TOP

«ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ» _1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12 _ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

διοργανώνει

«Κύκλο διαλέξεων για Ψυχολογική Ενδυνάμωση»

                      Στο ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ

1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11, 6/12  

                                           στις 19:00

                                       ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει «Κύκλο διαλέξεων για Ψυχολογική Ενδυνάμωση» Σημαντικοί πνευματικοί άνθρωποι επιστήμονες, ανοίγουν τη σκέψη τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης και συζητούν μαζί τους.

Ας πάμε να ανακαλύψουμε τρόπους αυτοφροντίδας έτσι ώστε να μπορέσουμε να αγαπήσουμε και να εκτιμήσουμε την ομορφιά της δικής μας  προσωπικότητας και ψυχής.

Πρόκειται για δύο κύκλους διαλέξεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τα έτη 2023 -24 . 

Η έναρξη του 1ου Κύκλου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό τον Σεπτέμβριο στην Καρδία με την Νέλη Βυζαντιάδου   ενώ η  λήξη του Κύκλου θα γίνει τον μήνα Δεκέμβριο στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων αναλυτικά έχει ως εξής :

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023 

“Σκιαμαχία” μια ομιλία για την άσκοπη μάχη με έναν ανύπαρκτο εχθρό, τον εαυτό μας.

Νέλη Βυζαντιάδου

Ψυχοθεραπεύτρια – Συγγραφέας

Φιλική συμμετοχή

Αλίκη Δουρμάζερ, performer / καθηγήτρια σωματικού θεάτρου

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

“Λογική και παραλογική. Αλήθεια και παραμύθια. Κριτική σκέψη, ψυχολογία και επιστημονικός εγγραμματισμός”.

Δρ Άγγελος Ροδαφηνός

Συγγραφέας, Αν. Καθηγητής ΑΠΘ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

“Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και εντυπωσιακές πρακτικές εφαρμογές στην εκπαίδευση, στη μάθηση, στην εργασία, στις … σχέσεις και στην καθημερινή ζωή.”

Δρ Άγγελος Ροδαφηνός

Συγγραφέας, Αν. Καθηγητής ΑΠΘ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Πώς δημιουργούμε εγγύτητα – τι σημαίνει ακούω, παρατηρώ, συζητώ.

Βαφειάδης Γεώργιος 

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ψυχοθεραπευτής Ομοιοπαθητικός 

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 

Προβολή του Αυτοβιογραφικού Ντοκιμαντέρ Ευαισθητοποίησης
“Ένας κόσμος, δύο όψεις”

Παρασκευή Σαλαβγιά 

Δημιουργός και σεναριογράφος της ταινίας

Σύμβουλος ατόμων με αναπηρία.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Προβολή του Αυτοβιογραφικού Ντοκιμαντέρ Ευαισθητοποίησης
“Ένας κόσμος, δύο όψεις”

Παρασκευή Σαλαβγιά 

Δημιουργός και σεναριογράφος της ταινίας

Σύμβουλος ατόμων με αναπηρία.

Σύντομο βιογραφικό Νέλης Βυζαντιάδου

Η Νέλη Βυζαντιάδου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη όπου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων επόπτρια & εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΑΠΘ και εξειδικεύτηκε στην Ψυχομετρία. Ακολούθησαν δύο κύκλοι μεταπτυχιακών σπουδών εκ των οποίων ο ένας στη Συμβουλευτική και ο άλλος στην Ψυχοθεραπεία μέσω Ψυχοδυναμικού Ψυχοδράματος. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια ψυχοθεραπευτών.

Από το 1991 ως το 2001 εργάστηκε σε ψυχιατρικές δομές της πόλης ενώ από το 2001 ασχολείται με το ελεύθερο επάγγελμα. Συνεργάστηκε με διάφορους φορείς και συλλόγους ως συντονίστρια επιμορφωτικών σεμιναρίων και διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια ανοιχτές ομιλίες που απευθύνονται σε ανθρώπους με ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι επιστημονική υπεύθυνη του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας του ιερού ναού Παναγούδας και ομιλήτρια στις εκδηλώσεις του που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πολιτισμού “Αλέξανδρος” με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την αρθρογραφία στα sites Kulturosupa.gr και Karfitsa.gr. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Φάκελος Διαπραγμάτευση, Μαθαίνοντας να διαπραγματεύεσαι ανάγκες, επιθυμίες και αιτήματα, Ώρα για δράση, Ένα ταξίδι είναι η ζωή, Και τώρα οι τρεις μας και Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης..

Σύντομο βιογραφικό Άγγελου Ροδαφηνού

Ο Δρ Ροδαφηνός σπούδασε και εργάστηκε σε 13 διεθνή Πανεπιστήμια στην Αμερική, την Αυστραλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Διετέλεσε Διευθυντής του Προγράμματος Κοινωνικών Επιστημών του Swinburne Online στη Μελβούρνη και του τμήματος Ψυχολογίας του City College, International Faculty of the University of Sheffield και δίδαξε εφαρμοσμένη, κοινωνική, αθλητική και εργασιακή ψυχολογία, μεθοδολογία έρευνας και νέες τεχνολογίες. Εμφανίζεται συχνά σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Από πρίγκιπας βάτραχος και… τούμπαλιν», «Οι Ηλίθιοι είναι ανίκητοι», και «Λογική και … Παραλογική» και 60 και πλέον επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Σύντομο Βιογραφικό Βαφειάδη Γεώργιου

Ονομάζομαι Βαφειάδης Γεώργιος και είμαι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Ψυχοθεραπευτής (Ψυχόδραμα)- Ολιστικός Θεραπευτής, Ομοιοπαθητικός, Βελονιστής, Δάσκαλος Ατμα Κρίγια Γιόγκα.

Οι σπουδές μου είναι οι ακόλουθες:

 Bachelor of Science in Business Administration American College  of Thessaloniki (ACT) Bachelor of Arts in Psychology State University of New YorkEmpire State College USA Master of Arts Industrial and OrganizationalPsychology University of New Haven Connecticut USA                                                                                          8 χρόνια συνεχούς εκπαίδευσης στο Ψυχόδραμα από το London Centre for Psychodrama Group and IndividualPsychotherapy με την Ψυχοθεραπεύτρια Jinnie Jefferies

Είμαι πτυχιούχος Μάστερ του Πανεπιστημίου New Haven Connecticut U.S.A. όπου ολοκλήρωσα τη μεταπτυχιακή εξειδίκευσή μου.

Έχω λάβει την ιδιότητά μου ως ψυχοθεραπευτής μέσα από την εκπαίδευσή μου στο Ψυχόδραμα του Βritish PsychodramaAssociation.

Σύντομο βιογραφικό Παρασκευής Σαλαβγιά

Μία νέα, δυναμική και διορατική γυναίκα, που έχει σπάσει προ πολλού τα δεκάδες στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από τα Άτομα με Αναπηρία.
Η Παρασκευή Σαλαβγιά με καταγωγή από το Κρυονέρι του Δήμου Λαγκαδά, υπερπήδησε εδώ και πολλά χρόνια το εμπόδιο της εκ γενετής εγκεφαλικής παράλυσης και αριστερής ημιπληγίας και σήμερα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις νέες γυναίκες.
Έχει αποφοιτήσει από το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, είναι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αλλά και Μεταπτυχιακή Σύμβουλος από την ΑΣΠΑΙΤΕ ενώ εργάζεται και στην οικογενειακή επιχείρηση.
Με στόχο την ενθάρρυνση δημιούργησε το Αυτοβιογραφικό Ντοκιμαντέρ Ευαισθητοποίησης ”Ένας κόσμος, δύο όψεις” αφού όνειρο της είναι να μιλήσει σε όλους τους ανθρώπους με δυσκολίες και μη και στις οικογένειες τους.
Να τους προτρέψει να αναζητήσουν επιλογές, να βρουν τρόπους ενδυνάμωσης και να χαρούν την ζωή.
Στην ταινία καταθέτει τη δική της διαδρομή, την εμπειρία των επιλογών που εκείνη αξιοποίησε, προσυπογράφοντας με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ένα εκκωφαντικό ”τολμήστε” .

        ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:    

Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας                           Σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:   

ΕΡΤ3, 102 FM, 9.58 FM, ΕΡΤ ΣΕΡΡΕΣ,  TV100, FM 100, FM 100.6, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MAKTHES.GR,  ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, PARALLAXI, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MAKTHES.GR, ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, PARALLAXI, POLIS MAGAZINO, THESSTODAY, THES.GR, CITYPORTAL, KARFITSA, COSMOPOLITI.COM, ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΣΟΥΠΑ, METROPOLIS95.5, VELVET 96.8, ZOO 90.8, METROSPORT, REPUBLICRADIO.GR, TRANZISTOR, GRTIMES.GR, VORIA.GR, V WOMAN, REAL, OPEN, DION, AVATONPRESS, StellasView.gr, Palmos 96.5  

Για πληροφορίες : www.kepo.gr

2310 602599

2310 421059