TOP

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι Δούλες

Του Ζαν Ζενέ

Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 21:00

Μια νύχτα σαν όλες τις άλλες που περνάνε οι δυο αδερφές Σολάνζ και Κλαίρη, στην υπηρεσία της Κυρίας, ξετυλίγεται στην αρχή του έργου. Οι δυο αδερφές μόνες στο σπίτι παίζουν το αγαπημένο τους «παιχνίδι ρόλων»: η Κλαίρη στο ρόλο της Κυρίαςβασανίζει με τα λόγια της και την συμπεριφορά της, την υπηρέτριά της την Κλαίρη, που την υποδύεται η Σολάνζ. Μέσα από αυτό το παιχνίδι της φαντασίας οι δυο νεαρές εξωτερικεύουν και δραματοποιούν τα συναισθήματά τους για το αφεντικό τους αλλά και για τον εαυτό τους. Δημιουργώντας την Κυρία τους, την έχουν πλέον υποχείριό τους και μπορούν να προχωρήσουν στην επιθυμία τους, που είναι η δολοφονία της.

Διασκευή – σκηνοθεσία  – ερμηνείες: Σοφία Αλεξανιάν και Κλεοπάτρα Εμμανουήλ Κυριακοπούλου.

 Ηλεκτρονική προπώληση ticketservices.gr Και στα ταμεία του θεάτρου.

Τιμή εισιτηρίου 13 €, συνταξιούχοι,άνεργοι ΑΜΕΑ κλπ 10€

Κωσταλέξι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 & ΣΑΒΒΑΤΟ 11  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 21.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 20.00

Με νέα σκηνοθετική ματιά και νέο υλικό που εμπλουτίζει τη δραματουργία της παράστασης, η Άλκηστις Νικολαΐδη, η Ζωγραφιά Μεντεσίδου και ο Κωνσταντίνος Μωραΐτης παρουσιάζουν την πραγματική ιστορία μιας γυναίκας που οι ίδιοι οι γονείς της κράτησαν σε εγκλεισμό για σχεδόν τρεις δεκαετίες σε ένα χωριό της Στερεάς Ελλάδας. Μια ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αποτέλεσε την έμπνευση, 45 χρόνια μετά, για μία παράσταση που συζητήθηκε όσο λίγες στο πρώτο της ανέβασμα στο θέατρο Θησείον στην Αθήνα.

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Ηθοποιοί: Άλκηστις Νικολαΐδη, Ζωγραφιά Μεντεσίδου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος & 13 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία & more.com by viva

Τα Άγρια Αγόρια

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00

Τα «Άγρια Αγόρια» η κωμωδία που στηρίζεται  σε μια κινηματογραφική ταινία του 1997, μετά τις τελευταίες SOLD OUT παραστάσεις στο Θέατρο Αμαλία , παίρνει παράταση για δύο ακόμα βραδιές , έπειτα από την απαίτηση του κοινού, το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 21:00 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 20:00. Η παράσταση διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη του σήμερα και αφηγείται την ιστορία επτά ανδρών, μέλη μιας θεατρικής ομάδας που έχει φτάσει στο έσχατο σημείο οικονομικής ένδειας κι εμπνεόμενοι από ένα ανάλογο θέαμα, αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τη μιζέρια της ζωής τους παρουσιάζοντας ένα νούμερο ανδρικού στριπτίζ.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

Τιμή εισιτηρίου: 13€, Προπώληση: 10€, Ομαδικό (άνω των 5 ατόμων): 8 € (οι εκπτώσεις ισχύουν έως και μια ημέρα πριν την παράσταση)

ΑγοράΕισιτηρίων:

TicketServices https://www.ticketservices.gr/event/ta-agria agoria/

&Ταμείο Θεάτρου Αμαλία

Δεσποινίς Μαργαρίτα

του Ρομπέρτο Ατάϋντε

Με την Κατερίνα Μαραγκού

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Πρεμιέρα: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη σκηνοθετική οδηγία του Γιάννη Μαργαρίτη και με τη σημαντική συμβολή του συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.

Το “Δεσποινίς Μαργαρίτα” ανέβηκε το 1975 στην Ελλάδα με την Έλλη Λαμπέτη. Σήμερα 47 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και ενώ μεσολάβησαν και άλλες παραστάσεις του ίδιου έργου στην χώρα μας, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται στην σκηνή του θεάτρου ΑΜΑΛΙΑ ερμηνεύοντας τον σημαντικό αυτό μονόλογο στην εξαιρετική μετάφραση του Κώστα Ταχτσή.

Στο τωρινό ανέβασμα του έργου και σύμφωνα με τις οδηγίες του Γιάννη Μαργαρίτη, η Κατερίνα Μαραγκού έρχεται αντιμέτωπη με μια υποκριτική ακροβασία ανάμεσα σε έναν ποιητικό ρεαλισμό και έναν ονειρικό αλλά και επιθετικό εξπρεσιονισμό, αναδεικνύοντας  το φαινόμενο της φθοράς κάθε συστήματος με χιούμορ, δραματικότητα, απελπισία και ανατρεπτική διάθεση, φθάνοντας στα όρια μιας απροσδόκητης κλοουνερί.

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής

Σκηνοθεσία/Φωτισμοί: ΓιάννηςΜαργαρίτης                                                             Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης 
Ήμερες & ώρες παραστάσεων: 

Παρασκευή 24 & Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 21:00                                                          Κυριακή 26 Νοέμβριου στις 20:00
Παρασκευή 1 & Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 21:00                                                           Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 20:00

Προπώληση Εισιτηρίων                                                                                                    Ταμείο Θεάτρου Αμαλία & more.com by viva

15 ευρώ Γενική Είσοδος & 13 ευρώ Μειωμένο (Άνεργων –  Φοιτητών)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61552319949886

thessculture.gr

https://www.instagram.com/thessculture
https://www.youtube.com/@ThessCulture