TOP

Διαλεξη στο ΑΜΦΙΘ: «Kυκλικη Οικονομια- Στοχοι Βιωσιμης Αναπτυξης του ΟΗΕ – Η συμβολη της εξορυκτικης βιομηχανιας», Τεταρτη 29/1

Διάλεξη με θέμα
«Kυκλική Οικονομία – Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ –
Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας»
την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00
στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης
Oμιλητής: Χρήστος Καβαλόπουλος, Μηχανικός Μεταλλείων -Μεταλλουργών Ε.Μ.Π, Γεν. Διευθυντής ΣΜΕ
Είσοδος ελεύθερη

Tο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) διοργανώνει τη διάλεξη με θέμα «Κυκλική Οικονομία – Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ – Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας» την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 στις 7μμ, στο νέο κτίριο του ΑΜΦΙΘ, στην Προβλήτα Α’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.  Ομιλητής o Χρήστος Καβαλόπουλος, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργών Ε.Μ.Π, Γεν. Διευθυντής ΣΜΕ. Είσοδος δωρεάν.

Η διάλεξη είναι μία από τις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» που φιλοξενείται στο ΑΜΦΙΘ και εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Κύκλου Διαλέξεων: Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος.
Θα ακολουθήσει ο 2ος Κύκλος: Ορυκτά, Ανθρωπογενή Υλικά και Περιβάλλον.
Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις διαλέξεις.

1ος Κύκλος Διαλέξεων:  ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ και ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης – ΑΜΦΙΘ

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, στις 7μμ

Διάλεξη με θέμα: «Κυκλική Οικονομία – Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ – Η συμβολή της εξορυκτικής βιομηχανίας»

Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία (Κ.Ο.), όπως εκφράστηκε το 2015 και η αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική για την Κυκλική Οικονομία βασίζονται σε πέντε βασικές αρχές:
1. Μείωση της ποσότητας υλικών
2. Επισκευή – συντήρηση προϊόντων
3. Επαναχρησιμοποίηση
4. Ανακατασκευή
5. Ανακύκλωση

Η εξορυκτική βιομηχανία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της Στρατηγικής. Η πλήρης εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας (Κ.Ο.) θα χρειαστεί βιώσιμο και ασφαλή εφοδιασμό της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας με τις απαραίτητες πρώτες ύλες. Η εξορυκτική βιομηχανία βελτιώνει την αποδοτικότητα των πρώτων υλών, μειώνει την παραγωγή αποβλήτων, δημιουργεί προϊόντα μεγαλύτερης διάρκειας και αυξάνει την ανακυκλωσιμότητά τους.

Οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που ανακοίνωσε ο ΟΗΕ το 2015 που εμπεριέχουν της ευρωπαϊκές πολιτικές για το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία και την ανάπτυξη της οικονομίας με βιώσιμο τρόπο, υποστηρίζονται σημαντικά από την εξορυκτική βιομηχανία ή οποία συμβάλλει, με συγκεκριμένους τρόπους που θα αναδειχθούν στην παρουσίαση, στην υλοποίησή τους από την παγκόσμια κοινωνία.

Είσοδος ελεύθερη!
FB event :
https://www.facebook.com/events/1041984836133760/?active_tab=about

Ομιλητής:  Χρήστος Καβαλόπουλος, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργών Ε.Μ.Π, Γεν. Διευθυντής ΣΜΕ

Ο κ. Χρήστος Καβαλόπουλος είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου–Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών Μηχανικών. Εργάστηκε από το 1981-1987 στη Μεταλλευτική Εταιρία Δελφοί- Δίστομο (θυγατρική της Αλουμίνον της Ελλάδος) σε διάφορες θέσεις ευθύνης.

Το 1998 αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών των Ελληνικών Ταχυδρομείων, θέση που ανέλαβε μετά από αξιολόγηση στο πλαίσιο του νόμου 2414/96.

Ως τον Σεπτέμβριο του 2000 είχε την ευθύνη της λειτουργίας όλου του ταχυδρομικού δικτύου.

Το 2001 αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής του γκρουπ SABO έχοντας την ευθύνη 4 ξεχωριστών εταιριών που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την κατασκευή σειρών παραγωγής προϊόντων όπως ειδικών κατασκευαστικών έργων.

Το 2002 ασχολείται με κατασκευαστικές εταιρείες και από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Το 2003 μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων του στο Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ήταν τεχνικός διευθυντής στα λατομεία μαρμάρου Διονύσου Πεντέλης.

Από το 2003 έως σήμερα, έχει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, με την ευθύνη λειτουργίας των ομάδων εργασίας του Συνδέσμου, της υλοποίησης των αποφάσεων του ΔΣ, της εισήγησης θέσεων επί θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, της συμμετοχής σε διάφορες επικοινωνιακές δράσεις εκπροσωπώντας το Σύνδεσμο, της οργάνωσης εκδηλώσεων προβολής του Συνδέσμου και τέλος της εκπροσώπησης του Συνδέσμου στη Δημόσια Διοίκηση και από κοινού με το προεδρείο, στην πολιτική ηγεσία.

Η έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» και «Τα Ορυκτά και η Τέχνη» φιλοξενείταιστο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (ΑΜΦΙΘ) και διοργανώνεται από το ΑΜΦΙΘ σε συνεργασία με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ)

Διάρκεια έκθεσης: 7 Οκτωβρίου 2019 – 31 Μαΐου 2020
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 9.30-14.30 (επισκέψεις σχολείων), 17.00-20.00
Σάββατο & Κυριακή: 12.00 – 15.00
Είσοδος δωρεάν
Τηλ. ΑΜΦΙΘ : 2310 556189

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του ΣΜΕ και πραγματοποιείται με την οικονομική συνδρομή εταιρειών μελών του ΣΜΕ Βόρειας Ελλάδας.

Xρυσοί χορηγοί: Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Χορηγοί: Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάδος ΑΕ, ΓΕΩΕΛΛΑΣ, Ελληνικοί Λευκόλιθοι Α.Μ.Β.Ν.Ε.Ε, ΟΜΥΑ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε,  Παυλίδης ΑΕ Μάρμαρα-Γρανίτες  και Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ ΑΕ

Χορηγοί επικοινωνίας : EΡΤ3,  958 FM, FM 102,  TV100, FM100, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Makthes.gr, PARALLAXI, Parallaximag, Biscotto, Cityportal.gr, Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5, Τhessnews.gr, Voria.gr, Grtimes.gr,  Praximag, Orathess.gr, ΠΟΛΙΤΗΣ news