TOP

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Αν κάτι μας έμαθε αυτή η χρονιά, αυτό είναι σίγουρα η τεράστια σημασία που έχει η Υγεία στη ζωή μας. Έτσι, φέτος πιο πολύ από ποτέ, έχουμε ανάγκη από Αλληλεγγύη, Αγάπη & Στήριξη σε όσους μας χρειάζονται.

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (INTERNATIONAL CONFEDERATION OF CHILDHOOD CANCER PARENT ORGANIZATIONS – ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Υπολογίζεται ότι, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά στον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ένα ποσοστό  20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% των παιδιών αυτών, προέρχεται από αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας. Πάνω από 150.000 παιδιά ετησίως θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Στην χώρα μας  υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο νοσούν 280 – 300 παιδιά. Το 80% από αυτά με σωστή κι εξειδικευμένη θεραπεία μπορεί να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή!

Λίγα λόγια για τη «Λάμψη» …

Η Λάμψη ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από Νεοπλασματική ασθένεια. Στόχος του Συλλόγου είναι η ψυχολογική στήριξη των παιδιών με καρκίνο καθώς και η ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση στις οικογένειές τους.

Η Λάμψη αγωνίζεται για την καλύτερη δυνατή παροχή ιατρικής φροντίδας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα παιδοογκολογικά τμήματα καθώς και για την άρση κοινωνικών προκαταλήψεων γύρω από το θέμα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Η Λάμψη δεν έχει λάβει ποτέ κρατική επιχορήγηση και στηρίζεται αποκλειστικά στα έσοδα από δωρεές ιδιωτών ή φορέων και τις εκδηλώσεις/ bazaar που διοργανώνει.

Το «Τριφύλλι της Λάμψης» …

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, η «Λάμψη» αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό γούρι για καλοτυχία.

Το τετράφυλλο τριφύλλι θεωρείται σύμβολο καλής τύχης σε όλο τον κόσμο. Ήταν οι Δρυίδες (Κέλτες ιερείς) που έτρεφαν μεγάλη εκτίμηση για τα τετράφυλλα τριφύλλια, τα ανέδειξαν σαν φυλαχτά των Κελτών και τα χρησιμοποιούσαν ως αντίδοτα ενάντια στα κακόβουλα πνεύματα. Οι Δρυίδες πίστευαν πως αυτός που αυτός που έχει στην κατοχή του ένα τετράφυλλο τριφύλλι μπορεί να βλέπει φαντάσματα που δεν μπορούν να δουν όλοι οι άλλοι. Από τα κέλτικα φυλαχτά ξεκίνησε η παράδοση των τετράφυλλων τριφυλλιών, που λέει πως έχουν τη δύναμή να εξασφαλίζουν την καλή τύχη.

Με το σκεπτικό αυτό, η «Λάμψη» δημιούργησε ένα μοναδικό γούρι καλής τύχης από ασήμι 925 σε σχήμα τετράφυλλο τριφύλλι:

  • Τρία μενταγιόν με  ματ στοιχείο τετράφυλλο τριφύλλι σε ασημί, χρυσή και gun απόχρωση.
  • Δύο βραχιόλια με διάτρητο στοιχείο τετράφυλλο τριφύλλι και τιρκουάζ χάντρα σε ασημί και χρυσή απόχρωση.

Το κόσμημα συνοδεύεται από βελούδινη γκρι θήκη με το λογότυπο της «Λάμψης», ενώ περιέχει κάρτα με το όνομα του δημιουργού Περικλή Λάγιου και το παρακάτω απόσπασμα:

Το τετράφυλλο τριφύλλι της Λάμψης …

Ένα φύλλο για την… Αγάπη

Το δεύτερο για την… Ελπίδα

Το τρίτο συμβολίζει την… Πίστη

Και το τέταρτο, κράτησέ το για «Λάμψη»

Το eshop της «Λάμψης» …

Η πανδημία του Covid-19 που έπληξε τον κόσμο στις αρχές του 2020, αποτέλεσε το έναυσμα για τη «Λάμψη», ώστε το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), για να μπορέσει να ενισχύσει τα έσοδά της.

Στο e-shop της «Λάμψης», θα βρει κανείς:

  • Χειροποίητα κοσμήματα
  • Γούρια
  • Σχολικά είδη
  • Εποχιακά είδη
  • T-shirts
  • Αξεσουάρ, κ.α.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε στο www.lampsi.org/e-shop/

Το μέλλον των παιδιών μας … δε το αφήνουμε στην τύχη.

Την τύχη, όμως, τη θέλουμε … με το μέρος μας!

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΑΘΕΙ!

Κλεάνθους 5 & Παπαναστασίου

54 453 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 943396

E-mail: [email protected]

Website: www.lampsi.org

E-shop: www.lampsi.org/e-shop/