι υπεύθυνη για τη βία της,

τότε το κοινό είναι υπεύθυνο για την κοινωνία του.»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενα: Ομάδα Exodus

Δραματουργία – Συντονισμός σκηνικής δράσης: Αντιγόνη Μπάρμπα

Βοηθοί συντονισμού: Μαρία Ιωακειμίδου, Χριστίνα Βασιλείου

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Βαφειάδη

Επιμέλεια κίνησης: Ιωάννα Μήτσικα

DJ on stage: Χριστόφορος Αθανασιάδης

Guitar on stage: Πασχάλης Νικηφορίδης

Φωτισμοί: Buba Gabedava

Φωτογραφίες – Βίντεο: Buba Gabedava

Σχεδιασμός αφίσας: Νίκη Πάνου

Καλλιτεχνικοί συνεργάτες: Ελένη Παυλίδου, Γιώργος Χρυσικός

Μακιγιάζ: Κωνσταντίνος Τσαλής

Performers: Χριστόφορος Αθανασιάδης, Χριστίνα Βασιλείου, Κώστας Δεληγιαννούδης, Μιχάλης Διακονάς, Θοδωρής Ελευθεριάδης, Πέτρος Ίτσκος, Μαρία Ιωακειμίδου, Αντιγόνη Μπάρμπα, Βασίλης Ναβροζίδης, Κατερίνα Παπαγεωργίου, Ντένις Σιρκόβ, Βασίλης Φράγκος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνίες & ώρες: Δευτέρα 20, Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:30

Διάρκεια: 60’

Τιμή εισιτηρίου: 5€ γενική είσοδος (όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων «ΑΡΓΩ»)

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2310 854 333 και 6906 98 38 30

Parking: Ιδιωτικός χώρος parking ακριβώς δίπλα από το Θέατρο Τ. Τιμές: 3€ οι πρώτες 2 ώρες | +1€ για κάθε επόμενη ώρα

Περισσότερα:

www.theatrot.gr

www.facebook.com/theatrot  

https://fb.me/e/1Zd1bSWbR (Facebook event παράστασης)

Μέτρα προστασίας: Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου ο χώρος θα λειτουργήσει μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (υποχρεωτική η επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών). Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου ο χώρος θα λειτουργήσει και για ανεμβολίαστους με rapid test 48 ωρών. Η μάσκα είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της παραμονής όλων των θεατών μέσα στο θέατρο.

Ευχαριστούμε θερμά για την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων «ΑΡΓΩ», τους: Χριστόφορο Αθανασιάδη, Αντωνία Γεωργιάδου (Ο Φούρνος της Μαρτίου), Μιχάλη Διακονά (Save the Water), Νία Ηλιάδου, Γεώργιο Καζάκη (Group Project), Γρηγόριο Καλαντζή (Adam’s House), Χρήστο Καρδαμάκη, Βλαδίμηρο Μπάρμπα, Αναστάσιο Τσελούδη (Αρώματα Ζωής) και Αθανάσιο Τσιακμάκη.