TOP

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΚΤΟΣ- ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ: ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022

Νέες κυκλοφορίες: Φθινόπωρο 2022  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥΠΙΕΣ ΤΟ ΤΣΑΙ ΣΟΥ, ΣΕΜΙΡΑΜΙΣΠεριγραφή: cid:image002.jpg@01D8C3A7.D8091BE0    Η Θάλεια είναι γέννημα θρέμμα της οδού Μ. Δεν μετακινείται, παρά μόνο για να πάει στο γραφείο του Βρασίδα Γκέκα και του Τέρη Χαμηλοθώρη, όπου εργάζεται.Η Θάλεια ζει με την αδελφή της, την Ερατώ. Οι γείτονες τις ονομάζουν «Μούσες της διπλανής πόρτας». Οι γείτονες που γελούν, τσακώνονται, χορεύουν, θορυβούν. Ο μισός τρίτος όροφος δεν έχει ησυχία.Ωστόσο, η Θάλεια κι η Ερατώ ζουν «στη σκοτεινή πλευρά του ορόφου». Κι ας μην ζει πια εκεί ο κύριος Κ… ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΗ Μαρίνα Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Μεγάλωσε στην Κυψέλη και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Η επαγγελματική διαδρομή της ξεκίνησε από τη μετάφραση, συνεχίστηκε στην εφημερίδα Η Καθημερινή και, από το 1996, εργάζεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπου είναι υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου. Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά έργα, ενώ κείμενά της δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά μέσα. Το μυθιστόρημα Πιες το τσάι σου, Σεμίραμις είναι το δεύτερο βιβλίο της, μετά τη συλλογή διηγημάτων Γλυκιά Πενικιλίνη που κυκλοφόρησε το 2018.
 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣΤΑ ΕΠΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑΠεριγραφή: cid:image003.jpg@01D8C3A7.D8091BE0   Ο Άντριου ζει σε μια κοινωνία όπου το Δίκτυο εξουσιάζει τις ζωές των ανθρώπων. Σύντομα θα ανακαλύψει πως ο ίδιος είναι ένα από τα 7 κλειδιά, ένας δηλαδή από τους επτά ανθρώπους που καθένας τους κατέχει μια παγκόσμια αλήθεια. Στην αναζήτηση των υπόλοιπων κλειδιών θα συναντήσει τους φόβους του, εμπόδια αλλά και συνοδοιπόρους που θα τον βοηθήσουν σε αυτό το ταξίδι ώστε να ανακαλύψει την πραγματική του δύναμη. Θα καταφέρει άραγε να βγει από τη φυλακή του Δικτύου;Τα 7 κλειδιά είναι ένα φουτουριστικό παραμύθι που βουτάει στην ανθρώπινη ψυχή και την εξερευνά.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Γιάννης Καστανάκης είναι γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και εκφωνητής. Η μουσική πάντα τον βοηθούσε να εκφράζεται. Από το 2010 ασχολείται με την αυτογνωσία και το διαλογισμό. Έκτοτε αυτό έγινε μια ακόμη σταθερά στη ζωή του, που τον οδήγησε στο πρώτο του συγγραφικό εγχείρημα “Τα 7 κλειδιά”.    
 ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΠΛΕΤΣΑΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΔΙΑΔΑ Περιγραφή: cid:image005.jpg@01D8C3A7.D8091BE0       4 νουβέλες βασισμένες σε μύθους του Αισώπου για το πώς τα δύσκολα γίνονται σιγά – σιγά εύκολα.
                                                                                                                 ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ                  
  ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΣΤΥΛΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΠεριγραφή: cid:image007.png@01D8C3A7.D8091BE0   Υπό το πρίσμα προσωπικών εμπειριών, ο συγγραφέας φωτίζει διπλωματικά παρασκήνια και καταγράφει γεγονότα που επηρέασαν εθνικές και διεθνείς εξελίξεις. Υπό ανεκδοτολογική μορφή, αναφέρεται σε χαρακτηριστικά απρόοπτα της διπλωματικής ζωής, αναπόσπαστα συνδεδεμένα με πρόσωπα-πρωταγωνιστές της διεθνούς σκηνής. Καταγράφει τα κρίσιμα γεγονότα του 1974, τη θυμοσοφία του James Callaghan, τον ιστορικό ρόλο του Μikhail Gorbatchev, την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Yeltsin, την αμηχανία του Colin Powell στο Συμβούλιο Ασφαλείας.Με αφηγηματικές μετακινήσεις ανάμεσα σε πρόσωπα και γεγονότα, περιγράφει τις σχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου με ηγέτες της εποχής του, την παροιμιώδη αταραξία της Margaret Thatcher, τις διαψευσθείσες προβλέψεις του François Mitterrand, το DNA του βασιλικού συζύγου. Μαζί με άλλα γλαφυρά περιστατικά, το οδοιπορικό αυτό μνήμης συμπληρώνουν ο καλλίφωνος κομισάριος, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών και ο διαιτητής ποδοσφαίρου, ο Φίλιππος Β΄ της Ισπανίας και ο ευσεβής αρτοποιός της Δαμασκού, και οι ακατάληπτοι νεολογισμοί ενός Αμερικανού Προέδρου.Άγνωστες πτυχές της σύγχρονης Ιστορίας συμπλέκονται με την πολιτική και τη διπλωματία, απομυθοποιώντας, πολλές φορές, πρόσωπα και καταστάσεις.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Πρέσβης ε.τ. Γεώργιος Γεννηματάς διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας και Πρέσβης της χώρας μας στη Συρία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.Κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του σταδιοδρομίας, υπηρέτησε σε Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία και συμμετείχε σε ελληνικές αποστολές, σε ευρωπαϊκά συμβούλια, διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς συναντήσεις. Διετέλεσε επίσης και Γενικός Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.Του έχουν απονεμηθεί ανώτατες ελληνικές και ξένες τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ άλλων ο Μεγαλόσταυρος του Φοίνικος, Μεγαλόσταυροι ξένων κρατών και ο Ταξιάρχης της γαλλικής Λεγεώνας της Τιμής. Διδάσκει Ελληνική Εξωτερική Πολιτική στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το 2018 τού απονεμήθηκε το «Βραβείο Θεμιστοκλή» του ιδίου Πανεπιστημίου.Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Ομιλεί τη γαλλική, την αγγλική και την ισπανική.
  
ΕΚΛΑΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
 NEIL DEGRASSE TYSONΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΟΠεριγραφή: cid:image009.jpg@01D8C3A7.D8091BE0     Ο αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson έχει προσελκύσει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς διαδικτυακών ακολούθων στον κόσμο, χάρη στις κατανοητές πληροφορίες που δίνει για την επιστήμη και το σύμπαν μας.Τώρα ο Tyson, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, μας αποκαλύπτει την αλληλογραφία του με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που τον προσέγγισαν αναζητώντας απαντήσεις. Σε αυτή τη συλλογή των 101 επιστολών, ο Tyson βασίζεται σε συμπαντικές αντιλήψεις για να απαντήσει σε μια τεράστια γκάμα ερωτήσεων σχετικά με την επιστήμη, την πίστη, τη φιλοσοφία, τη ζωή και φυσικά τον Πλούτωνα. Οι συνοπτικές, εύστοχες, ενθουσιώδεις και συχνά χιουμοριστικές απαντήσεις του αντικατοπτρίζουν τη δημοτικότητά του και τη θέση του ως κορυφαίου εκπαιδευτικού.Το μπεστ-σέλερ του Tyson το 2017, Αστροφυσική για βιαστικούς, πρόσφερε σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αναγνώστες μια εύστοχη και προσιτή κατανόηση του σύμπαντος. Το πιο ειλικρινές και εγκάρδιο έργο του μέχρι σήμερα, Επιστολές από έναν αστροφυσικό, μας εισάγει σε μια νέα προσωπική διάσταση της αναζήτησής του ως προς την εξερεύνηση της θέσης μας στο σύμπαν.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Neil deGrasse Tyson είναι αστροφυσικός. Εργάζεται στο Αµερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη και παράλληλα κατέχει τη θέση του διευθυντή του Πλανητάριου Χέιντεν.Τελείωσε το High School of Science του Bronx, απέκτησε πτυχίο στη Φυσική από το Πανεπιστήµιο του Χάρβαρντ και διδακτορικό στην Αστροφυσική από το Πανεπιστήµιο της Κολούµπια.Ζει στο Μανχάταν µε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του.
ΔΟΚΙΜΙΟ
 LUC DE BRABANDEREΠΛΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΠεριγραφή: cid:image010.jpg@01D8C3A7.D8091BE0   Ένα ευανάγνωστο βιβλίο για τη φιλοσοφία του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και γιατί εξακολουθούν να είναι διαχρονικές για την κατανόηση του κόσμου.«Πλάτων και Αριστοτέλης… Είναι δύο γίγαντες, και κατά κάποιον τρόπο είμαστε όλοι παιδιά τους. Αν και έζησαν στην Αρχαιότητα, ακόμη και αν δεν τους έχουμε διαβάσει, ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτούς, εκείνοι εξακολουθούν να επηρεάζουν ακόμη και σήμερα τους καθημερινούς μας τρόπους συλλογισμού, φαντασίας, ανάλυσης ή επιχειρηματολογίας. Αυτές οι δύο αδιαφιλονίκητες όσο και διαφορετικές ευφυίες έχουν οριοθετήσει το θεμέλιο πάνω στο οποίο κάθε δυτική φιλοσοφία έχει αναπτυχθεί. Αν και διαφώνησαν εκ βαθέως, εντούτοις, οι δύο τους, έθεσαν τις βάσεις και καθιέρωσαν τους κανόνες του παιχνιδιού της σκέψης έτσι όπως το ασκούμε έκτοτε.Όμως, γιατί να ασχολούμαστε με αυτούς τους δύο φιλοσόφους που ήταν ωστόσο το ίδιο αμφιλεγόμενοι όσο και οι υπόλοιποι λόγιοι της εποχής τους; Γιατί αυτό που πρέπει να μοιραστούμε με τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, δεν είναι οι ιδέες τους, αλλά η ενδελεχής προσέγγιση με την οποία επιθυμούσαν να τις επεξεργαστούν.»Σε αυτό το βιβλίο, ο Luc de Brabandere μας ταξιδεύει σε ένα ταξίδι φιλοσοφίας, σε μία συναρπαστική μύηση, αποδεικνύοντας ότι ο Πλάτων και ο Αριστοτέλης είναι σήμερα και ήταν ανέκαθεν αναντικατάστατοι προκειμένου να αναλογιζόμαστε τα μεγάλα ερωτήματα του κόσμου.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Luc de Brabandere είναι συνεργάτης και ανώτερος σύμβουλος στρατηγικής της The Boston Consulting Group στο Παρίσι, συμβάλλοντας στον στρατηγικό σχεδιασμό ενός μεγάλου εύρους εταιρειών που προετοιμάζονται δυναμικά για το μέλλον.Διδάσκει επίσης στη Louvain School of Management και στην Ecole Centrale στο Παρίσι. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής του Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών. Αρθρογραφεί τακτικά  στη Γαλλία και στο Βέλγιο.
 ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΟΥΔΗΣΦΑΙΔΩΝ – ΦΑΙΔΡΟΣ  Μετά από το βιβλίο του «Πλάτωνος Πολιτεία – Μια λακωνική προσέγγιση σε μια λακωνική αντίληψη περί πολιτείας», ο Χρίστος Γούδης καταθέτει ένα δοκίμιο – σχόλιο πάνω στα έργα του Πλάτωνα Φαίδων και Φαίδρος.
ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
 ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΤΑΡΙΔΟΥ100 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ100 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣΠεριγραφή: cid:image011.jpg@01D8C3A7.D8091BE0     Αν ήθελες να δώσεις μία συμβουλή στον καλύτερό σου φίλο ποια θα ήταν αυτή;
Και αν σου έλεγε κάποιος ότι ο καλύτερός μας φίλος είναι ο εαυτός μας, τι θα έλεγες;
Συχνά δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές στους άλλους, ζούμε όμως με τον φόβο της αλλαγής, με τον φόβο του καλύτερού μας εαυτού…
Μη φοβηθείς να διαβάσεις αυτό το βιβλίο και να αναγνωρίσεις το αυτο-σαμποτάζ που κάνεις και τις τρικλοποδιές που βάζεις στον εαυτό σου…
Και ξέρεις για ποιο λόγο; Γιατί… όλα τα ωραία κάποτε αρχίζουν…Ανακάλυψε την ομορφιά μέσα σου και γίνε ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου…ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΗ Ελένη Σολταρίδου είναι ψυχολόγος, υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιά στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Υγείας.
Είναι εξειδικευμένη στη Γνωσιακή και στη Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.
Είναι επιστημονική συνεργάτις – lecturer
 του New York College & του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου.
Συνεργάζεται με εταιρείες σε θέματα εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού και ενδυνάμωσης του προσωπικού τους.
Είναι επιστημονική συνεργάτης και αρθρογράφος ιστοσελίδων σε θέματα ψυχολογίας, διαχείρισης άγχους, σχέσεων, αυτοβελτίωσης, όπως είναι η Εναλλακτική Δράση (496.000 ακολούθους), το 
www.psychology.gr. 
ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ
 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ(THE MYTHOLOGIST) ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣΠεριγραφή: cid:image012.jpg@01D8C3A7.D8091BE0    Πώς γίνεται ολόκληρος θεός του πολέμου να είναι δειλός; Πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η εκδίκηση μιας απατημένης θεάς που ψάχνει να ξεσπάσει; Πόσο κακό είναι ικανή να κάνει μια μητέρα που αναζητά την χαμένη της κόρη; Ποιο μυστικό μπορεί να κρύβει ένα διάσημο τέρας που, μέχρι να τιμωρηθεί σκληρά και άδικα, ήταν μια κοπέλα ξακουστή για την ομορφιά της;  Αν νομίζετε ότι οι αρχαίοι μύθοι ανήκουν στο παρελθόν, κάνετε λάθος. Η Ελληνική Μυθολογία, μπορεί να είναι αρχαία, αλλά είναι πάντα επίκαιρη και βρίσκεται παντού γύρω μας. Δεν με πιστεύετε; Στις σελίδες αυτού του βιβλίου παρελαύνει μια συλλογή με περισσότερους από τριάντα αρχαίους μύθους για κάθε σημαντική πτυχή της ζωής μας.Πριν ο πόλεμος, το μίσος, η εκδίκηση, ο πλούτος, η φιλία ή ο θάνατος παιδέψουν εμάς σήμερα, είχαν απασχολήσει πριν από χιλιάδες χρόνια τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι κατέγραψαν τις σκέψεις τους μέσα στους μύθους που επιβίωσαν μέχρι σήμερα.Μετά από 1.000.000 ώρες προβολών στο YouTube και τη μεγαλύτερη παρέα  μυθολογίας και αρχαιολογίας του ελληνικού διαδικτύου με πάνω από 125.000 ακόλουθους, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας υπόσχεται να σας πείσει ότι όπου και να κοιτάξετε, θα δείτε τα απομεινάρια μιας πανάρχαιας ιστορίας και ότι… για όλα υπάρχει ένας μύθος!ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Κωνσταντίνος Λουκόπουλος (The Mythologist) γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Κλασική Αρχαιολογία. Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την πρώιμη αρχαία ελληνική γλυπτική και την ελληνική μυθολογία και θρησκεία ενώ έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια.Από το 2020 είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του διαδικτυακού project «The Mythologist» που έχει ως στόχο την επικοινωνία της μυθολογίας και της αρχαιολογίας στο ευρύ κοινό. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, το κανάλι του στο YouTube, με περισσότερα από 170 βίντεο ελληνικής και παγκόσμιας μυθολογίας και αρχαιολογίας, μετρά πάνω από 125.000 ακόλουθους όλων των ηλικιών
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ 
 ΑΝΝΥ ΘΕΟΧΑΡΗ: ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΚΡΑΤΗΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ: ΒΑΚΧΕΣΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΟΥΛΙΩΤΗ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ     Μια νέα, εξαιρετικά καλαίσθητη σειρά παιδικών βιβλίων για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω, μεταφέρει στα παιδιά τα μεγάλα έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.Τα βιβλία είναι γραμμένα από γνωστές προσωπικότητες που έχουν έρθει σε επαφή με τα πρωτότυπα έργα (ηθοποιοί, συγγραφείς και άλλοι) και τα μεταφέρουν με σχεδόν βιωματικό τρόπο στα παιδιά.Τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς κυκλοφορούν τέλη Νοεμβρίου. Η σειρά θα εμπλουτίζεται τακτικά με νέους τίτλους.
 MARCUS EMERSONKID YOUTUBER 3Περιγραφή: cid:image015.jpg@01D8C3A7.D8091BE0Περιγραφή: cid:image016.png@01D8C3A7.D8091BE0Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου   Μία σειρά με ήρωα τον Ντέιβι, το νέο μαθητή του σχολείου, που θέλει να γίνει και δημοφιλής στο σχολείο και διάσημος γενικότερα. Οπότε με τη βοήθεια των φίλων του Τσακ και Άννι θα προσπαθήσει να γίνει σταρ του YouTube και θα μας τροφοδοτήσει με ξεκαρδιστικές περιπέτειες, όπου οι γκάφες διαδέχονται η μια την άλλη.Φίλοι μου, αυτό το βιβλίο είναι μια περιπέτεια στην Έκθεση Comic-con!Όταν κάποιος κλέβει το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού μεταμφίεσης, ο Ντέιβι κάνει τα πάντα για να βρει τον κλέφτη, αλλά το μόνο που καταφέρνει, όπως πάντα, είναι να μπλέξει σε νέους μπελάδες. Η Κρίσυ περνάει την ώρα της στην Έκθεση υπογράφοντας αυτόγραφα, μιας και είναι Επίσημη Καλεσμένη για το βίντεο «Τσάι Πάρτι με τον Μπόμπο», όπου η ίδια και ο τυφλός σκύλος της έγιναν διάσημοι μέσα σε μία ημέρα. Θα το θυμόσαστε από το πρώτο βιβλίο! Η Άννι, ο Τσακ κι ο Φέργκους ζουν μια τεράστια περιπέτεια όλο λάσπη για να φτιάξουν τις στολές τους για τον διαγωνισμό. Α, υπάρχει κι ένα άλογο.ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Μάρκους Έμερσον είναι συγγραφέας αρκετών παιδικών βιβλίων, όπως των σειρών βιβλίων «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΝΙΝΤΖΑ», «Η ΣΟΥΠΕΡ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΡΕΪΒΕΡ» και «ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ». Στόχος του είναι να δημιουργεί παιδικά βιβλία, διαδραστικά, αστεία, που θα εμπνέουν όλα τα παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμα και τους ενήλικες που θέλουν να είναι για πάντα παιδιά. Ο Μάρκους Έμερσον ακόμα ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης και κάποια ημέρα να περπατήσει στον πλανήτη Άρη. 
 MARCUS EMERSONKID YOUTUBER 4Περιγραφή: cid:image017.jpg@01D8C3A7.D8091BE0Μετάφραση: Ερμιόνη Σακελλαροπούλου   Μία σειρά με ήρωα τον Ντέιβι, το νέο μαθητή του σχολείου, που θέλει να γίνει και δημοφιλής στο σχολείο και διάσημος γενικότερα. Οπότε με τη βοήθεια των φίλων του Τσακ και Άννι θα προσπαθήσει να γίνει σταρ του YouTube και θα μας τροφοδοτήσει με ξεκαρδιστικές περιπέτειες, όπου οι γκάφες διαδέχονται η μια την άλλη.Αυτή τη σεζόν φίλοι μου, η κότα το έσκασε! Όταν ο Ντέιβι αποφασίσει να κάνει ένα δικό του βίντεο επιτυχία, όπως είχε κάνει παλαιότερα η αδερφή του, αφήνει κατά λάθος ελεύθερη στο σχολείο μία κότα, την Πονπόν. Ο Ντέιβι θα μπει στην ομάδα «Επιστάτες Διαδρόμων» και θα προσπαθήσουν όλοι μαζί να βρουν την Πονπόν πριν πάθει κακό, αλλά η ομάδα «Περίπολοι Μαθητών» τούς δυσκολεύει τη ζωή. Ο Φέργκους βοηθάει τον Ντέιβι να φτιάξει ένα βιντεο-παιχνίδι, ο Τσακ και η τρελοπαρέα θα μετατρέψουν το ξενοδοχείο σε Πάρκο Αναψυχής και ο Ντατς θα αφήσει ένα μουστάκι σαν τους αστυνομικούς της δεκαετίας του ’80. Και για να ξέρετε, το ζουμί τόνου είναι σούπερ αηδιαστικό… Απλά και ξεκάθαρα!ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑΟ Μάρκους Έμερσον είναι συγγραφέας αρκετών παιδικών βιβλίων, όπως των σειρών βιβλίων «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΝΙΝΤΖΑ», «Η ΣΟΥΠΕΡ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΠΕΝ ΜΡΕΪΒΕΡ» και «ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ». Στόχος του είναι να δημιουργεί παιδικά βιβλία, διαδραστικά, αστεία, που θα εμπνέουν όλα τα παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμα και τους ενήλικες που θέλουν να είναι για πάντα παιδιά. Ο Μάρκους Έμερσον ακόμα ονειρεύεται να γίνει αστροναύτης και κάποια ημέρα να περπατήσει στον πλανήτη Άρη.