TOP

 ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ ΑΠΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ

(Τσιμισκή 136, Τηλ. 2310 230 013)

Κάποιος μιλάει μόνος του

κρατώντας ένα ποτήρι γάλα

του Ευθύμη Φιλίππου

Σκηνοθεσία Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη

Από Πέμπτη 8 έως και Κυριακή  11 Φεβρουαρίου

Το έργο του γνωστού σεναριογράφου Ευθύμη Φιλίππου, Κάποιος μιλάει μόνος τους κρατώντας ένα ποτήρι γάλα, έχει ξεχωρίσει τόσο ως βιβλίο όσο και όλες τις φορές που παρουσιάστηκε στο θέατρο. Η περσινή παράσταση που σκηνοθέτησαν και ερμήνευσαν η Τζωρτζίνα Λιώση και η Νάνσυ Μπούκλη και αγαπήθηκε από το κοινό και χαρακτηρίστηκε «δαιμονική» και άψογη, παρουσιάζεται για 4 παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία. Μια παράσταση γεμάτη παράλογους διαλόγους και πολύ χιούμορ.

– Παλιά, όταν ήμουν δέκα περίπου ετών, παραθέριζα με τους γονείς μου στο εξοχικό μας. Ένα βράδυ, την ώρα που τρώγαμε, η μητέρα μου έβαλε τα κλάματα. Έκλαιγε σπαρακτικά πάνω από το πιάτο της, χωρίς να μιλάει, και ύστερα ο πατέρας μου σηκώθηκε, της έφερε ένα ποτήρι νερό και της χάιδεψε τα μάγουλα. Όταν ηρέμησε ύστερα από λίγη ώρα, ο πατέρας μου τη ρώτησε τι της συνέβη και εκείνη τον κοίταξε, τίναξε τα μαλλιά της προς τα πίσω, έκοψε μια μπουκιά από το κρέας που είχε στο πιάτο της και μασώντας το αργά του είπε: «Τίποτα. Μην ανησυχείς. Απλώς θέλω να μου υποσχεθείς ότι το σκάφος που θα πάρουμε θα το ονομάσουμε “Bobby”. Χωρίς να με ρωτήσεις γιατί». Ύστερα συνεχίσαμε το φαγητό μας.

– Περίεργο.

– Ναι.

 Σ’ ένα ζαχαροπλαστείο.
Σε απροσδιόριστο χρόνο.
Στην Αθήνα.
Δυο άνθρωποι μονολογούν κουβεντιάζοντας.
Προσπαθούν να επικοινωνήσουν.
Γελάνε, θυμώνουν, λένε ιστορίες κι όταν πιέζονται, παίζουν. Παραμένουν καθισμένοι εκεί, πολλές φορές σκέφτονται να φύγουν πριν έρθουν οι πάστες τους. Ίσως σ’ αυτή τη σκέψη συμφωνήσουν σε κάτι. Θα προλάβουν όμως να αποφασίσουν τι θα κάνουν;

“Πώς θα ήταν, άμα δε φεύγαμε ποτέ από αυτό το ζαχαροπλαστείο;”

Το ζαχαροπλαστείο αυτό, είναι ειδικά διαμορφωμένο, για να χωρέσει την όρεξη, τη δημιουργικότητα και την έμπνευση όλων των συντελεστών που συνεργαζόμαστε γι’ αυτή την παράσταση.

Λίγα λόγια για τα κορίτσια στην αφίσα:
Η Νάνσυ Μπούκλη γεννήθηκε το 1987. Δεν τρώει πολλά γλυκά, ούτε αγαπάει πολύ τη ζάχαρη, τα παγωτά όμως της αρέσουν. Με το γάλα επίσης δεν έχει ιδιαίτερη σχέση, εκτός αν είναι φυτικό. Παρ’ ολ’ αυτά, μιλάει μόνη της γενικώς και δεν το θεωρεί κακό, ειδικά όταν τη βοηθάει στη σκέψη της. Της αρέσουν τα ζαχαροπλαστεία, και περισσότερο αυτό που θα βρίσκεται το χειμώνα. Και τώρα, γράφει για τον εαυτό της σε τρίτο πρόσωπο, όπως ακριβώς είναι ο τίτλος του έργου που θα παίζει και θα σκηνοθετεί μαζί με την Τζωρτζίνα.

 Η Τζωρτζίνα Λιώση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1987. Αγαπάει τις γάτες, τις αλεπούδες και τα ρακούν. Της αρέσουν τα Χριστούγεννα και το ουίσκι.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Ευθύμης Φιλίππου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Από το 2000 εργάζεται ως κειμενογράφος, δημοσιογράφος, σεναριογράφος, συμβολαιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.

Ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Ευθύμης Φιλίππου

Σκηνοθεσία: Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη

Σκηνικά – Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Πρωτότυπη μουσική: Ελένη Μπούκλη

Παίζουν: Τζωρτζίνα Λιώση, Νάνσυ Μπούκλη
*Για την παραχώρηση των κοστουμιών, ευχαριστούμε πολύ τα κορίτσια πίσω από το «Dear Violet».

Διάρκεια: 70’

Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη, (Πλατεία ΧΑΝΘ) – 2310 230 013

Πέμπτη 8, Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Φεβρουαρίου : 21:00
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου : 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:17€, Μειωμένο 15€ (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65)

Προπώληση: https://www.more.com/theater/kapoios-milaei-monos-tou-kratontas-ena-potiri-gala-theatro-aylaia-thessaloniki/