TOP

ECO ZOO ΣΤΟ NOESIS

ECO ZOO: Έρχεται στο NOESIS το συναρπαστικό Θεματικό Πάρκο!

Ένα ξεχωριστό και απόλυτα πρωτότυπο και επίκαιρο θεματικό πάρκο ξεκινάει την λειτουργία του στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS στη Θεσσαλονίκη από τις 17 Οκτωβρίου του 2023 ως τις 4 Φεβρουαρίου του 2024.

Το Eco Zoo είναι ένα Ζωολογικό Πάρκο μοναδικό στον κόσμο, όπου τα ζώα δεν είναι σε καθεστώς  αιχμαλωσίας, δεν απαιτεί σπατάλη ενέργειας, νερού, τροφών και φαρμάκων. Τα Ζώα είναι στο σύνολο τους τρισδιάστατα, ρομποτικά ομοιώματα που διαθέτουν κίνηση και φυσικούς ήχους.  

Το κοινό θα περιηγηθεί μέσα στους χώρους του πάρκου, θα δει τα ζώα από κοντά και θα ανακαλύψει απίστευτες πληροφορίες για το περιβάλλον, τη φύση, την κλιματική αλλαγή αλλά και για όλο το ζωικό βασίλειο.

Στο Eco Zoo υπάρχει όμως και μια ακόμη έκπληξη. Το ταξίδι των επισκεπτών ξεκινάει από τα ζώα που εξαφανίστηκαν. Δεινόσαυροι αλλά και ζώα από την εποχή των παγετών κυριαρχούν στο χώρο.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα όμως γίνεται και η παρουσίαση των τεράστιων Θαλάσσιων ζώων που εξαφανίστηκαν. Μεγάλα και εντυπωσιακά εκθέματα με κίνηση και ήχο, βρίσκονται μέσα σε ένα σκηνογραφημένο θαλάσσιο περιβάλλον που κόβει την ανάσα. Η γνωριμία με τον κόσμο των θαλάσσιων δεινοσαύρων, γίνεται με παρουσίαση των γενικότερων στοιχείων που αφορούν την παρουσία τους στον πλανήτη μας, μέχρι και την εξαφάνισή τους.

Επιπλέον μέσα από την περιήγηση και με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογικών μέσων και διαδραστικές οθόνες  θα παρουσιαστούν σπάνιες πληροφορίες για τα άγρια και τα οικόσιτα ζώα, για τα δάση και τις ηπείρου και τη φιλοζωία.

Στο τέλος της ξενάγησης οι επισκέπτες θα συμμετέχουν σε ένα απίθανο παιχνίδι γνώσεων που θα ολοκληρώνεται με χορό και πάρτι.

Παγκόσμια Πρωτοτυπία

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στο ΝΟΗΣΙΣ η Πρόεδρος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ  Στέλλα Μπεζεργιάννη μεταξύ άλλων είπε :  Παγκόσμια πρωτοτυπία το θεματικό πάρκο EcoZoo Πρόεδρος Στέλλα Μπεζεργιάννη

«Το θεματικό πάρκο Eco Zoo αποτελεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι προϊόν μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ του ΝΟΗΣΙΣ των Dream Workers και της Eksagon Exhibitions .Μέσα από αυτή τη συνεργασία αναπτύχθηκε  ένα θεματικό πάρκο με εκπαιδευτικό  διαδραστικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα  που έχει ως στόχο να αναδείξει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής  και πώς αυτό επηρέασε και επηρεάζει ακόμη τη ζωή στον πλανήτη μας  Το EcoZoo αναδεικνύει σύγχρονα θέματα που αφορούν στην αιχμαλωσία των ζώων  Πρόκειται για ένα πάρκο οικολογικό που  δεν έχει ζώα σε αιχμαλωσία, αλλά ζώα  ρομποτικά».

«Στο πλαίσιο του Έργου που χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το πρόγραμμα Επενδυτικά Σχέδια Καινοτομίας, το ΝΟΗΣΙΣ συγκέντρωσε όλο το απαραίτητο υλικό που αφορά στο ζωικό βασίλειο και δημιούργησε τις διαδραστικές εφαρμογές που υπάρχουν στον χώρο. Πρόκειται για τρία «τραπέζια» με οθόνες αφής , οι οποίες εξερευνούν τις αισθήσεις των ζώων, τα είδη των ζώων που εξαφανίζονται στην Ελλάδα και μια εφαρμογή με τον τίτλο «Φτιάξε το δικό σου υπερζώο» όπου ο επισκέπτης συνδυάζει μέρη σώματος διαφορετικών ζώων μεταξύ τους. Επίσης ένα διαδραστικό τραπέζι με τον παγκόσμιο χάρτη εξαφανισμένων ζώων που απεικονίζει την βιοποικιλότητα σε κάθε χώρα καθώς και ένας διαδραστικός τοίχος που αναφέρεται στην κλιματική αλλαγή όπου βλέπουμε πώς επηρεάζεται το κλίμα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες» εξήγησε στους δημοσιογράφους ο Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης του ΝΟΗΣΙΣ Βασίλης Μάτσος.   

Ο Διευθυντής Λειτουργίας του ΝΟΗΣΙΣ Κώστας Τάνης μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τόνισε ότι ήδη το ενδιαφέρον των σχολείων για επίσκεψη στην Έκθεση είναι μεγάλο ,γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί μια μικρή παράταση στην Έκθεση. Επίσης ο Διευθυντής Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του ΝΟΗΣΙΣ  Ευάγγελος Αφθονίδης εξήγησε ότι θα υπάρξουν και άλλες φάσεις εκμετάλλευσης της Έκθεσης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας για παρουσίαση του Eco Zoo σε χώρους εκτός του ΝΟΗΣΙΣ.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΝΟΗΣΙΣ και Πρόεδρος του Ελληνικού Τεχνικού Μουσείου Γιώργος Βλαχογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ Θανάσης Κοντονικολάου.

Γενικές Πληροφορίες για το  Eco Zoo

Το Eco Zoo ξεκινά τη λειτουργία του στις 17 Οκτωβρίου και διαρκεί μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2024 . Είναι μια κοινή παραγωγή του Noesis, των Dream Workers και της Eksagon Exhibitions. Ξεκινάει την λειτουργία του στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στο 6ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης από τις 17 Οκτωβρίου και για όλους τους επισκέπτες υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου 45 λεπτά  

Το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές από Τρίτη έως Παρασκευή είναι 09.00-14.00.  Το Σάββατο το πάρκο θα ανοίγει από τις 11.00 ως τις 19.00 και την Κυριακή θα ανοίγει από τις 11.00 ως τις 15.00.

Η γενική είσοδος για ενήλικες είναι 9€ και για παιδιά άνω των 3 ετών, 7€. Το ατομικό εισιτήριο για ομαδικές επισκέψεις και σχολεία είναι7€. Για τους ανέργους, τους πολύτεκνους και τους φοιτητές με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας το εισιτήριο κοστίζει 7€.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310 483 033 & 6946 55 82 82.

Για σχολικές εκδρομές και ομαδικές κρατήσεις, καλέστε στο 2310 483 000, εσωτ. 2

www.noesis.edu.gr