TOP

ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ

Τώρα Θα Ξέρεις Γιατί
?️ Θέατρο Άνετον
? 3-9 Ιουνίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ. 6974075865
Ή μέσω της σελίδας Actors Social Club

Το «Τώρα Θα Ξέρεις Γιατί», ένα μιούζικαλ που συνδυάζει το θέαμα με τον προβληματισμό, έρχεται στη Θεσσαλονίκη για επτά παραστάσεις με ένα δυναμικό θίασο 22 ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών στο θέατρο Άνετον.
Με 17 τραγούδια, ο θεατής θα παρασυρθεί ταξιδεύοντας μέσα σε ένα σύμπαν μαγευτικό. Το πλούσιο ρεπερτόριο πρωτότυπων τραγουδιών αντικατοπτρίζει το διαρκώς μεταβαλλόμενο ταξίδι του πρωταγωνιστή και του ύφους της παράστασης: άλλοτε κωμωδία, άλλοτε δράμα, άλλοτε κοινωνικός προβληματισμός, το έργο κρατάει τον καθρέφτη στον θεατή και τον προσκαλεί να αναγνωρίσει τον εαυτό του μέσα στα τεκταινόμενα επί σκηνής.

Υπόθεση

Ο Δημήτρης μεγάλωσε σε μια γειτονιά με τους γονείς του, όπως όλοι μας. Έμαθε το λάθος και το σωστό από το περιβάλλον του, όπως όλοι μας. Έκανε φίλους στα πρότυπα που διδάχθηκε, όπως όλοι μας. 
Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει πολλή ανασφάλεια, μα ευτυχώς η Οργάνωση, το τέταρτο ισχυρότερο κόμμα του τόπου, νοιάζεται για τον εξαθλιωμένο κόσμο. Ο καινούργιος κολλητός του ντροπαλού Δημήτρη λέγεται Ερμής, και είναι ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Ο Ερμής έχει όνειρα και φιλοδοξίες – και πάντα ένα μαχαίρι πάνω του. 
Μια νύχτα, το μαχαίρι βάφεται με αίμα- 13 φορές. Ο Δημήτρης, τρομοκρατημένος, τρέπεται σε φυγή. Είναι ο μάρτυρας-κλειδί: τον αναζητάει η αστυνομία, η Οργάνωση, ο Ερμής. Όποια πλευρά τον βρει πρώτη, θα τον κάνει να καταθέσει τα πράγματα όπως θέλει εκείνη. 
Όλοι τον ψάχνουν, μα τον βρίσκει τυχαία η Μάγδα. Η Μάγδα βλέπει τον κόσμο αλλιώς, ξέρει ότι οι άνθρωποι είναι ένα πολύχρωμο βιτρώ. Μπορεί ο μικρός Δημήτρης να μεγαλώσει κοντά της μέσα σε λίγες μέρες; Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και σφίγγει ο κλοιός. 
Αυτή η ιστορία μιλάει για όλους μας.

Η παράσταση

Το «Τώρα Θα Ξέρεις Γιατί» πρόκειται για ένα έργο που συνδυάζει τον σκληρό ρεαλισμό με το θέαμα του μιούζικαλ. Σπάζοντας τη φόρμα που θέλει το μιούζικαλ στυλιζαρισμένο και επιφανειακό, καταπιάνεται με θέματα που είναι ριζωμένα στον άνθρωπο: προκατάληψη, ρατσισμός, έρωτας, ενηλικίωση, οικογενειακή και κοινωνική βία, δίψα για εξουσία. 
Το έργο είναι γεμάτο εκπλήξεις θεματικά, μουσικά και υποκριτικά. Οι νεαροί ηθοποιοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους σηκώνουν επάξια το φορτίο των χαρακτήρων τους με την ενέργεια και τη ζέση της ηλικίας τους και αριστοτεχνικές, παθιασμένες ερμηνείες. Η σκηνή είναι ένας τόπος συνεχούς ροής, όπου ο ένας χώρος χάνεται μέσα στον επόμενο και ο θίασος 22 ερμηνευτών φτιάχνει μια ζωή τρισδιάστατη, γνώριμη στο κοινό. Ο στόχος δεν είναι το ανοίκειο, αλλά το αντίθετο: ο θεατής γίνεται μέρος της αφήγησης αναπόφευκτα. 
Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άγγελος Παπαδάκης, εντάσσοντας το έργο στην διδακτορική διατριβή του με θέμα «Η απόδοση του θεατρικού μιούζικαλ στον κινηματογράφο». Έχοντας μελετήσει το είδος εις βάθος, καταργεί τα κλισέ και φτιάχνει μια ιστορία που μπορεί να επικοινωνήσει με κάθε είδος θεατή.

Συντελεστές

Actors Social Club

Κείμενο: Άγγελος Παπαδάκης
Σκηνοθεσία: Άγγελος Παπαδάκης
Δραματουργία: Άγγελος Παπαδάκης
Μουσική: Βασίλης Τσαλίκης/ Άγγελος Παπαδάκης
Διδασκαλία Τραγουδιού: Άννα Μπαξέ, Αναστασία Πατσακίδου, Ιορδάνης Τσάλωφ, Άγγελος Παπαδάκης
Κίνηση/ Χορογραφία: Ειρήνη Παπαδάκη, Άγγελος Παπαδάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Σπυριδούλα Λιαράτσικα
Makeup: IEK AΛΦΑ Θεσσαλονίκης 
Makeup Supervisor: Σοφία Βουλαλά
Σχεδιασμός Φωτισμού: Νίκος Τσογγίδης
Χειρισμός Κονσόλας Ήχου: Doctor Sound
Σχεδιασμός Εντύπων: Άγγελος Παπαδάκης
Φωτογραφίες/ Βίντεο: Άγγελος Παπαδάκης
Διαφήμιση: Στεφανία Μαυρογιάννη, Ειρήνη Παπαδάκη
Επικοινωνία: Στάθης Παρχαρίδης
Παραγωγή: Στάθης Παρχαρίδης
Επί σκηνής: 
Θεμιστοκλής Μαλεσάγκος
Μαρία Σαρρή
Αχιλλέας Ελευθεριάδης
Κώστας Κώτσιου
Ιορδάνης Τσάλωφ
Ειρήνη Μυλωνά
Παναγιώτης Τόλιας
Βασίλης Κουφίδης
Αλέξανδρος Λιώτας
Αναστασία Πατσακίδου
Εύα Βασιλειάδου
Άννα Μπαξέ
Άρης Πουλής
Παναγιώτης Μασούγκας
Βίβιαν Τσουρβάκα
Στέλα Παρχαρίδου
Στελίνα Ζακάρ
Αλεξάνδρα Τσαρσιταλίδου
Στράτος Μπαπαγιαννάκης
Αλίκη Μυλωνά
Χριστόφορος Μπεζάνας
Ειρήνη Παπαδάκη

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
03 με 09 Ιουνίου 2019

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα με Κυριακή στις 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
130 λεπτά