TOP

Διασκεδαση για την οικογενεια στην παιδικη σκηνη του Θεατρου Σοφουλη

Μοναδικές στιγμές για όλη την οικογένεια στο Θέατρο Σοφούλη

Το Θέατρο Σοφούλη υποδέχεται την Άνοιξη με παιδικές παραστάσεις, για όμορφες θεατρικές στιγμές! Τρεις αγαπημένοι παιδικοί θίασοι με τέσσερα διαφορετικά έργα, έρχονται να δώσουν χρώμα, γέλιο και χαρά σε μικρούς και μεγάλους!

Κυριακή 20 Μαρτίου
Θέατρο Σκιών Αθανασίου – Ο Καραγκιόζης στους Παγετώνες
Το θέατρο σκιών αποτελεί εδώ και πολλά, πολλά χρόνια μια απόλαυση για την οικογένεια, διασκεδάζοντας γονείς και παιδιά. Αυτή τη φορά, ο παμπόνηρος Καραγκιόζη αποδέχεται την πρόταση του Χατζηαβάτη να εργαστεί ως υπηρέτης στον Καθηγητή Στραβοκατσαβίδι. Ο λαϊκός μας ήρωας ξεκινάει αμέσως τη δουλειά ξεσκονίζοντας και τακτοποιώντας το εργαστήρι του καθηγητή.
Εκεί θα ανακαλύψει μια περίεργη μηχανή όπου κατά λάθος θα ενεργοποιηθεί…στέλνοντας τον Καραγκιόζη χρόνια πίσω στην εποχή των παγετώνων… 
Γενική είσοδος: 6 ευρώ
Παραστάσεις:11:30, 15:00 και 17:00
Δώρο σε κάθε παιδί μια φιγούρα για να στήσετε το δικό σας θέατρο σκιών! 
Προπώληση: viva.gr

Κυριακή 27 Μαρτίου
Κουκλοθέατρο Κρήτης – “Ψαροτρομάρας” και “Η Συνωμοσία της Κατσίκας”

Το Κουκλοθέατρο Κρήτης κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κοινού της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά επιστρέφει στο Θέατρο Σοφούλη με δύο διαφορετικές παραστάσεις!
Στις  11:30 «Ο Ψαροτρομάρας” και στις 17:00 «Η Συνωμοσία της Κατσίκας» 
«Ο Ψαροτρομάρας» παρουσιάζεται με επιτυχία για έβδομη συνεχόμενη χρονιά!
Παρακολουθείται από παιδιά από 3 έως 11 ετών.
Με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας! Τα ίδια τα παιδιά βοηθούν τα ψαράκια να επαναστατήσουν ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι, γκρεμίζοντας τα σπίτια τους, στον βυθό της Ψαροχώρας.

«Η Συνωμοσία της Κατσίκας» είναι το νέο έργο του Κουκλοθεάτρου Κρήτης.
Ο Θωμάς και η Μαρίκα-Κατσίκα, δυο αχώριστοι φίλοι, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο ψάχνοντας την Άνοιξη! Ο μοναδικός λόγος; Οι φράουλες! Όταν όμως φτάνουν στην άγνωστη χώρα της Παρδαλομυγίας βρίσκονται μπροστά σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Το Κουκλοθέατρο Κρήτης χρησιμοποιεί στις παραστάσεις του την τεχνική του μαύρου θεάτρου. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή τεχνική η οποία σε συνδυασμό με την τεχνική του ζεστού φωτισμού εξαφανίζει τελείως τον ανθρώπινο παράγοντα και οι κούκλες, μαζί με τα έντονα χρώματα, δείχνουν στα μάτια των θεατών να κινούνται μαγικά. Πρόκειται για επαγγελματικές κουκλοθεατρικές παραστάσεις με μεγάλες κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά. 

Προπώληση 8€. Ταμείο 10€
Κρατήσεις: theatrosofouli.gr

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Απριλίου
Περιπέτειες στην Μπαλονούπολη!
Ένα θεαματικό theaterballoonshow για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τις πιο εντυπωσιακές μπαλονοκατασκευές που θα δείτε ποτέ στην ζωή σας, με πολύ χορό, τραγούδι, γέλιο και πολλές εκπλήξεις. Ο Φοίβος, ένα έξυπνο και ντροπαλό παιδί μέσω των ονείρων του ξυπνάει στην μυστική κρύπτη της Μπαλονούπολης. Μέσα από μυθικές μπαλονο-δοκιμασίες μεταμορφώνεται στον πιο τρανό μπαλονοποιό και με μοναδικό “όπλο” τα πολύχρωμα μπαλόνια του, δημιουργεί διαδραστικές ιστορίες και σώζει την Μπαλονούπολη. Εκτοξεύσεις στο διάστημα, καταδύσεις στα πιο βαθιά σημεία του βυθού, κάστρα, πριγκίπισσες και πελώριοι δράκοι ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων.
Παραστάσεις: Σάββατο 9 Απριλίου στις 18.00 και Κυριακή 10 Απριλίου στις 17.00
Εισιτήρια: 8 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ (ενηλίκων)
Προπώληση: viva.gr

Σε όλες τις παραστάσεις τηρούνται τα μέτρα ενάντια στη διάδοση του κορωνοϊού. 
Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει είσοδο ΑμεΑ. Απαραίτητη η τηλεφωνική επικοινωνία με το θέατρο για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας στο 2310423925.

Πρόσβαση ΟΑΣΘ: Νο 5 στάση Βερβελίδη

Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925