TOP

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού
Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000, Παραλία Περαίας
23 – 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
Με επίκεντρο την αυθεντική αγάπη για των ερασιτεχνών για την τέχνη του θεάτρου και στόχο την ανάδειξη και την ανταμοιβή των προσπαθειών τους μέσα στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας, η Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» και ο Δήμος Θερμαϊκού προσκαλούν ερασιτεχνικές ομάδες από όλη την Ελλάδα να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους για το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Θερμαϊκού, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 23 Οκτωβρίου έως και τις 30 Οκτωβρίου 2024 στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού.
Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ερασιτεχνικοί θίασοι ενηλίκων (επιτρέπονται έφηβοι και παιδιά, με την προϋπόθεση ότι δεν αποτελούν την πλειοψηφία του θιάσου) από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τον απόδημο Ελληνισμό με μία (1) παράσταση ο καθένας. Η παράσταση πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 60’.
Οι θίασοι μπορεί να είναι ανεξάρτητοι ή να αποτελούν τμήμα κάποιου δήμου, συλλόγου, εκπαιδευτικού, πανεπιστημιακού ή άλλου είδους ιδρύματος ή πολιτιστικού φορέα. Δεν μπορούν να συμμετέχουν παραστάσεις αρχαίου δράματος και παραστάσεις παιδικού/εφηβικού θεάτρου. Επίσης, δεν μπορούν να συμμετέχουν παραστάσεις από ομάδες του Δήμου Θερμαϊκού.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024 έως και την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024 στο κλειστό Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία του Δήμου Θερμαϊκού. Για το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ θα προκριθούν έξι (6) παραστάσεις οι οποίες θα επιλεχθούν από την Προκριματική Επιτροπή, που αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους του πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται και φέτος από καταξιωμένους επαγγελματίες του θεάτρου από σημαντικούς φορείς πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και θα απονείμει τα παρακάτω τιμητικά βραβεία:
• Καλύτερης Παράστασης
• Σκηνοθεσίας
• Ερμηνείας Συνόλου
• Α΄ & Β΄ Ανδρικού Ρόλου
• Α΄ & Β΄ Γυναικείου Ρόλου
• Σκηνογραφίας
• Ενδυματολογίας
• Μουσικής Σύνθεσης
• Μουσικής Επιμέλειας
• Χορογραφίας/Κίνησης
• Φωτισμών

Η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να απονείμει επιπλέον Τιμητικούς Επαίνους σε όποια παράσταση, ηθοποιό ή συντελεστή κρίνει απαραίτητο.

Θα απονεμηθεί επίσης Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης καθώς και Βραβείο Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Θερμαϊκού Καλύτερης Παράστασης.

Το Φεστιβάλ παρέχει για τη φιλοξενία των θεατρικών ομάδων που προέρχονται από περιοχές εκτός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μία (1) διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και για όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες ένα (1) γεύμα μετά το πέρας της παράστασης. Η παροχή φιλοξενίας και σίτισης αφορά αποκλειστικά τους ηθοποιούς που συμμετέχουν στην παράσταση καθώς και τους απαραίτητους συντελεστές (όπως αυτοί υποχρεωτικά αναγράφονται στο πρόγραμμα και το δελτίο τύπου), μέχρι τον αριθμό των 18 ατόμων συνολικά.

Δικαιολογητικά συμμετοχής

• Βιογραφικό της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας
• Δελτίο Τύπου της θεατρικής παράστασης με αναγραφόμενα όλα τα απαραίτητα στοιχεία: τίτλος, συγγραφέας, υπόθεση, αναλυτική διανομή (ρόλος και ονοματεπώνυμο ηθοποιού), συντελεστές, υπεύθυνοι ομάδας, τηλέφωνο και e-mail επικοινωνίας.
• Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, μεταφραστή ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
• Φωτογραφίες, αφίσα και πρόγραμμα της παράστασης σε ψηφιακή μορφή.
• Βίντεο με ολόκληρη τη θεατρική παράσταση είτε σε φυσική μορφή (usb) είτε ψηφιακά (Youtube, Vimeo, Google Drive, WeTransfer κ.λπ.)
• Το υλικό που θα αποσταλεί δεν επιστρέφεται.
• Η κάθε υποψήφια ομάδα θα λάβει επιβεβαιωτικό μέιλ που θα πιστοποιεί την ορθή υποβολή της συμμετοχής της. Σε περίπτωση που μια ομάδα αποστείλει συμμετοχή και δεν λάβει επιβεβαιωτικό μήνυμα εντός 2 ημερών, παρακαλούμε να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με τους τρόπους που αναφέρονται παρακάτω.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά μέχρι και τις 28 Ιουλίου 2024 (σφραγίδα Ταχυδρομείου).

Ηλεκτρονικά: [email protected]
Ταχυδρομικά:
Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην»
(υπ’ όψιν Μάνου Κανταλά)
Ελευθερίου Βενιζέλου 7
Κοινοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας
Τ.Κ. 57019, Αγία Τριάδα
Δήμος Θερμαϊκού

Παρακαλούνται οι ομάδες να προτιμήσουν την ηλεκτρονική υποβολή της συμμετοχής τους, καθώς είναι ο οικολογικότερος, οικονομικότερος, ταχύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για την επιτυχή λήψη του φακέλου της ομάδας. Το βίντεο της παράστασης ιδανικά θα πρέπει να είναι ήδη ανεβασμένο σε κάποια υπηρεσία streaming όπως Youtube, Vimeo κ.ά. (Δεν χρειάζεται οι ομάδες να ταλαιπωρούνται αποστέλλοντας μεγάλα, ασυμπίεστα αρχεία βίντεο μέσω Google Drive ή WeTransfer, ένας σύνδεσμος στο Youtube αρκεί για τη διαδικασία.)

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο mail [email protected] ή με προσωπικό μήνυμα στο Facebook στη σελίδα Φύρδην Μίγδην – Θεατρική Ομάδα.

Για όλες τις εξελίξεις του Φεστιβάλ ακολουθήστε μας στο Facebook ή επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας www.fyrdinmigdin.com