TOP

Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Ο μουσικός Σεπτέμβρης συνεχίζεται…

♦ Συναυλίες με τους Νίκο Πορτοκάλογλου, τους ΜΠΛΕ, τον Στάθη Δρογώση και τους FUNDRACAR στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ο μουσικός Σεπτέμβριος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών συνεχίζεται…

Μετά τις μαγικές συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της «Βαλκανικής Πλατείας 2021», τα ανοιχτά Δημοτικά Θέατρα Συκεών και Νεάπολης θα πλημμυρίσουν και πάλι με ήχους και φωνές αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως και με ήχους και ρυθμούς διαφορετικών ειδών μουσικών ρευμάτων.

Η πρώτη από τις δυο προγραμματισμένες συναυλίες θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (περιοχή Στρεμπενιώτη). Πρωταγωνιστές επί σκηνής οι FUNDRACAR με ειδικούς προσκεκλημένους τους Mitsos (Skaribas), Gountanos (Baildsa) και Varela (Bailemos) σε μια LIVE in Salonica συναυλία, ερχόμενοι από την Αθήνα με νέα μουσικά κομμάτια στις αποσκευές τους.

Οι Fundracar, αυτή η μοναδική μουσική κολεκτίβα, της οποίας η μουσική δεν μπορεί να καταταχθεί σε ένα είδος μουσικής, έχει δημιουργήσει το δικό της κοινό.
Γιατί οι Fundracar παίζουν και Reggae, αλλά παίζουν και Punk. Παίζουν και Rock, αλλά παίζουν και Funk. Παίζουν με ηλεκτρικές κιθάρες και μπάσο, αλλά παίζουν και με ηλεκτρονικά Synths και Human Beatbox. Κι όλα αυτά, ενδεδυμένα με στίχο απρόσμενο και ανατρεπτικό.

JUKEBOX και Νίκος Πορτοκάλογλου

«Χωρούν» άραγε σε ένα playlist το «KnockinOn Heavens Door», το «Dancing Queen», «Το κορίτσι του Μάη», η «Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη», το «Let It Be», το «Πάνω απ’ τα σύννεφα», το «Should I Stay Or Should I Go», το «Πόσο σε θέλω», το «Δεν θέλω», το «Wish You Were Here», το «Μην το πεις πουθενά», η «Σκόνη», «Ο ταχυδρόμος» «Θάλασσά μου σκοτεινή»;

Την απάντηση, που είναι βεβαίως καταφατική, θα δοθεί λίγες ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα της Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» όπου θα παρουσιαστεί μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.

Πρωταγωνιστές ο Νίκος Πορτοκάλογλου, οι «Μπλε» και ο Στάθης Δρογώσης και μια πλειάδα άλλων καλλιτεχνών, που όλοι μαζί γίνονται μία παρέα και παρουσιάζουν ένα εξωστρεφές κι εξαιρετικά διασκεδαστικό πρόγραμμα, με πολλή μουσικότητα υψηλής αισθητικής, όπου -εκτός των άλλων- παίζονται και διασκευές σπουδαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών σε παλιά επιτυχημένα τραγούδια που τους έχουν σημαδέψει δίνοντας έτσι ενέργεια σε ένα… «ζωντανό» JUKEBOX επί σκηνής με τα τραγούδια που μας μεγάλωσαν.

Νέος κύκλος δωρεάν Καλλιτεχνικών

Εργαστηρίων στην Πολιτιστική Γειτονιά

♦ Δηλώσεις συμμετοχής από αύριο, Τρίτη 7, έως και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

Κεραμική- αγγειοπλαστική, περιβαλλοντική εκπαίδευση και κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά, ζωγραφική, αγιογραφία, φωτογραφία, κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων αλλά και Θέατρο θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν εντελώς δωρεάν, άνεργοι ενήλικες, δημότες-κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών (αν υπάρχει διαθεσιμότητα μπορούν να γίνουν δεκτοί και ετεροδημότες), στον νέο κύκλο εργαστηριακών μαθημάτων που ξεκινούν στην Πολιτιστική Γειτονιά στη Δ.Ε. Συκεών.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από αύριο, Τρίτη 7 έως και την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]. Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής κατάθεσης,  μπορούν να προσέρχονται, κατόπιν ραντεβού, στο Κέντρο Πληροφόρησης της Πολιτιστικής Γειτονιάς (Έβρου 49, Συκιές 566 25 τις ώρες 9:00 – 14:00, τηλ.: 2310.639615).

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια είναι:

  • Κεραμική-Αγγειοπλαστική: Εκμάθηση κεραμικής και αγγειοπλαστικής,
  • Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Κατασκευές από ανακυκλωμένα υλικά : Ενημέρωση πολιτών σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας, ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης και εκμάθηση χρήσης ανακυκλωμένων υλικών σε κατασκευές,
  • Αγιογραφία:  Επαφή με την τέχνη της αγιογραφίας και εκμάθηση με τη χρήση διαφόρων υλικών και μεθόδων,
  • Ζωγραφικής: Επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής και εκμάθηση με τη χρήση διαφόρων υλικών και μεθόδων,
  • Φωτογραφία: Εκμάθηση κατά κύριο λόγω ψηφιακής φωτογραφίας,
  • Κατασκευή παραδοσιακών μουσικών οργάνων: Κατασκευή και συντήρηση παραδοσιακών μουσικών οργάνων,
  • Θεατρικό Εργαστήρι.

Το τμήμα της ζωγραφικής απευθύνεται αποκλειστικά σε ανέργους. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες για να συμμετέχουν στα εργαστήρια θα πρέπει να προσκομίσουν ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης covid-19 ή βεβαίωση αρνητικού rapid test μια φορά την εβδομάδα. Η χρήση μάσκας (μιας χρήσης ή υφασμάτινης), είναι υποχρεωτική για όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες χωρίς καμία εξαίρεση.

Τα τμήματα των εργαστηρίων θα είναι ολιγομελή, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων και συμμετεχουσών ανά τμήμα είναι καθορισμένος με κριτήριο τον εκάστοτε χώρο και την τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων.

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τα αποτελέσματα των αιτήσεων τους. Σε όλα τα τμήματα προηγούνται οι άνεργοι δημότες και οι άνεργες δημότισσες ή και κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών και αν υπάρχει διαθεσιμότητα μπορούν να γίνουν δεκτοί και ετεροδημότες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει απαραιτήτως, μαζί με την αίτηση τους, να επισυνάψουν

  • αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ) και
  • αντίγραφο ενεργής κάρτας ανεργίας ή αντίστοιχης βεβαίωσης από τον ΟΑΕΔ (εφόσον ισχύει το κριτήριο της ανεργίας).

Εφόσον προκύψει σοβαρός λόγος, η ΚΕΥΝΣ διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης του ωραρίου του εκάστοτε εργαστηρίου, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των συμμετεχόντων και των συμμετεχουσών.

Να σημειωθεί ότι ο νέος κύκλος εργαστηρίων στην Πολιτιστική Γειτονιά πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης του δήμου Νεάπολης-Συκεών και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών για την υλοποίηση του προγράμματος «Ανάπτυξη δράσεων εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης στα εκπαιδευτικά εργαστήρια στην περιοχή πάρκου Ελπίδος επί της οδού Έβρου του Δήμου Νεάπολης-Συκεών».