TOP

ΚΘΒΕ ΔΡΑΣΕΙΣ | ΠΡΑΓΑ | ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ | Podcast | ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

 

«Πράγα»
Μια τρυφερή κωμωδία με ουσία!
Το γέλιο, η συγκίνηση και οι μεγαλύτερες αλήθειες που «κρύβουν» οι ανθρώπινες σχέσεις πρωταγωνιστούν στη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Πράγα» του Javier de Dios, που έκανε πρεμιέρα στις 25 Νοεμβρίου στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία – δραματουργική επεξεργασία Θέμη Θεοχάρογλου.

Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο συγγραφέας του έργου Javier de Dios (Χαβιέρ δε Διός) θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της παράστασης «Πράγα» θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα, τον σκηνοθέτη και τη μεταφράστρια του έργου.
 Περισσότερα
Πολύχρωμες Κυριακές στο ΚΘΒΕΤο ΚΘΒΕ οργανώνει έναν κύκλο παράλληλων δράσεων, με στόχο τη συμβολή στον δημόσιο διάλογο, γύρω από ζητήματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Τον Δεκέμβριο του 2022, με εκκίνηση από τα έργα του καλλιτεχνικού ρεπερτορίου, ανοίγουμε μια δημόσια συζήτηση για τις έμφυλες ταυτότητες και τα διαφορετικά μοντέλα σύγχρονων οικογενειών.

Ο πρώτος κύκλος δράσεων, με τίτλο «Ταυτότητα Φύλου & Πολύχρωμες Οικογένειες», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
 ΠερισσότεραΧριστουγεννιάτικα Αισθητηριακά Εργαστήρια
για παιδιά 2-4 ετών
Χειμωνιάτικές μυρωδιές, χριστουγεννιάτικα χρώματα, λάμψεις μαγικές και ήχοι παραμυθένιοι έρχονται να πλημμυρίσουν τις αισθήσεις μας, σε έναν κύκλο τεσσάρων αυτοτελών αισθητηριακών messy play εργαστηρίων του ΚΘΒΕ για παιδιά ηλικίας από 2 έως 4 ετών.

Θα ακούσουμε ιστορίες και θα εξερευνήσουμε τα μονοπάτια τους με όχημα αισθητηριακά ερεθίσματα, και με οδηγό τη χαρά της ανακάλυψης.

Χιόνια, φυσικά υλικά, μικρές κατασκευές, χρώματα και glitter θα οδηγήσουν την ομάδα σε ένα ελεύθερο παιχνίδι εξερεύνησης, στην εξέλιξη της φαντασίας, σε πρώτα παιχνίδια ρόλων και στη χαρά της δημιουργίας παρέα με τον/την συνοδό / φροντιστή.
 ΠερισσότεραΟ Μπαμπάς ο Πόλεμος

Μια ευφάνταστη κωμωδία που στηλιτεύει την κερδοσκοπική και μικρονοϊκή τουριστική δραστηριότητα, μέσα από διαδικασίες υποτέλειας και ξεπουλήματος των αξιών.Τα τρελά βατράχια

Η περιπετειώδης κωμωδία που αναδεικνύει τη δύναμη των ανθρώπων εκείνων που τολμούν να πάρουν το ρίσκο της αντίστασης, υπερασπιζόμενοι την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη.Γκάρης, το μιούζικαλ

Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής μιλάει για αξίες ζωής όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η προσφορά στο συνάνθρωπο και η δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.Ειρήνη Ξανά

Ελεύθερη διασκευή στην κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη.
Φιγούρες γίγαντες, κούκλες, ηθοποιοί και μουσικοί όλοι μαζί επί σκηνής σε μια κωμωδία Αρχαιολαϊκή!
 Εισιτήρια online