TOP

STAGE YOUR IDEA – ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Η StageYourIdea (= Διοργάνωσε Την Ιδέα σου) πλατφόρμα αποτελεί το όραμα μιας ομάδας νέων ανθρώπων με εμπειρία στον χώρο των -πολιτιστικών- εκδηλώσεων να προσφέρουν μια λύση στη πολυσύνθετη διαδικασία αναζήτησης και κράτησης (ιδιαίτερων) χώρων για τη διοργάνωση δραστηριοτήτων (εκδηλώσεων, συναντήσεων, παραγωγών δημιουργίας περιεχομένου).

Ο καταστατικός σκοπός της είναι η βιωσιμότητα (των οραμάτων) των δημιουργών οι οποίοι εναποθέτουν την αντίληψη τους μέσω της διαμόρφωσή των χώρων τους εκφράζοντας τις πεποιθήσεις και αξίες τους. Για την ομάδα της StageYourIdea κάθε χώρος φέρει στοιχεία της προσωπικότητας του δημιουργού του και, όπως και ο ίδιος, κάθε χώρος φέρει -οπότε και παρουσιάζεται σύμφωνα με- την διακριτή ταυτότητά του η οποία θέτει τις βάσεις / τις δυνατότητες αξιοποίησης του. Γνωρίζοντας πως μια προσωπικότητα έχει ποικίλες πτυχές οι οποίες εν αντιστοιχία εκφράζονται στην αισθητική των χώρων, η ομάδα, αντιμετωπίζει τις πτυχές αυτές ως ξεχωριστές “οντότητες” οι οποίες βαπτίζονται στην πλατφόρμα ως “Αίθουσες” και οι δημιουργοί τους ως “Αιθουσάρχες”. Οι Αίθουσες της πλατφόρμας ξεχωρίζουν όχι γιατί είναι αισθητικά ελκυστικές (μπορεί και να μην είναι), αλλά γιατί αποκαλύπτουν τους ανθρώπους πίσω από αυτές, τους Αιθουσάρχες. Κάθε είδους χώρος μπορεί να καταστεί Αίθουσα εφόσον ο δυνάμει Αιθουσάρχης μπορεί να διατυπώσει το όραμά του και να εμπνεύσει την ομάδα της πλατφόρμας. Ενδεικτικά παραδείγματα Αιθουσών είναι το θέατρο “Σκηνή Δημιουργικής Έκφρασης”, η γκαλερί “Μινιμαλιστικός Εκθεσιακός Χώρος – “Καταφύγιο’’, το “Δημιουργικό Καφέ και Εργαστήριο Χειροτεχνιών”, το μπαρ “Ιρλανδική Rugby Pub”.

Επιδίωξη της ομάδας είναι λοιπόν να προσφέρει ορατότητα στους Διοργανωτές της ύπαρξης των Αιθουσαρχών, αυτών των ιδιαίτερων ανθρώπων, που με πολύ μεράκι, προσφέρουν μια διαφορετική διάσταση του κόσμου και να πετύχει μια ταιριαστή (ως προς την μεταξύ τους αντίληψη) σύνδεση. Τα είδη των προς διοργάνωση δραστηριοτήτων ποικίλουν και η StageYourIdea πλατφόρμα, όπως δηλώνεται από την επωνυμία της, φιλοδοξεί κάθε ιδέα να βρίσκει το συμβατό της περιβάλλον προκειμένου να ενσαρκωθεί, επικοινωνώντας αντίστοιχα την προσωπικότητα του Διοργανωτή στους προσκεκλημένους του.

Αλλά πως ακριβώς λειτουργεί;

  • Η StageYourIdea πλατφόρμα είναι μια δωρεάν υπηρεσία για τους Διοργανωτές οι οποίοι μπορούν να πραγματοποιήσουν αναζήτηση σύμφωνα με τις ανάγκες τους (θέτοντας τα κριτήρια αναζήτησης, π.χ. χαρακτηριστικά Αίθουσας, παροχές, κανόνες που θα διέπουν την διοργάνωση), να επισκεφθούν όσες φορές επιθυμούν εικονικά κάθε Αίθουσα και να στείλουν δωρεάν αίτημα κράτησης απευθείας στους Αιθουσάρχες τους. Το επιχειρηματικό της μοντέλο δεν βασίζεται σε προμήθεια επί της συναλλαγής και οι Αίθουσες εμφανίζονται τιμολογημένες ισοδύναμα με τη δημόσια προσφορά τους.
  • Η πλατφόρμα προσφέρει δωρεάν καινοτόμα εργαλεία συμμετοχικότητας στους Διοργανωτές. Εφόσον οι χρήστες της εγγραφούν ως Διοργανωτές παρουσιάζονται με την δυνατότητα να συλλέξουν / αποθηκεύσουν τις Αίθουσες που έχουν ξεχωρίσει από την αναζήτησή τους, θέτοντας έναν τίτλο στην εκάστοτε ‘Συλλογή’ τους (π.χ. “Καλλιτεχνικές Αίθουσες για τη διοργάνωση επαγγελματικής συνάντησης”). Έπειτα έχουν την δυνατότητα να προσκαλέσουν στις Συλλογές που έχουν προηγουμένως δημιουργήσει τους οικείους τους οι οποίοι επονομάζονται στην πλατφόρμα ως ‘Συνεργάτες’ καθώς μπορούν να συνδράμουν μέσω της θετικής ή αρνητικής τους ψήφο στη διαδικασία επιλογής της τελικής Αίθουσας από τον Διοργανωτή.

Η ομάδα της StageYouridea αποτελείται από τον Κώστα Πολίτη, τη Χρυσοπηγή Πολίτη, τον Ιωάννη Παπίκα και τη Χάιδω Σκανδύλα.

  • Ο Κώστας Πολίτης είναι ο σχεδιαστής του προϊόντος, της πλατφόρμας σύνδεσης των Διοργανωτών με τους Αιθουσάρχες. Μπορείτε να τον γνωρίσετε μέσα από τα χρώματα, τις εικόνες, τα γραφικά σχέδια και τις γραμματοσειρές της πλατφόρμας ή απλά αν καλέσετε για να μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος της κοινότητας της StageYourIdea.
  • Η Χρυσοπηγή Πολίτη συνδιαμορφώνει το περιεχόμενο της πλατφόρμας, ώστε να επικοινωνήσει στους επισκέπτες της με όσο το δυνατόν πιο κατανοητό και αποτελεσματικό τρόπο τόσο το όραμα της StageYourIdea, όσο και την ταυτότητα και αισθητική των Αιθουσών που φιλοξενούνται. Η ενασχόλησή της αυτή αντανακλάται στις περιγραφές των Αιθουσών, τις οποίες απολαμβάνει να αφουγκράζεται και να τις αποκωδικοποιεί αισθητικά. Θα την βρείτε να μελετά περιοδικά και άρθρα αρχιτεκτονικής και εσωτερικής διακόσμησης καθώς και νέα καλλιτεχνικά ρεύματα και προσεγγίσεις.
  • Ο Ιωάννης Παπίκας είναι ο διευθυντής του προϊόντος. Βρίσκεται πίσω από τη λογική της πλατφόρμας προσδιορίζοντας την τεχνική της δομή και θέτοντας τις κατευθύνσεις ορθολογικής πορείας του προϊόντος. Θα τον βρείτε να καταστρώνει μεθοδικά σχέδια ανάπτυξης, να θέτει προτεραιότητες, να σκιαγραφεί τις προσωπικότητες των χρηστών – Διοργανωτών.
  • Η Χάιδω Σκανδύλα υποστηρίζει επικοινωνιακά, και όχι μόνο, αυτό το καινοτόμο εγχείρημα με ενθουσιασμό. Επιμελείται τα κείμενα του blog, με τη συνεργασία της υπόλοιπης ομάδας, και αναζητά τρόπους να καταστεί η πλατφόρμα γνωστή όσο το δυνατόν συντομότερα σε όσο το δυνατόν περισσότερους διοργανωτές.