TOP

«Το ΚΘΒΕ παει την αλλη εβδομαδα…διακοπες!»

Οι παραστάσεις «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» και το Βρεφικό «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω» συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα έως την Παρασκευή 9 Αυγούστου.

Από Δευτέρα 12 έως και την Κυριακή 18 Αυγούστου το ΚΘΒΕ πάει διακοπές με τις παραγωγές του να επιστρέφουν στις 20 Αυγούστου.

Στις 19  Αυγούστου επιστρέφει το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ, με το καλλιτεχνικό ταξίδι  για τους μικρούς φίλους 4-11 ετών να συνεχίζεται έως και τις 6 Σεπτεμβρίου.

Μη ξεχνάτε το ραντεβού με το Φεστιβάλ Δάσους στις 20 Αυγούστου με παραστάσεις, συναυλίες και παράλληλες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως και τις  27 Σεπτεμβρίου.

 1. του Ροζέ Βιτράκ

Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Από Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Τρίτη έως Παρασκευή, στις 21:00

Η παράσταση παρουσιάζεται με υπέρτιτλους στα αγγλικά.

Το έργο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ  είναι ηδεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος,  σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η εξωφρενική κωμωδία, που αποτελεί το έργο – ορόσημο του σουρεαλισμού, θα επιστρέψει στις 20 Αυγούστου 2019 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Ο Βασίλης Ντάρμας, που το χειμώνα κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην παράσταση της Νεανικής σκηνής «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ, ενός εννιάχρονου αγοριού με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα.

 «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» του Ροζέ Βιτράκ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις, Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Μυλωνά, Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης, Eπιμέλεια κίνησης: Σοφία Παπανικάνδρου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Ά Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος Παπαστυλιανός, ΄Β Βοηθός Σκηνοθέτη: Γεωργία Κυριαζή, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

* Βοηθός σκηνοθέτη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Γιώργος Μιχαλάκος,  Βοηθός σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Δέσποινα Τουτουντσόγλου, Βοηθός οργάνωσης παραγωγής (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Γιώργος Γκρίνιας

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Ντάρμας (Βικτόρ), Σοφία Καλεμκερίδου (Λιλή), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Κάρολος), Μαρία Μπαγανά (Αιμιλία), Γωγώ Παπαϊωάννου (Εσθήρ), Φωτεινή Τιμοθέου (Θηρεσία), Θάνος Φερετζέλης (Αντωνάκης), Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Ίντα), Κώστας Σαντάς (Στρατηγός), Γιώργος Παπαστυλιανός (Γιατρός), Γεωργία Κυριαζή (Μαρία)

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων

Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα, Σκηνικά – Κοστούμια: Λίλη Κυριλή, Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Η εξαιρετικά επιτυχημένη παραγωγή για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων, «Έξω Πάνω Μέσα Κάτω», σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά, που δρόσισε το καλοκαίρι τους μικρούς φίλους που έμειναν στην πόλη, επιστρέφει την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 18:00.

Από Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Διάρκεια: 35’

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Τετάρτη, στις 18:00.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα, Σκηνικά – Κοστούμια: Λίλη Κυριλή, Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Παίζει ο Γιάννης Μαστρογιάννης.

Από Δευτέρα 19 Αυγούστου επιστρέφει το

Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του ΚΘΒΕ

Από τις 19 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2019, το ΚΘΒΕ καλεί όλους τους «μικρούς καλλιτέχνες» της πόλης να επιβιβαστούν σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας, έναν κόσμο που αναπτύσσει τη δημιουργικότητά τους και απελευθερώνει τα συναισθήματα τους μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες. Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν τον κόσμο που επιθυμούν, διασκεδάζοντας.

Μια ομάδα από έμπειρους παιδαγωγούς συντονίζουν, με τη συνεργασία ηθοποιών του ΚΘΒΕ, έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας −με ειδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών, 6-7 ετών, 8-9 ετών και 10-11 ετών− με συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές-εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό-κίνηση, σκηνογραφία, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές.

Πρόγραμμα θεματικών εβδομάδων για την τελευταία θερινή περίοδο :

19-23 Αυγούστου: Αρχαίο θέατρο

26-30 Αυγούστου: Μαύρο θέατρο της Πράγας

2-6 Σεπτεμβρίου: Θέατρο Σκιών

Το πρόγραμμα διαθέτει την ευελιξία συμμετοχής από μία εβδομάδα και για όσες και όποιες εβδομάδες επιλέξετε (με δυνατότητα άφιξης αργότερα και αναχώρησης νωρίτερα μετά από συνεννόηση). Τα τμήματα ακολουθούν προδιαγραφές (ολιγομελή, αυστηρή ηλικιακή σύνθεση) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας τους.

Το KΘΒΕ, αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες της εποχής, δεν αυξάνει το κόστος και συνδυάζει τα χαμηλά δίδακτρα με την υψηλή ποιότητα.

Το κόστος ανέρχεται στα 70 € ανά εβδομάδα ενώ η τιμή διαμορφώνεται στα 60 € / εβδομάδα για κάθε επόμενο παιδί της ίδιας οικογένειας.

Ειδικές τιμές για πρόωρες εγγραφές (60 € ανά εβδομάδα για εγγραφή δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των παρακολουθήσεων). Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται  το αργότερο μέχρι 4 ημέρες πριν την έναρξη της εβδομάδας που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Υπεύθυνη προγράμματος:

Κωνσταντίνα Ματζίρη

Πληροφορίες: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00                                                              
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 200029

5ο Φεστιβάλ Δάσους

Με επιτυχία συνεχίζεται και αυτό το καλοκαίρι για πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Δάσους, το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, με το κύρος και την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Ραντεβού και πάλι στις 20 Αυγούστου, με επίκεντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, και στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές θεάτρου, μουσικής και χορού, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 • Τρίτη 20 & Τετάρτη 21 Αυγούστου: «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου / Θέατρο Δάσους
 • Δευτέρα 26 & Τρίτη 27 Αυγούστου: «Ορέστεια» του Αισχύλου – Αγαμέμνων / Χοηφόροι / Ευμενίδες / Θέατρο Δάσους
 • Τετάρτη 28 Αυγούστου: «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του William Shakespeare / Θέατρο Δάσους
 • Παρασκευή 30 Αυγούστου: «Ικέτιδες» του Ευριπίδη / Θέατρο Δάσους

 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

 • Δευτέρα 2 & Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου: «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»/ Θέατρο Δάσους
 • Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου: Γιώργος Νταλάρας – Μίλτος Πασχαλίδης: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου / Θέατρο Γης
 • Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου: Ελεωνόρα Ζουγανέλη ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019 «Κάπου σ’ έχω ξαναδεί»/ Θέατρο Δάσους
 • Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου: Σωκράτης Μάλαμας Live / Θέατρο Δάσους
 • Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου: ΠΥΞ ΛΑΞ ΠΑΝΤΟΥ: Η γιορτή συνεχίζεται! / Θέατρο Γης
 • Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου: ΧΑΪΝΗΔΕΣ: «Κι όμΩς κινείται» Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου / Θέατρο Δάσους 
 • Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: «Εκκλησιάζουσες» Λαϊκή Οπερέτα – Σταμάτης Κραουνάκης / Θέατρο Δάσους
 • Πέμπτη 19 & Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: «Περιμένοντας το Κοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ/ Θέατρο Μακεδονικών Σπουδών / παράλληλες εκδηλώσεις
 • Πέμπτη 26 & Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου: Requiem – «RoughCut»/ Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών/ παράλληλες εκδηλώσεις

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΤΗΝ ΕΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ενημερώνει ότι τα ταμεία του, από τη Δευτέρα 12 Αυγούστου έως την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019, θα παραμείνουν κλειστά. Το πρόγραμμα λειτουργίας των ταμείων από τις 19 Αυγούστου διαμορφώνεται ως εξής:

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου):

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:30 – 21:30

Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):

Δευτέρα έως Παρασκευή: 13:30 – 21:30

Εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 11:00 – 19:00