TOP

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΛΟΓΟΥ-ΟΜΝΙΑ

΄Β κύκλος θερινού εργαστηρίου ΟΜΝΙΑ«Ο ΛΟΓΟΣ ως σκηνικό σώμα»(Εργαστήρι Λόγου)

Με την Ελεονώρα Αϊβαζίδου

Το εργαστήρι αφορά ηθοποιούς, performers παραστατικών τεχνών, σπουδαστές δραματικών σχολών, εκπαιδευτικούς, εκφωνητές, τραγουδιστές και οποιονδήποτε ανεξαρτήτου εμπειρίας, θέλει να ερευνήσει τα μονοπάτια της φωνής και του λόγου, να ανακαλύψει την αυθεντική του φωνή, να εμβαθύνει στη διαδικασία έρευνας και απόδοσης του λόγου ως σκηνικού σώματος και εκφραστικού μέσου.

Θα μάθει επίσης:
💠 Μεθόδους «ζεστάματος» της φωνής.
💠 Πώς να αποφεύγει τραυματισμούς στη φωνή .
💠 Πώς να διαχειρίζεται τα φωνητικά εργαλεία του με τον καλύτερο τρόπο για το επιθυμητό αποτέλεσμα είτε αυτό είναι έκφραση, είτε επικοινωνία, είτε απόδοση κειμένων, μέσω του τρίπτυχου αναπνοής, άρθρωσης, τοποθέτησης της φωνής
💠 Θα αποκτήσει σωστή διαχείριση και έλεγχο της αναπνοής.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

Το εργαστήρι περιλαμβάνει:
💢 Ά μέρος: 
⦁ Ασκήσεις αναπνοής, (ενδυνάμωσης και ελέγχου του διαφράγματος) που θα βοηθήσουν τη διαχείριση της αναπνοής ως μέσω έκφρασης, χαλάρωσης και σωστής χρήσης της φωνής.
⦁ Ασκήσεις άρθρωσης για τη σωστή εκφορά του λόγου , πώς εκφέρονται οι φθόγγοι ώστε να βγαίνει ο ήχος με καθαρότητα και ευκολία.
⦁ Ασκήσεις τοποθέτησης της φωνής, έρευνα πάνω στα σημεία πρόσκρουσης του εκπνεόμενου αέρα, διαφορετικές ποιότητες ηχοχρώματος μέσα από παιχνίδια με τη φωνή και εντέλει ανακάλυψη της αυθεντικής – φυσικής φωνής του καθενός.

💢΄Β μέρος:
⦁ Εργασία εκφοράς λόγου πάνω σε κείμενα.
Θα ασχοληθούμε με : ρυθμό, ένταση, τόνο, χρώμα, απεύθυνση, παύσεις.
⦁ Εφαρμογή όλων των ασκήσεων του  Ά μέρους πάνω σε κείμενα.

⦁ Αυτοσχεδιαστικές δοκιμές με τα εργαλεία του μαθήματος.📆 ΠΟΤΕ:
11, 13, 14 

18,19, 20 Σεπτεμβρίου
18:00- 21:00

📍 ΠΟΥ:
ΟΜΝΙΑ εργαστήρι θεάτρου
Αμύντα 7, Θεσσαλονίκη

🎟 Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ

📥 Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31/8 !εδώ 👉👉👉[email protected]📜 Ελεονώρα Αϊβαζίδου – Βιογραφικό 

IMG_20220926_161413_215 (1).jpg

 Η Ελεονώρα Αϊβαζίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κ.Θ.Β.Ε.  Με σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος . Εργάζεται ως ηθοποιός από το 1999. Διετέλεσε μέλος του θεάτρου τέχνης Ακτίς Αελίου (2000-2009).
Συνεργάστηκε σε θεατρικές παραγωγές με τους σκηνοθέτες Γ. Ρήγα, Θ. Μουμουλίδη, Γ. Εμμανουήλ, Ν. Σακαλίδη, Ε. Δημητροπούλου, Ε. Δημοπούλου κ.α.
Έχει σκηνοθετήσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Γρανάδα» ,  το θεατρικό έργο της Reza de Wet «Το Μαύρο Νερό», του οποίου έχει κάνει και τη μετάφραση, την παράσταση για παιδιά «Αναζητώντας τον χαμένο… Χάρη» της Ι. Λιούτσια, έκανε τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του ιαπωνικού θεατρικού έργου «Atsumori» του Zeami Motokiyo, με την performance «ο Θεριστής», σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: «Αφορμή Μπέκετ» και «Καλόπιστοι Θεατρίνοι» του Μαριβώ με την ομάδα εργαστηρίου ΟΜΝΙΑ, τον «Μακμπέθ» του Σαίξπηρ και το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Μπέκετ στο πλαίσιο της διδασκαλίας της σε δραματικές σχολές.
Παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας, μουσικής και φωνητικής με τους: Σ. Σακκά, Ν. Ζούκα, Λ. Αγγουριδάκη, Φ. Μ. Λάζαρη, Σ. Μαυραγάνη, Π. Μιχαηλίδη, Sai Kijima, Κ. Γεράρδο, Ρ. Τσιλιγκαρίδου, Ε. Μαυρίδου, Θ. Τερζόπουλο κ.α.
Διδάσκει υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και ορθοφωνία από το 2000 σε θεατρικά εργαστήρια και δραματικές σχολές.
Έχει συνθέσει μουσική και τραγούδια για παραστάσεις  και έχει μελοποιήσει ποιήματα των Κ. Καρυωτάκη, E. A. Poe, Dylan Thomas. Το 2018 δημιούργησε το μουσικό σχήμα “Eleonora Soreitis and the Poetic Quartet“. Είναι ιδρυτικό μέλος του eclipses group theater (2012) και ιδιοκτήτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του εργαστηρίου θεάτρου OMNIA (2018-) όπου διδάσκει και σκηνοθετεί.