TOP

TRAJECTORY of an IDEA

TRAJECTORY of an IDEA

Παράταση!

Παράσταση χορού από τη Die Wolke art group

στο Vitruvian Thing

Πτολεμαίων 29Α, 54630, 4ος ορ., εντός στοάς

νέες ημερομηνίες:

Σαβ 8 Μαΐου – 20:00, 22:00

Κυρ 9 Μαΐου – 20:00, 22:00

Εισιτήρια:

www.viva.gr/tickets/dance/vitruvian-thing/trajectory-of-an-idea/

Προπώληση: €10 | Φοιτητικό/ανέργων: €8 | Στην πόρτα: €12

Πληροφορίες:

die-wolke.org/trajectory

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/1029147737279857/

Trailer:

Η Die Wolke art group, μετά τις sold out παραστάσεις της πρεμιέρας και λόγω της υψηλής ζήτησης, ανακοινώνει παράταση της διαδραστικής παράστασης Trajectory of an Idea στις 8 και 9 Ιουνίου, για 4 συνολικά παραστάσεις ακόμα!

Το Trajectory of an Idea είναι μια παράσταση σύγχρονου χορού που χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης για να δημιουργήσει διάδραση μεταξύ κίνησης, μουσικής, και βίντεο.

Ο θεματικός άξονας του κομματιού αποτελείται από μια μεταφορά που παραλληλίζει τη διαδρομή, ή τροχιά, μιας ιδέας στον χρόνο με την πορεία της ανθρώπινης ζωής: Μια ιδέα γεννιέται, αναπτύσσεται, ωριμάζει, αλληλεπιδρά με το περιβάλλον της. Τα σώματα στη σκηνή ενσαρκώνουν, ή ενσωματώνουν, ιδέες: Τι επιτρέπει ένα όριο στη σκηνή; Τι δυνάμεις μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του δαπέδου και των σωμάτων; Τι ελευθερίες δίνει η μια ιδέα στην άλλη; Και τι σημαίνει τελικά το τέλος για μια ιδέα;

Η κίνηση και ο ήχος λειτουργούν σε επίπεδο δράσης/αντίδρασης, ή αιτίας και αποτελέσματος, δημιουργώντας την εντύπωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του σώματος και ενός φανταστικού, άρα και εύπλαστου, περιβάλλοντος. Η παράσταση είναι έντονα οπτικοακουστική και εξερευνά μέσω της τεχνολογίας το διαμεσικό χώρο στα πλαίσια των παραστατικών τεχνών.

Η παράσταση Trajectory of an Idea πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κατασκευής και προγραμματισμού διαδραστικών συστημάτων, με τίτλο “Man-Machine Interfacing” και επίκεντρο την πλατφόρμα Arduino, το περιβάλλον προγραμματισμού SuperCollider, και αδρανειακούς αισθητήρες. Το εργαστήριο γίνεται στις 22-23 Μαΐου για δεύτερη φορά λόγω αυξημένης ζήτησης, βασίζεται στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε για την παράσταση. Πληροφορίες και εγγραφές: die-wolke.org/manmachine-workshop.

Η Die Wolke είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στις παραστατικές τέχνες, το σύγχρονο χορό, το video art, τα μεικτά μέσα, και συναφείς τεχνολογίες. Δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με κύριο στόχο την έρευνα και παραγωγή έργου, αλλά και την υποστήριξη, ανάδειξη, και προώθηση τοπικού καλλιτεχνικού κεφαλαίου, μέσω εκδηλώσεων και συνεργασιών.

Συντελεστές:

Δροσιά Τριαντάκη: χορογραφία, performance

Dani Joss: μουσική, sound design, διαδραστικά συστήματα

Αρετή Μίχου: performance

Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου: performance

Αλίκη Ιωσαφάτ: video, γραφιστικά

Γιάννης Περισοράτης: ηλεκτρονικά, hardware

Ιωάννα Συμεωνίδου: κοστούμια – 3D print design

Μαρία Λούβαρη: κοστούμια – fitting

Alfonso De Grandis: συμπληρωματικό sound design

Γιώργος Αλεξάκης: φωτογραφία

Ηχογράφησαν οι μουσικοί: Λάζαρος Πλιάμπας, Γιάννης Κυρατσός, Δημήτρης Δαλέζης, Ηρακλής Ιωσηφίδης, Μιχάλης Καρανίκος

Vitruvian Thing

Web: https://vitruvianthing.com Facebook: https://facebook.com/vitruvianthing