TOP

ΑΝΤΑΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2023

ΑΝΤΑΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2023 ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 14-15 ΙΟΥΝΙΟΥ

** ΑΝΤΑΡΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2023
————————————————————

Το πρώτο μεγάλο παραδοσιακό φεστιβάλ του καλοκαιριού στηΘεσσαλονίκη των Βαλκανίων!

Ο νέος μουσικός θεσμός της πόλης που θέλει να βάλει τηνπαράδοση στην πρίζα! Ένα αστικό βαλκανικό πανηγύρι γεμάτο ξεφαντώματα, γλέντιακαι ανταμώματα.

Το καραβάνι ξεκινά το ταξίδι του για πρώτη φέτος στις 14 και15 Ιουνίου. Σηκώνουμε κουρνιαχτό κι αντάρα με δύο ξεχωριστές μουσικέςσυναντήσεις στο θέατρο Κήπου.

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ •

ΓΚΙΝΤΙΚΙ

BANDA ENTOPICA

• ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ •

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ

ΜΠΑΝΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Αδελφών Βαλκάνη

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΔΩ (http://www.viva.gr/tickets/music/festival/antara-festival)

Facebook event (https://fb.me/e/4dWgq2ONw)

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου η αυλαία ανοίγει με δύο μουσικάσχήματα «γέννημα – θρέμμα» της Θεσσαλονίκης που πλέον γεμίζουν με γλέντι καιχορό όποιον χώρο εμφανίζονται, ενώ η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα τηςΕλλάδας.

Οι Γκιντίκι είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα πουδημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτεροκαθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, ηγκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση τουπαραδοσιακού ήχου. Θα φορτώσουν στις αποσκευές τους τον πρώτο τους δίσκο«Ahoy», θα μπουν στο αεροπλάνο επιστρέφοντας από την ευρωπαϊκή τους περιοδείαγια να προσγειωθούν απευθείας στη Θεσσαλονίκη και να απογειωθούμε όλοι μαζί!

Η Banda Entopica, η παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα τηνΘεσσαλονίκη, ενώνει κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμαπαραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους τηςΜακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου,κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδιαπαραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις. Κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάνταςέχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών,διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική
πρόταση.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Διήμερο 14-15/06 –> Προπώληση 18€

Τετάρτη 14/06 –> Προπώληση 10€ || Ταμείο 13€

Πέμπτη 15/06 –> Προπώληση 10€ || Ταμείο 13€

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

(έντυπα συλλεκτικά hard copies)

• ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ (Κέντρο, Πλατεία Ναυρίνου)

(Πλ.Ναυαρίνου, Τηλ. 2310.278515)

• BAKALERIA ENTOPICA (Κέντρο, Αγία Σοφία)

(Καστριτσίου 15, Τηλ. 2311.301187)

• ΔΙΩΡΟΦΟΝ (Καλαμαριά)

(Κερασούντος 81, Τηλ. 2310.453998)

• και μέσω Viva.gr σε όλα τα συνεργαζόμενα σημεία.

Ηλεκτρονική Προπώληση μέσω Viva.gr:

www.viva.gr/tickets/music/festival/antara-festival

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου έρχεται το σούρουπο που τα 40 καιπλέον χρόνια ιστορίας των Χειμερινών Κολυμβητών ξανά θα ανταμωθούνε με τις 4γενιές ιστορίας της Μπάντας της Φλώρινας των Αδερφών Βαλκάνη.

Από το 1985 με το «Από το πάρκο στη Μυροβόλο» και το «Όχιλάθη, πάντα λάθη» του 1997, οι δύο ιστορικές μπάντες ξανασυναντήθηκαν για μιαιστορική συναυλία πέρυσι στη Βλάστη, στο φεστιβάλ «Γιορτές της Γης», σε μιααξέχαστη επί σκηνής συνάντηση γεμάτη ιστορίες και ιστορία, συγκίνηση καιγλέντι, και θα το ξανακάνουν φέτος για το χατίρι της πόλης που αγαπήθηκαν όσολίγοι. Ό,τι και να πει κανείς για την παρέα του Αργύρη Μπακιρτζή είναι λίγομπροστά ψυχοσωματική αγαλλίαση που προσφέρει κάθε μουσική τους παράσταση. Όμωςαν το ιδιαίτερο πάντρεμα ρεμπέτικης και
παραδοσιακής μουσικής στα τραγούδια τωνΧειμερινών Κολυμβητών ”έπιασε” κάποτε κορυφή, αυτό ήταν όταν συναντήθηκε μετο βαλκανικό dna των Αδερφών Βαλκάνη που εδώ και 60 χρόνια αποτελούν έναν απότους κύριους εκπροσώπους των χάλκινων παραδοσιακών πνευστών της Μακεδονίας.

Let the αντάρα της παράδοσης να κυριεύσει τον αέρα τηςΘεσσαλονίκης!

ΑΝΤΑΡΑ Φέστιβαλ και καλή αντάμωση!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Θέατρο Κήπου, Θεσσαλονίκη

Ώρα προσέλευσης 19:30
Ώρα έναρξης 20:30