TOP

SACRIFICE της ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΜΑΡΗ

Τώρα διαθέσιμο το νέο κομμάτι, “SACRIFICE” της Χαρίκλειας Μαρή

Η ανερχόμενη καλλιτέχνιδα της Θεσσαλονίκης, Χαρίκλεια Μαρή (Amersa), μας εντυπωσιάζει δημοσιεύοντας το τρίτο single της μέσα σε έναν χρόνο, σε δικούς της στίχους και μουσική σύνθεση. Ακόμη μία συνεργασία με τον Γιώργο Κατρανιά (X-Lib) στην ενορχήστρωση και μίξη, τον Ηλία Μισιρλή στην κιθάρα και τον Βασίλη Μελαχροινό στα φωνητικά και τις ηχογραφήσεις των φωνών.

“Αυτό το κομμάτι είναι αφιερωμένο στους άντρες.”, δηλώνει η δημιουργός.

“Όλα τα κομμάτια μου είναι γραμμένα από προσωπικές μου εμπειρίες και ανησυχίες, πολλές φορές όμως ακόμη και οι ιστορίες των γύρω μας μπορούν να μας συγκλωνήσουν και ν’ αφήσουν το στίγμα τους επάνω μας. Το εν λόγω κομμάτι λοιπόν δεν μοιάζει τόσο με τα υπόλοιπα. Δεν είναι η δική μου ιστορία αλλά αποτελώ την αφηγήτρια-φίλη στην προκειμένη περίπτωση. Το SACRIFICE περιγράφει για έναν άντρα που βρίσκεται σε μία τοξική σχέση στην οποία νιώθει σε αδιέξοδο. Πολύ συχνά σε πολλά κομμάτια, ακούω την πλευρά της γυναίκας, πως θυμώνει, τα σπάει, πληγώνεται κα. Αυτή τη φορά ήθελα να μιλήσω από την πλευρά του άντρα και μέσα από αυτή, να αναγνωρίσουμε όλοι μας τις μικρές ή μεγάλες θυσίες που κάνουμε, στον βωμό της “αγάπης”.”

“Ο Ιάσονας Μεϊντάνης βοήθησε να εκφράσουμε στο βίντεο κλιπ αυτή την θυσία και μέσω της σκηνοθεσίας του βρήκαμε αινιγματικούς τρόπους να δείξουμε, πως τελικά όχι μόνο ο πρωταγωνιστής μας αλλά όλοι μας λίγο-πολύ, προδίδουμε τον εαυτό μας, τις ανάγκες μας και πολλές φορές ακόμη και την προσωπική μας ευχαρίστηση για να είμαστε με κάποιον. Οι σχέσεις σήμερα ολοένα και δυσκολεύουν, οι εργασίες μας αυξάνονται, τα χρήματα λιγοστεύουν και μέσα σε όλο αυτό το κύμα έντασης και στρες εμείς ψάχνουμε την αγάπη, στο κάθετι. Μπορούμε και πιανόμαστε από κάτι μικρό, ένα όμορφο και παραβλέπουμε όλα εκείνα που μας ενοχλούν ή δεν μας ταιριάζουν.”

Στίχοι online

http://www.metrolyrics.com/tears-of-shame-lyrics-charikleia-mari-amersa.html

Σε συναισθηματικό βάθος λοιπόν, μας ταξιδεύει η Χαρίκλεια με το νέο της single. Αλλά ας γνωρίσουμε και τους συντελεστές αυτού του κομματιού, τους ανθρώπους εκείνους που το έκαναν από μία απλή μελωδία στο μυαλό της, μουσική στα αυτιά μας.

“Κεντρικός ήρωας τον κομματίων μου είναι τα τελευταία 4 χρόνια είναι ο Γιώργος Κατρανιάς (X-Lib), που χωρίς την δική του δουλειά και υπομονή, δεν θα ακούγαμε τίποτα από όλα αυτά σήμερα. Στην κιθάρα έχουμε τον πολύ γλυκό μου φίλο Ηλία Μισιρλή που ήταν παραπάνω από πρόθυμος να βοηθήσει και φυσικά ας μην ξεχναμε τον κολλητό μου φίλο Βασίλη Μελαχροινό, στου οποίου το νέο στούντιο Universe, ηχογραφήσαμε όλα τα φωνητικά. Ο Βασίλης είναι ένας άνθρωπος που συνεργαζόμαστε και με στηρίζει πολύ τα τελευταία 7 χρόνια και είμαι παραπάνω από χαρούμενη που ο φίλος μου τραγουδάει σε ένα από τα κομμάτια μου επιτέλους!”

Παρακολουθώντας κανείς το video clip, αναγνωρίζει πως η δουλειά όχι μόνο των μουσικών, αλλά και του σκηνοθέτη και των ηθοποιών, είναι μοναδική καθώς το εν λόγω clip, αποτελεί ταινία μικρού μήκους όπως θα έλεγε κανείς. Πέραν των υπέροχων ερμηνειών, η σκηνοθεσία, τα πλάνα αλλά και οι χρωματισμοί, στολίζουν το κομμάτι τόσο υπέροχα όσο του αρμόζει.

“Μου αρέσει να δουλεύω με φίλους ή ακόμη καλύτερα να γίνομαι φίλη με τους συνεργάτες μου. Όταν γνώρισα τον Ιάσονα και συμφωνήσαμε να το αναλάβει, δεν φανταζόμουν πως το αποτέλεσμα που κατάφερε να μου παραδώσει θα ήταν αυτό, ενώ είχαμε μονάχα 2 μέρες για να το γυρίσουμε και ελάχιστο χρόνο και δυναμικό. Δεν χρειάστηκε να διορθώσω τίποτα και για πρώτη φορά, ένιωσα πλήρη εμπιστοσύνη απέναντι στον συνεργάτη μου και τις επιλογές που θα κάνει. Άλλωστε ο καθένας δημιουργεί πάνω στο δικό του ξεχωριστό κομμάτι τέχνης και ο Ιάσονας Μεϊντάνης αποδεικνύει πως είναι παραπάνω από ικανός και ταλαντούχος γι’ αυτό. Ήταν το πιο όμορφο δώρο λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2019. Τα συγχαρητήρια όμως είναι και για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν πίσω και μπροστά από τις κάμερες, τους μικρούς αυτούς ήρωες που θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς για την συμβολή τους. Αρχικά, τους υπέροχους πρωταγωνιστές μας Στέφανο Αυτζή και την Θωμαή Ντόκου, που μας χάρισαν τις εξαιρετικές τους ερμηνείες, καθώς και την Ντορίτα Καζίδου και τον Βαγγέλη Καρακάτση για την συμβολή τους και την προθυμία τους να βραχούν για το γύρισμα. Όλοι καλοί φίλοι μου και μοναδικοί, εξαιρετικοί συνεργάτες. Ακόμη, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Βασιλεία Λούζη, τον Σωτήρη Γιουλδούρη και την Αδαμαντία Χάσα για την βοήθειά τους στο backstage και την συμβολή τους για να δημιουργηθεί αυτό το όμορφο αποτέλεσμα και φυσικά τους χορηγούς μας Vast Productions , Καφωδείο Ελληνικό και Maria Stefanou Productions, για τον εξοπλισμό και τον χώρο που μας πρόσφεραν.”

Η Χαρίκλεια Μαρή συνεχίζει τις live εμφανίσεις της μέσα στην νέα χρονιά στο Καφωδείο Ελληνικό και μπορείτε ακόμη να την παρακολουθήσετε στα musical Ένα Βήμα Τη Φορά και Ο Χάρτινος Κόσμος της Μαρίας Στεφάνου, που συνεχίζουν στην πρωινή ζώνη στο θέατρο Αθήναιον. Η ανερχόμενη καλλιτέχνης, μας υπόσχεται ακόμη περισσότερες μουσικές δημιουργίες μέσα στο νέο έτος και μοιράζεται μαζί μας κάποια από τα μελλοντικά σχέδιά της.

“Μέσα στο 2020 θα δημοσιευτούν πολλά ακόμη κομμάτια, ήδη έχω ξεκινήσει να δουλεύω πάνω σε δύο από αυτά, θέλω επίσης να εμφανιστώ στο Europride 2020 που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη με το κομμάτι μου Definition of Love που εκπροσώπησε το 6ο φεστιβάλ και ίσως με ένα ακόμη νέο τραγούδι. Θέλω πολύ να ξεκινήσω live εμφανίσεις και εκτός πόλης με το δικό μου πλέον υλικό και είμαι στην αναζήτηση νέων συνεργατών ώστε να εκπληρωθεί το θέλω μου αυτό.”

Χρήσιμα links:

Χαρίκλεια Μαρή Official FB Page & Instagram

https://www.facebook.com/charikleia.mari/
https://www.instagram.com/charikleia_amersa/

Γιώργος Κατρανιάς Official FB Page & Instagram

www.facebook.com/xlibmusic/https://www.instagram.com/xlibmusic/