3η ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ…»
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
ΤΗΝ 3η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ
«Μουσικά αφιερώματα»
ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
«στηρίΖΟΥΜΕ τον πολιτισμό
στηρίΖΟΥΜΕ τους ανθρώπους του,
συνεχίΖΟΥΜΕ διαδικτυακά…..»
20 διαδικτυακές δράσεις (live streaming) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης και από την περιφέρεια μας, θα διοργανωθούν από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα υλοποιηθούν μέσα από τη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού στο facebook. Έχετε την δυνατότητα επίσης, να συνδεθείτε με το live streaming της κάθε εκδήλωσης και μέσα από την ιστοσελίδα www.kepo.gr. Έπειτα από τις δύο επιτυχημένες ενότητες, η πρώτη αφιερωμένη σε μουσικές από το θέατρο και τον Κινηματογράφο και η δεύτερη αφιερωμένη στους μουσικούς της πόλης, συνεχίζουμε με την τρίτη ενότητα με θέμα:
«Μουσικά αφιερώματα»
Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζουμε 4 μουσικά αφιερώματα, το καθένα με την δική του αισθητική και την δική του στόχευση. Οι συναυλίες αυτές θα στηθούν καλλιτεχνικά στο Π.Κ. Αλέξανδρος και θα παρουσιαστούν στο κοινό σε LIVE STREAMING ημισκηνοθετημένες, άρτια βιντεοσκοπημένες και κάθε φορά εστιάζοντας στον αφιερωματικό χαρακτήρα.
1ο live streaming αυτής της ενότητας
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 – ώρα: 21:00
«Αφιέρωμα στον Σεφέρη»
«Αφιέρωμα στον Σεφέρη» σε μελοποιήσεις Μίκη Θεοδωράκη, Δήμου Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Κουγιουμτζή και Ηλία Ανδριόπουλου. Σαν μια μικρή παράσταση μια ηθοποιός, 2 μουσικοί και 1 τραγουδιστής θα μας μυήσουν στο Σεφερικό σύμπαν.
Συντελεστές:
Κώστας Ματσίγκος – μαέστρος
Έφη Σταμούλη – αφήγηση
Κώστας Πρατσινάκης – φωνή
Γιάννης Φιλιππουπολίτης – πιανίστας
Άννα Μυκωνίου – λογοτεχνική μελέτη, κείμενα
Το 1ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει την Αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. – ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΙΣΟΤΙΜΑ»
Το “Μ.Α.Ζ.Ι. – Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα” ήδη μπαίνει στον 10ο χρόνο της λειτουργίας του. Τα 5 πρώτα χρόνια διατηρούσε κοινωνικό παντοπωλείο όπου 1.500 άτομα κάθε μήνα έπαιρναν τρόφιμα, ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές και ότι άλλο είχαν ανάγκη. Έκτοτε το Μ.Α.Ζ.Ι. προμηθεύει τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με ιατρικά μηχανήματα, με αποκορύφωση την δωρεά ενός ψηφιακού αγγειογράφου αξίας 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ως φορέας υλοποίησης δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Μ.Α.Ζ.Ι. δεν στηρίζεται σε κρατικές επιχορηγήσεις και απαρτίζεται μόνον από εθελοντές.
Τραπεζικοί λογαριασμοί:
Τράπεζα Eurobank
0026-0030-97-0101383580
IBAN GR
8702600300000970101383580
2ο live streaming αυτής της ενότητας
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 – ώρα: 21:00
«Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο»
«Αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο» με το μουσικό σχήμα της «Πριγκηπέσσας» που θα επιχειρήσει να κάνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο προπολεμικό και το μεταπολεμικό ρεμπέτικο τραγούδι. Καταξιωμένοι μουσικοί θα παρουσιάσουν μια επιλογή από έργα του Τσιτσάνη, Καρβέλη, Μητσάκη, Παπαϊωάννου, ένα πρόγραμμα βαθιά επηρεασμένο από παραδοσιακούς δρόμους.
Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει από πρώιμα ρεμπέτικα τραγούδια της δεκαετίας του ’30, συνθέσεις Σμυρνιών συνθετών, κλασικά ρεμπέτικα του ’40 και ’50 και φτάνει ως τα πρώτα λαϊκά τραγούδια της δεκαετίας του ’60. Τα τραγούδια παίζονται με σεβασμό στις πρώτες εκτελέσεις, αλλά και με μια φρέσκια διάθεση έτσι ώστε να είναι ζωντανά και λειτουργικά στην επικοινωνία τους με το κοινό.
Το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα» έχει συνεργαστεί σε ζωντανές εμφανίσεις με κορυφαίους ερμηνευτές όπως τους Ελ. Τσαλιγοπούλου, Γ. Νέγκα, Ζ. Παπαδοπούλου, Φ. Βελεσιώτου, Κ. Βέττα, Α. Καρακότα, Μ. Λιδάκη, Γ. Μαργαρίτη, Μ. Ασλανίδου, Π. Παπαδοπούλου καθώς και με τους κορυφαίους σολίστες του μπουζουκιού Κώστα Παπαδόπουλο, Μανώλη Πάππο, Γιώργο Δράμαλη και Νίκο Τατασόπουλο.
Η «Πριγκηπέσσα» σε πλήρη σύνθεση έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής του Ρέικιαβικ στην Ισλανδία σε αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη, στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο, στην Ρουμανία, στη Γερμανία στην Κύπρο και σε συναυλίες και μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα.
Συντελεστές:
Χρήστος
Μαστέλλος– φωνή
Μαρία Φραγκούλη – φωνή
Τριαντάφυλλος Χαλκιάς – μπουζούκι, φωνή
Ηρακλής Βαβάτσικας – ακκορντεόν, φωνή
Δημήτρης Σφίγγος– κιθάρα,
φωνή
Το 2ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει τον Σύλλογο Εθελοντών «Albatros»
Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το 2017 από την ανάγκη των ανθρώπων για να στηριχθούν μετά από την οικονομική κρίση που περάσανε αλλά κ την προσφυγική κρίση.
Είναι το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργούν με βάση τον εθελοντισμό
Η αλληλεγγύη είναι το όραμα τους.
Στο χώρο τους συγκεντρώνουνε ρούχα, τρόφιμα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, είδη προσωπικής υγιεινής για όλες τις ευάλωτες ομάδες κ τους πρόσφυγες.
Πραγματοποιούνται αλληλέγγυα μαθήματα για μαθητές λυκείου, ενήλικες, ξένες γλώσσες, ζωγραφική, μουσική κλπ
Δεν επιχορηγούνται από το κράτος, τον Δήμο κλπ
Προσπαθούνε μόνοι τους με διάφορα events να πληρώσουνε τα έξοδα τους
Οι φίλοι τους αλληλέγγυοι είναι αυτοί που τους στηρίζουν
Τραπεζικοί λογαριασμοί:
Tράπεζα Πειραιώς
5202093970586
GR37017220200052093970586
3ο live streaming αυτής της ενότητας
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 – ώρα: 21:00
«Αφιέρωμα στο ακορντεόν»
«Αφιέρωμα στο ακορντεόν» Πόσες χώρες και εποχές εκφράστηκαν άραγε μέσα από αυτό το μοναδικό και αγαπημένο όργανο; ‘Ένα μουσικό ταξίδι μέσα από τους ήχους του ακορντεόν στη Γαλλία και στην Edith Piaf, στην Αργεντινή και στον Astor Piazzolla, στην Αθήνα και στον Αττίκ, στην Πορτογαλία και στα fado, στην Ιταλία και στην tarantella. Θράκη, Μακεδονία, Βαλκάνια. Μια μουσική παράσταση με πρωταγωνιστή το ακορντεόν, που διαπερνά τα σύνορα και τον χρόνο.
Η Έλσα Μουρατίδου
γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη.
Από το 1996 συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα, τραγουδώντας παραδοσιακά από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερη μουσική από σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες την ελληνικής σκηνής όπως: Μ. Μητσιάς, Αντ. Καλογιάννης, Β. Λέκκας, Στ. Παχίδης, Δ. Ζερβουδάκης, Γ. Καζαντζής, Π. Θεοχαρίδης, Μ. Θωίδου & Drasta, Μ. Χατζημανώλης, Ανδ. Καρακότας, Μαριώ, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Δώρος Δημοσθένους, Plaza Ensemble κ.α. Περιοδεύει τα τελευταία 20 χρόνια τραγουδώντας σε κάθε σχεδόν γωνιά της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό. (Τουρκία, Βουλγαρία, Σερβία, Αλβανία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σκωτία, Αγγλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστραλία)
Έχει τραγουδήσει για το θέατρο σε μεγάλο αριθμό παραστάσεων με το Κ.Θ.Β.Ε. αλλά και με ιδιωτικούς φορείς. Επίσης ανέλαβε τη μουσική διδασκαλία πολλών θεατρικών παραστάσεων.
Είναι μέλος του φωνητικού σχήματος StringLESS,(a capella), TIR FADA (μουσική από την κέλτικη παράδοση), ΑΡΓΑΤΕΙΑ, (μουσική της Μαύρης Θάλασσας), ΜΑΡΟΥΒΑ (αστική μουσική της Κρήτης)
Δίδαξε και διδάσκει σύγχρονο και θεατρικό τραγούδι.
Δισκογραφία : ΒΟΡΕΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ Παράδοση a jazz, ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ Τα 13 ρολόγια, STRINGLESS Φτυστός ο μακαρίτης, StringLESS – Stringless, TIR FADA – TIR FADA, TIR FADA Παραμυθοτράγουδα από τη χώρα των ξωτικών . Συμμετοχές: Δ. Ζερβουδάκη ”Περί μπάζων και λοιπών απορριμάτων”, Στάθη Παχίδη (Άγαμοι Θύται) ”Αγύριστα κεφάλια” , Θ. και Ευρ.Μπέκου”QUARK” , Γ. Καζαντζή ” Ιφιγένεια η εν Ταύροις” , Θ. Σιώμου ”Σκουριά στου έρωτα τη βρύση”, Στ. Ξαρχάκου ” Η μαγεία του Ξαρχάκου”, M. Θωίδου “Η αλήθεια είναι δύο”
Περισσότερες πληροφορίες: www.elsamouratidou.com
Ο Θάνος Σταυρίδης
είναι ένας απ’ τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς στον χώρο του ακορντεόν με συνεργασίες τόσο σε παραστάσεις όσο και στην δισκογραφία με κάποιους απ’ τους μεγαλύτερους και πιο γνωστούς τραγουδιστές αλλά και συνθέτες και μουσικούς τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Βαλκάνια.
Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Νταλάρας, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ματούλα Ζαμάνη, Μάκης Σεβίλογλου, Εστουδιαντίνα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μανώλης Μητσιάς, Theodosii Spassov, Petar Ralchev, Vlatko Stefanovski, Κώστας Θεοδώρου, Φλώρος Φλωρίδης, Παντελής Στόικος και πολλοί άλλοι.
Είναι επίσης απ’ τους πρωτεργάτες της Balkan σκηνής στη χώρα, έχοντας υπάρξει ιδρυτικό μέλος ιστορικών σχημάτων όπως οι “Βόρειοι Εταίροι”, οι “Cabaret Balkan” και τώρα οι “dRom”.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τον Μάιο του 2016 κυκλοφορεί από την Kyklos Records η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «με μια βαλίτσα όνειρα» η οποία περιέχει 12 δικές του ορχηστρικές συνθέσεις στις οποίες παίζουν συνολικά 27 μουσικοί από Ελλάδα και Βαλκάνια ενώ σ’ ένα τραγουδάει και η Ματούλα Ζαμάνη. Ο δίσκος έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές στο εξωτερικό, έχοντας airplay σε σταθμούς της Αυστραλίας, της Αργεντινής, αλλά και σ’ όλη την Ευρώπη. Έχει ψηφιστεί μέσα στους 10 καλύτερους δίσκους έθνικ μουσικής στο σταθμό rutes del so της Βαρκελώνης, ενώ είναι υποψήφιος στην κατηγορία “μουσικές του κόσμου” της ένωσης Γερμανών κριτικών.
Περισσότερες πληροφορίες: www.thanosstavridis.com
Ο Γιάννης Καρακαλπακίδης
γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα.
Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με την παραδοσιακή μουσική και με άλλα μουσικά όργανα όπως το βιολί, το λαούτο, το μπάσο. Σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα και τελείωσε με ειδίκευση στο παραδοσιακό βιολί.
Έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με καλλιτέχνες όπως : Δημήτρη Μπάση, Λιζέτα Καλημέρη, Αντώνη Βαρδή, Αρετή Κετιμέ, Dilek Koc, Gorkem Soulis, Μαριώ, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Σταύρο Παζαρέντση, Nedyalko Nedyalkov, Samir Kurtov κ.α.
Έχει πάρει μέρος ως μουσικός, στις εξής θεατρικές παραστάσεις: Dance me to the end of Greece 2 (σκηνοθ. Κυρ. Σπανού, μουσ. Κ. Βόμβολος), Με μουσικές εξαίσιες…με φωνές (Κ.Θ.Β.Ε. σκηνοθ. Σοφ. Σπυράτου, μουσ. Κ. Βόμβολος), Σερσέ λα φαμ (Κ.Θ.Β.Ε. σκηνοθ. Σοφ. Σπυράτου, μουσ. Κ. Βόμβολος), Ο μυστικός κήπος (Κ.Θ.Β.Ε. σκηνοθ. Μαριάννας Τόλη, μουσ. Π. Μπάρλας). Επίσης έχει συμμετάσχει ως μουσικός, στην τηλεοπτική σειρά του Alpha Ματωμένα χώματα (σκην. Κώστα Κουτσομύτη).
Έχει συμπράξει με την ορχήστρα “Original Tiroler Kaiserjagermusik” της Αυστρίας στο Κονγρέσο του Innsbruck υπό τον μαέστρο Oberstleutnant Hannes Apfolteler ερμηνεύοντας το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη.Έχει πάρει μέρος σε 4 διεθνή φεστιβάλ κιθάρας, σαν κιθαρίστας, στο Omis (Κροατία), στο Niksic, στο Tivat (Montenegro) και στο Guitar Art Festival στο Βελιγράδι με το «Georgopoulos trio». Επίσης έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ με διαφορετικά project στο εξωτερικό ( Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία κ. α.)
Είναι μέλος στα μουσικά σχήματα “Markab Trio”, “Tangology”, “dRom”, “Aργατεία”και “Mirror Tuners”.
Παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής μουσικής σε μουσικά σχολεία.
Συντελεστές:
Έλσα Μουρατίδου – τραγούδι
Θάνος Σταυρίδης – ακορντεόν
Γιάννης Καρακαλπακίδης – κοντραμπάσο
Το 3ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων «Αρωγοί του Ιδρύματος Άγιος Δημήτριος» π. ΚΕ.ΠΕ.Π
Το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων του Π.Α.Α.Π.Α.Θ. «Άγιος Δημήτριος», π. ΚΕ.ΠΕ.Π. ιδρύθηκε το 1975. Είναι πιστοποιημένο με την Γ.Π.Π2(γ)/46236/26-5-2004 απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Σωματείο εποπτευόμενο και ελεγχόμενο από τη Διεύθυνση Προνοίας του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη. Σκοπός του Σωματείου είναι η στήριξη του ΠΑΑΠΑΘ Άγιος Δημήτριος, του Κέντρου Ημέρας, του Φιλοξενείου, του Εθελοντικού Προγράμματος, προκειμένου να καλυφθούν υλικές ανάγκες των παιδιών τους, αλλά και με πρόσληψη προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φροντίδας των περιθαλπομένων παιδιών του Ιδρύματος, του Κέντρου Ημέρας και του Φιλοξενείου.
Τραπεζικοί λογαριασμοί:
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
210/480910-66
IBN: GR 29 0110 2100 0000 2104 8091 066
4ο live streaming αυτής της ενότητας
Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 – ώρα: 21:00
«Αφιέρωμα στο Σμυρνέϊκο και στην παράδοση»
«Αφιέρωμα στο Σμυρνέϊκο και στην παράδοση» , το μουσικό σχήμα Smyrna, 5 νέες γυναίκες από όλη την Ελλάδα σ’ ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν τις ρίζες τους σ’ ένα πολιτισμό που σμιλεύτηκε μέσα από διαφορετικές κουλτούρες. Με τις χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμες φωνές τους, μας παρασύρουν με το προσωπικό τους ύφος, αρμονικά δεμένο με το χθες και συνδυάζοντας τη φρεσκάδα με την παράδοση, μας ταξιδεύουν μελωδικά στο χρόνο με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών.
Η ορχήστρα Smyrna ήδη από το 2010 που συστάθηκε έχει διαγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία στην Ελληνική μουσική σκηνή τόσο με τη δισκογραφία της όσο με τις συνεργασίες της με αξιόλογους καλλιτέχνες , με την παρουσία της σε σπουδαία φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας αλλά και στις μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.
Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, από δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, αλλά και έργα Σμυρνιών συνθετών.
Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.
Προσπαθούν μ΄αυτό τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.
Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θέλγουν το ακροατήριο και το παρασύρουν να γλεντήσει σα μια μεγάλη παρέα.
Toν Μάιο του 2012 σε δική τους παραγωγή , κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Smyrna» το οποίο είναι διαθέσιμο στο youtube.
Τον Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησε η δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά» η οποία έχει εξαντληθεί και είναι διαθέσιμη μόνο στο διαδίκτυο. Συμμετέχει η Σοφία Μάνου.
Τέλη Μαρτίου του 2016 κυκλοφόρησαν το κομμάτι με τίτλο «Συνάντησα την άνοιξη» σε μουσική της Βάσως Αλλαγιάννη και στίχους του Αλέξανδρου Στεφόπουλου με τη συμμετοχή της Ερωφίλης , που περιλαμβάνεται στη δισκογραφική δουλειά «Τι καλά το λέει τ’ αηδόνι».
Το Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησαν την τρίτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Τι καλά το λέει τ’ αηδόνι» η οποία έχει εξαντληθεί και είναι διαθέσιμη μόνο στο διαδίκτυο.
Tα Χριστούγεννα του ΄17 συνεργάστηκαν με το θίασο του Ηλία Καρελλά στην παραγωγή «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στο φεγγάρι» για 13 παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μεγάλη επιτυχία.
Τον Ιούνιο του 2019 κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τη Λίνα Νικολακοπούλου την επανεκτέλεση του κομματιού «Να ΄χε η νύχτα άκρη» σε στίχους της ίδιας και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Το Φεβρουάριο του 2020 κυκλοφόρησαν την τέταρτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «10 χρόνια SMYRNA» γιορτάζοντας τα 10 χρόνια από τη σύσταση της ορχήστρας σε παραγωγή Cantabile Art Events.
Η ορχήστρα Smyrna έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα όπου είχε τη χαρά να συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες-στιχουργούς όπως η Λίνα Νικολακοπούλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ερωφίλη, ο Σταύρος Σιόλας, ο Haig Yazdjian , η Αφεντούλα Ραζέλη , η Μαρία Σουλτάτου, ο Ζαχαρίας Καρούνης, η Zekiye Yürekli, η Σοφία Μάνου κ.α , καθώς και σε φεστιβάλ σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία με το όνομα Σμύρνα είναι γνωστά τα παρακάτω δύο διαφορετικά πρόσωπα: 1. Μία από τις Αμαζόνες η οποία αναφέρεται ότι ίδρυσε τη Σμύρνη. 2. Κόρη του Θείαντα, βασιλιά των Ασσυρίων, ή του Κινύρα της Κύπρου. Ο Θείας ερωτεύθηκε τη Νύμφη Ωρείθυια και μαζί απέκτησαν τη Σμύρνα ή Μύρρα, όπως είναι γνωστή σε άλλη εκδοχή. Η Σμύρνα φιλονίκησε για κάποια άγνωστη αφορμή με την Αστάρτη, τη θεά της ομορφιάς (αντίστοιχη της Αφροδίτης). Η Αστάρτη, για να την εκδικηθεί, της προκάλεσε ένα ακατανίκητο ερωτικό πάθος για τον πατέρα της, τον Θείαντα. Μια μέρα η Σμύρνα μεταμφιέσθηκε σε σκλάβα του παλατιού και παρέσυρε τον Θείαντα, οπότε από το σπέρμα του πατέρα της έμεινε έγκυος και γέννησε τον Άδωνι. Ο Θείας έμαθε την αλήθεια και τότε θέλησε να σφάξει την κόρη του. Αλλά η Σμύρνα ζήτησε την επέμβαση των θεών, οι οποίοι τη μεταμόρφωσαν σε δέντρο που ευωδιάζει, τη σμύρνα. Συνήθως αναφέρεται ότι ο Άδωνις ξεπήδησε από αυτό το δένδρο.
Συντελεστές:
Πένυ Παπακωνσταντίνου – πολίτικο λάουτο, κρουστά, τραγούδι
Σταυρούλα Βλασοπούλου – τσέλο, τραγούδι
Άντρια Ζήκου – κιθάρα, φωνή
Κάλια Καμπούρη – κανονάκι, τραγούδι
Ζωή Προκοπίου – βιολί, τραγούδι
Το 4ο live αυτής της ενότητας είναι αφιερωμένο και στηρίζει το «Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου»
Στην Ελλάδα είναι ο μοναδικός φορέας παιδικής προστασίας που προσφέρει στα παιδιά οικογενειακού τύπου φροντίδα. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που για κάποιο λόγο δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους βιολογικούς τους γονείς. Δίνουνε σε κάθε παιδί ξεχωριστά τη ζεστασιά ενός δικού του σπιτικού, τη συντροφιά των αδελφών και των φίλων του, το ενδιαφέρον για τη μόρφωσή του, την ξεγνοιασιά του παιχνιδιού. Χαρίζουνε στα παιδιά τη ζεστασιά και την αγάπη μιας Μητέρας SOS, που έχουν ανάγκη και χρειάζονται περισσότερο απ’ όλα. Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη αγκαλιά, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.
Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο Παιδικό Χωριό SOS που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης.
Κάνε μία κλήση ή στείλε ένα μήνυμα αγάπης στο 19820
Xρέωση κλήσης:
- Xρέωση κλήσης από σταθερό € 2,60 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και τέλους σταθερής τηλεφωνίας
- Xρέωση κλήσης από κινητό € 2,48 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, εφαρμογή επιπλέον τέλους κινητής τηλεφωνίας
- Χρέωση SMS € 2,48 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, εφαρμογή επιπλέον τέλους κινητής τηλεφωνία
ή
Κάλεσε στο 901 11 164 164
Χρέωση κλήσης από σταθερό € 3,70 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.
Link του πενταψήφιου αριθμού υποστήριξης