TOP

«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΙΜΟΥΛΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ SOLD OUT ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από Δευτέρα 17 Απριλίου

Παραστάσεις:
Δευτέρα 17 Απριλίου στις 21:00
Τρίτη 18 Απριλίου στις 21:00
Πέμπτη 20 Απριλίου στις 21:00
Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21:00
Σάββατο 22 Απριλίου στις 21:00
Κυριακή 23 Απριλίου στις 20:00

«Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με τον  Γιώργο Κιμούλη

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ  ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ SOLD OUT ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από Δευτέρα 17 Απριλίου

 «Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Stephen Belber, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη με πρωταγωνιστές τον ίδιο , την Άννα Μονογιού και τον Στάθη Παναγιωτίδη, με την πολύ ξεχωριστή μουσική του Διονύση Τσακνή, «ντυμένη» με τα κουστούμια της Σοφίας Νικολαϊδη θα συνεχίσει τις παραστάσεις της στο Θέατρο Αμαλία , και τον Απρίλιο.

  Το έργο:

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η “συνέντευξη” αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους Patrick Stewart, Carka Gugino και Matthew Lillard.

H “Συνάντηση” είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: “Το παρελθόν είναι πρόλογος”.

Γράψανε για την παράσταση:

Ένα θαυμάσιο, δυνατό έργο με γλυκόπικρη γεύση, βαθιά ουσία, έντονο ψυχολογικό υπόβαθρο, σύγχρονες αλήθειες σαν να γράφηκε στο τώρα, αγγίζοντας άμεσα τον σημερινό θεατή με μια θεματολογία που πραγματεύεται παγιωμένα στερεότυπα, ψυχικά αδιέξοδα, το έλλειμα αγάπης και το πλεόνασμα μοναξιάς, τις έννοιες της ευθύνης, της αποδοχής, της απόρριψης… Συνδυάζοντας εξαιρετικά στο ύφος, τόσο το απολαυστικό κωμικό στοιχείο με το οποίο ξεκινά και πορεύεται η παράσταση μέχρι τη μέση περίπου, όσο και το πικρά δραματικό που σταδιακά διαδέχεται το χιούμορ, απογυμνώνοντας τον ιδιαίτερο, «επιβαρυμένο» ψυχισμό των ηρώων με καταλυτικές αποκαλύψεις… 

Πίτσα Στασινοπούλου – Kulturosupa.gr

Επί της σκηνής, ο Κιμούλης υπηρέτησε ως σκηνοθέτης και ανέδειξε –άλλη μια φορά– ως ηθοποιός το κείμενο και τον ήρωα, έθεσε ευθέως όλα τα ερωτήματα (που είχαν διατυπωθεί έξω από το θέατρο και συζητιούνται ξανά στην πόλη), έψαυσε με αυτοσαρκασμό τις επιπολαιότητες, τις αγωνίες, την έπαρση και την ανασφάλεια του καλλιτέχνη, τη σχέση ανάμεσα στην καλλιτεχνική δεινότητα και την ανθρώπινη αδυναμία, τις σεξουαλικές επιλογές, την άνοδο της νιότης και την τελική συντριβή στη μοναξιά.

Απόστολος Λυκεσάς – Εφημερίδα των Συντακτών

Με μια γλυκόπικρη παράσταση με χιούμορ, σαρκασμό και ευαισθησία επέστρεψε (με ή χωρίς εισαγωγικά) ο σαγηνευτικός Γιώργος Κιμούλης  στη θεατρική σκηνή, εκεί δηλαδή που ανήκει. Και το κοινό που γέμισε χθες το Θέατρο Αμαλία τον αντάμειψε με πολλά μέχρι και μπράβο χειροκροτήματα.

Ιωάννης Τσιρόγλου – Kulturosupa.gr

Η «συνάντηση» με τον αδιαμφισβήτητης καλλιτεχνικής αξίας και ταλέντου ηθοποιό ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική σε ένα σύγχρονο έργο που διατυπώνει σκληρές αλήθειες που ταλανίζουν διαχρονικά την ανθρώπινη ύπαρξη. Παρακολουθήσαμε την παράσταση «Η Συνάντηση» του Stephen Belber σε μετάφραση και σκηνοθεσία του εξαιρετικού Γιώργου Κιμούλη με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο Αμαλία και φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, πλήρεις συναισθημάτων. O Γιώργος Κιμούλης για άλλη μια φορά καθήλωσε το κοινό.

Ηλιάνα Λαγομάτη – Thess24.gr

Είδαμε μια εξαιρετική παράσταση με τρεις υπέροχους ηθοποιούς, με εξαιρετική μουσική και τόσα πολλά μηνύματα… προβληματίστηκαμε, κλάψαμε, και γελάσαμε μέσα από τον σοβαρό λόγο του συγγραφέα αλλά κυρίως την ασύγκριτη υποκριτική δυνατότητα του κ. Γιώργου Κιμούλη

Δημήτρης Κωνσταντινίδης & Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου  – Thessculture

Πληροφορίες:

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης,  Άννα Μονογιού , Στάθης Παναγιωτίδης

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά – Κουστούμια : Σοφία Νικολαΐδη

Μουσική: Διονύσης Τσάκνης

Φωτισμοί: Θύμιος Γουδέλης

Παραγωγή: Πόλις Πολιτισμού

Τιμές Εισιτηρίων:  15 Ευρώ Γενική Είσοδος –  13 Ευρώ Μειωμένο (Ανέργων , Φοιτητών)

Παραστάσεις:

Δευτέρα 17 Απριλίου στις 21:00

Τρίτη 18 Απριλίου στις 21:00

Πέμπτη 20 Απριλίου στις 21:00

Παρασκευή 21 Απριλίου στις 21:00

Σάββατο 22 Απριλίου στις 21:00

Κυριακή 23 Απριλίου στις 20:00

  Προπώληση : Ταμείο Θεάτρου Αμαλία & Viva.gr

  Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71

  Καθημερινά: 10:30 – 14:30 & 17:30 – 21:30

  Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310 842 509